300x250 eautos 1

  • ΑΡΧΙΚΗ
    • ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
    • ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ - ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΑΠΟΡΡΗΤΟΥ
    • ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
  • ΡΟΗ
  • ΠΑΡΟΣ - ΑΝΤΙΠΑΡΟΣ
    • ΚΟΙΝΩΝΙΑ
    • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
    • ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
    • ΓΑΣΤΡΟΝΟΜΙΑ
    • ΕΠΩΝΥΜΩΣ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ
    • ΔΙΑΔΡΑΣΤΙΚΟΣ ΧΑΡΤΗΣ
    • ΧΑΡΤΗΣ ΠΛΟΙΩΝ
    • ΧΑΡΤΗΣ ΑΕΡΟΠΛΑΝΩΝ
    • ΚΑΙΡΟΣ - ΠΡΟΓΝΩΣΗ
  • ΚΥΚΛΑΔΕΣ - ΑΙΓΑΙΟ
    • ΚΟΙΝΩΝΙΑ
    • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
    • ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
  • ΕΛΛΑΔΑ
    • ΚΟΙΝΩΝΙΑ
    • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
    • ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
    • LIFESTYLE
    • ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΕΣ
  • ΚΟΣΜΟΣ
    • ΚΟΙΝΩΝΙΑ
    • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
    • ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ
  • ΑΘΛΗΤΙΚΑ
    • ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ
    • ΜΠΑΣΚΕΤ
    • ΝΑΥΤΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
    • ΑΛΛΑ ΑΘΛΗΜΑΤΑ
    • ΣΤΟΙΧΗΜΑ
  • WEB TV
    • ΚΟΙΝΩΝΙΑ
    • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
    • ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
    • ΑΘΛΗΤΙΚΑ

deyap new 252

calypso new 256

Ισπανία: Η προειδοποίηση για ξηρασία στη Βαρκελώνη δεν σταματά τους τουρίστες ενόψει Πάσχα

22 Μαρτίου 2024 15:28
ΚΟΙΝΩΝΙΑ
  • ΕΛΛΑΔΑ
Ισπανία: Η προειδοποίηση για ξηρασία στη Βαρκελώνη δεν σταματά τους τουρίστες ενόψει Πάσχα

test2

test2

Οι τουρίστες που φθάνουν στο αεροδρόμιο της Βαρκελώνης ή κοιτούν την εμβληματική βασιλική της Σαγράδα Φαμίλια θα δουν κατά τις φετινές εορτές του Πάσχα μεγάλες πινακίδες στα αγγλικά με το μήνυμα: «Προειδοποίηση για ξηρασία. Κατά την παραμονή σας, εξοικονομήστε νερό».

Καθώς ο αντίκτυπος της κλιματικής αλλαγής εντείνεται σε όλη τη νότια Ευρώπη, η ισπανική περιοχή της Καταλονίας, στις ακτές της Μεσογείου, που περιλαμβάνει τη Βαρκελώνη, βιώνει τη χειρότερη ξηρασία που έχει καταγράψει ποτέ.

Τα επίπεδα των αποθεμάτων είναι μόλις γύρω στο 15% της δυναμικότητάς τους, με αποτέλεσμα να επιβληθούν περιορισμοί στην κατανάλωση νερού από κατοίκους, τους επισκέπτες καθώς και στη γεωργία και τις βιομηχανίες. Οι ντουζιέρες στις παραλίες έχουν κλείσει και οι πισίνες δεν μπορούν να γεμίσουν με νερό από το δίκτυο υδροδότησης, μεταξύ άλλων περιορισμών.

Αξιωματούχοι στην Καταλονία κάνουν έκκληση στους τουρίστες να συμπεριφέρονται με υπευθυνότητα αλλά είναι επίσης βέβαιοι ότι η ξηρασία δεν θα τους αποτρέψει από το να επισκεφθούν την ισπανική πόλη και περιοχή που υποδέχεται τους περισσότερους ξένους και όπου ο τουρισμός αντιστοιχεί στο 14,5% της τοπικής οικονομίας.

«Το μήνυμα από τον οργανισμό τουρισμού και το υπουργείο επιχειρήσεων της Καταλονίας σε κάμπινγκ και ξενοδοχεία είναι η ψυχραιμία: (ο κόσμος) μπορεί να ευχαριστηθεί τις διακοπές του εδώ όπως συνήθως», δήλωσε ο Νταβίντ Μασκόρτ, ο επικεφαλής περιβάλλοντος στην τοπική κυβέρνηση.

Η ένωση ξενοδόχων της Βαρκελώνης προειδοποίησε τον Φεβρουάριο ότι η πόλη δεν μπορεί να αντέξει να προβάλλει μια εικόνα στο εξωτερικό με ξενοδοχεία που έχουν άδειες πισίνες. Οι πιέσεις από τα ξενοδοχεία είχαν ως αποτέλεσμα οι αρχές να χαλαρώσουν την πλήρη απαγόρευση για το γέμισμα των πισινών, επιτρέποντας αντ’ αυτού να χρησιμοποιηθεί αφαλατωμένο νερό.

«Οι τουρίστες δεν φοβούνται την ξηρασία και δεν την γνωρίζουν (πριν φθάσουν)», δήλωσε ο Μανέλ Κασάλς, επικεφαλής της ένωσης ξενοδόχων. «Εάν δεν προσέξουμε, η εικόνα της Βαρκελώνης θα επηρεαστεί (από τους περιορισμούς για την ξηρασία) αλλά έως τώρα δεν έχουμε δει κάποιον αρνητικό αντίκτυπο. Οι τουρίστες συνεχίζουν να έρχονται».

Τουρίστες που επισκέπτονται τη Σαγράδα Φαμίλια, έργο του Καταλανού αρχιτέκτονα Αντονι Γκαουντί, επιβεβαίωσαν ότι δεν γνώριζαν τίποτα για περιορισμούς στην κατανάλωση του νερού πριν δουν τις πινακίδες.

«Φυσικά, οι τουρίστες μπορούν να καταναλώσουν λιγότερο νερό εάν γνωρίζουν την κατάσταση», δήλωσε ο Γιόχαν Σάλτιν, τουρίστας από τη Φινλανδία.

Τα ξενοδοχεία της Βαρκελώνης έχουν μειώσει στο μισό την κατανάλωση νερού από το 2016, σύμφωνα με πρόσφατη μελέτη της ένωσης ξενοδόχων, αν και τα πεντάστερα ξενοδοχεία συνεχίζουν να χρησιμοποιούν τις μεγαλύτερες ποσότητες –242 λίτρα νερού την ημέρα κατά μέσο όρο το 2022—και όλα τα ξενοδοχεία αντιστοιχούν στο 9% της κατανάλωσης της πόλης. Οι ισχύοντες περιορισμοί στο νερό απαιτούν από τους κατοίκους να χρησιμοποιούν μόνο 200 λίτρα την ημέρα.

Ο τουριστικός κορεσμός ήδη έχει προκαλέσει αντιδράσεις από κάποιους κατοίκους της Βαρκελώνης και η ξηρασία ίσως επιτείνει το ζήτημα αυτό.

Κρατώντας πινακίδες με το μήνυμα «Ας κλείσουμε την κάνουλα στον τουρισμό» «Ποτάμια και υδροφορείς χωρίς νερό, πισίνες ξενοδοχείων γεμάτες», ακτιβιστές υπέρ της προστασίας του περιβάλλοντος πραγματοποίησαν διαμαρτυρία την Τετάρτη στον οργανισμό τουρισμού της Βαρκελώνης, ζητώντας περιορισμού στον τουριστικό τομέα.

«Με την κατάσταση που βιώνουμε, δεν είναι πρέπον η ανησυχία μας να είναι (να αποφύγουμε) να στέλνουμε μια εικόνα συναγερμού στους τουρίστες όταν το πραγματικό πρόβλημα που έχουμε είναι ότι το έδαφός μας ξεραίνεται», δήλωσε ο διαδηλωτής Χοσέπ Σάμπατε.

protothema.gr

Ακολούθησε το psts.gr στο Google News!
24ωρη ενημέρωση με τη σφραγίδα του www.psts.gr
  • μέγεθος γραμματοσειράς μείωση του μεγέθους γραμματοσειράς μείωση του μεγέθους γραμματοσειράς αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Εκτύπωση
  • E-mail
Tweet

Σχετικά Άρθρα

  • Μονή Σινά: Θρίλερ με το ιδιοκτησιακό καθεστώς - Ποιες οι θέσεις Ελλάδας και Αιγύπτου (βίντεο)
  • O Ολυμπιακός δεν θα πάει στο ραντεβού με Βρούτση, δεν κάθεται στο ίδιο τραπέζι με Γιαννακόπουλο
  • Νέος γύρος Γιαννακόπουλου κατά Αγγελόπουλων: Σας μηνύω γιατί οι οπαδοί σας έβριζαν την κόρη μου - Δείτε βίντεο
  • Ο Απόστολος Παύλος «ζωντανεύει» μέσω Τεχνητής Νοημοσύνης - Ψηφιακή αναπαράσταση της πορείας του (Βίντεο)
  • Τριπλάσιος ο μέσος μισθός στη Ναυτιλία σε σύγκριση με τον ιδιωτικό τομέα
  • Αγίου Πνεύματος: Τα 18 πιο hot νησιά για το τριήμερο -Ποια θα «βουλιάξουν» και σε ποια υπάρχουν ακόμα δωμάτια [τιμές]
Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία:
« Taste Atlas: Τέσσερα ελληνικά...
«Αν το πατήσεις, θα την πατήσε... »
επιστροφή στην κορυφή

kdepap xristougenna 2020

SEAJETS Απογευματινό δρομολόγιο banner 300x250

gerolykoi poster 300x250

kdepap xristougenna 2020

kdepap xristougenna 2020

agnantio new 23

xaniotis gallika

banneraki

kdepap xristougenna 2020

react pasxa 25

cavo doro 22

kdepap xristougenna 2020

regional 23 regional 21 regional 19  

Ημερολόγιο άρθρων

« Ιούνιος 2025 »
Δευ Τρί Τετ Πέμ Παρ Σάβ Κυρ
            1
2 3 4 5 6 7 8
9 10 11 12 13 14 15
16 17 18 19 20 21 22
23 24 25 26 27 28 29
30            

Logo leuko

Ειδησεογραφικός, Ενημερωτικός, Ιστότοπος με σεβασμό στην αμερόληπτη ευρεία παρουσίαση των γεγονότων. Έγκυρη και έγκαιρη καθημερινή ενημέρωση!

 

 online mediaΜέλος του μητρώου
 ONLINE MEDIA
  Επικοινωνία

 

Δημοφιλή Νέα

MEGA Stories: Α. Σκαραμαγκά -  «Η διαμονή στην Πάρο για τους εργαζόμενους είναι πολύ ακριβή» (Βίντεο)

MEGA Stories: Α. Σκαραμαγκά - «Η δι...

30 Μαϊος 2025
Πάρος: Λεύκες:  Πολιτιστικό Καλοκαίρι 2025 – Cultural  Summer 2025/ Lefkes Paros / Πρόγραμμα Εκδηλώσεων - Program of Events

Πάρος: Λεύκες: Πολιτιστικό Καλοκαίρ...

31 Μαϊος 2025
Πάρος: Σύλληψη κυβερνήτη Ε/Γ-Τ/Ρ πλοίου

Πάρος: Σύλληψη κυβερνήτη Ε/Γ-Τ/Ρ πλ...

31 Μαϊος 2025

Τελευταία Νέα

«Leonidas»: Το καινοτόμο σύστημα αμυντικής τεχνολογίας

«Leonidas»: Το καινοτόμο σύστημα αμ...

05 Ιουνίου 2025
Επίσκεψη του Υφυπουργού Δικαιοσύνης κ. Ιωάννη Μπούγα, στη Νάξο

Επίσκεψη του Υφυπουργού Δικαιοσύνης...

05 Ιουνίου 2025
Πάρος: Με βιολιά ο γάμος της κόρης του Γιάννη Ραγκούση - Στο πλευρό του η Μαρίνα Κοντοτόλη (εικόνες)

Πάρος: Με βιολιά ο γάμος της κόρης...

05 Ιουνίου 2025

Διαγωνισμός

diagonismoi prosexos

 

 

ΤΑΥΤΟΤΗΤΑ

Επωνυμία: Αναστάσιος Σκαραμαγκάς
Διακριτικός Τίτλος: Asknet
Τίτλος:  Psts.gr (Parianostypos.gr)
Έδρα: Ναρκίσσων 9, Ν. Ηράκλειο
Νομική Μορφή: Ατομική Επιχείρηση
ΑΦΜ: 073773093 – ΔΟΥ: Ν. Ιωνίας
Τηλ: 6945436561
Email:  [email protected] – [email protected]
Ιδιοκτήτης : Αναστάσιος Σκαραμαγκάς
Νόμιμος Εκπρόσωπος: Αναστάσιος Σκαραμαγκάς
Διευθυντής: Αναστάσιος Σκαραμαγκάς
Διευθυντής Σύνταξης: Αναστάσιος Σκαραμαγκάς
Διαχειριστής: Αναστάσιος Σκαραμαγκάς
Δικαιούχος Domain Name:  Αναστάσιος Σκαραμαγκάς

Goto Top
  • Διαφήμιση
  • Όροι Χρήσης / Πολιτική Απορρήτου
  • Επικοινωνία

 


Copyright © 2009 - 2025  AskNet.
Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος.
Το περιεχόμενο των σελίδων αποτελεί πνευματική ιδιοκτησία της Asknet και απαγορεύεται η αναδημοσίευσή του.

  • ΑΡΧΙΚΗ
    • ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
    • ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ - ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΑΠΟΡΡΗΤΟΥ
    • ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
  • ΡΟΗ
  • ΠΑΡΟΣ - ΑΝΤΙΠΑΡΟΣ
    • ΚΟΙΝΩΝΙΑ
    • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
    • ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
    • ΓΑΣΤΡΟΝΟΜΙΑ
    • ΕΠΩΝΥΜΩΣ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ
    • ΔΙΑΔΡΑΣΤΙΚΟΣ ΧΑΡΤΗΣ
    • ΧΑΡΤΗΣ ΠΛΟΙΩΝ
    • ΧΑΡΤΗΣ ΑΕΡΟΠΛΑΝΩΝ
    • ΚΑΙΡΟΣ - ΠΡΟΓΝΩΣΗ
  • ΚΥΚΛΑΔΕΣ - ΑΙΓΑΙΟ
    • ΚΟΙΝΩΝΙΑ
    • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
    • ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
  • ΕΛΛΑΔΑ
    • ΚΟΙΝΩΝΙΑ
    • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
    • ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
    • LIFESTYLE
    • ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΕΣ
  • ΚΟΣΜΟΣ
    • ΚΟΙΝΩΝΙΑ
    • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
    • ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ
  • ΑΘΛΗΤΙΚΑ
    • ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ
    • ΜΠΑΣΚΕΤ
    • ΝΑΥΤΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
    • ΑΛΛΑ ΑΘΛΗΜΑΤΑ
    • ΣΤΟΙΧΗΜΑ
  • WEB TV
    • ΚΟΙΝΩΝΙΑ
    • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
    • ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
    • ΑΘΛΗΤΙΚΑ