Νέο κρούσμα μηνιγγίτιδας, στο νοσοκομείο μαθητής λυκείου στην Καλαμάτα

09 Μαρτίου 2024 16:04

Με μηνιγγίτιδα νοσεί μαθητής σχολείου της Καλαμάτας, ο οποίος μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο για νοσηλεία, με την κατάστασή του να μην εμπνέει ανησυχία.

Οι γιατροί εμφανίζονται καθησυχαστικοί και αποδίδουν την εμφάνιση της νόσου στις ασυνήθιστες για την εποχή κλιματολογικές συνθήκες

Για το κρούσμα ενημερώθηκαν η Διεύθυνση του σχολείου, ο διευθυντής Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης, ο Δήμος Καλαμάτας, το Κέντρο Υγείας Καλαμάτας και υγειονομικός υπεύθυνος της Περιφέρειας Πελοποννήσου, αλλά, σύμφωνα με πληροφορίες του eleftheriaonline.gr, δεν δημοσιοποιήθηκε για να μην υπάρξει πανικός λόγω των απανωτών κρουσμάτων.

Σύμφωνα με όσα έγιναν γνωστά υπήρχε επιτήρηση των επαφών του μαθητή και του σχολείου και δεν παρουσιάστηκε κάποιο άλλο περιστατικό.

Όπως αναφέρει η ίδια πηγή, το τελευταίο δεκαπενθήμερο υπήρξε διάγνωση οκτώ κρουσμάτων στην Πάτρα και πέντε στη Λάρισα.

Οι γιατροί πάντως, εμφανίζονται καθησυχαστικοί, δηλώνοντας ότι δεν υπάρχει κίνδυνος επιδημίας και αποδίδουν την εμφάνιση της νόσου στις ασυνήθιστες για την εποχή κλιματολογικές συνθήκες.

Να σημειωθεί ότι τα βασικά συμπτώματα είναι πυρετός και εξάνθημα και ειδικά τα νεαρά άτομα θα πρέπει να απευθύνονται άμεσα σε γιατρό.

dnews.gr

Ειδησεογραφικός, Ενημερωτικός, Ιστότοπος με σεβασμό στην αμερόληπτη ευρεία παρουσίαση των γεγονότων. Έγκυρη και έγκαιρη καθημερινή ενημέρωση!

 

 online mediaΜέλος του μητρώου
 ONLINE MEDIA
  Επικοινωνία

 

Διαγωνισμός

diagonismoi prosexos