Η Γραβιέρα Νάξου Π.Ο.Π. της Ε.Α.Σ. Νάξου είναι... ταξίδι στο Βερολίνο!

23 Μαρτίου 2024 17:41

Στο Βερολίνο βρίσκεται η Γραβιέρα Νάξου Π.Ο.Π. της Ένωσης Αγροτικών Συνεταιρισμών Νάξου και στηρίζει το 9ο Φεστιβάλ Ελληνικού Κινηματογράφου της πρωτεύουσας της Γερμανίας, το οποίο πραγματοποιείται στον ιστορικό κινηματογράφο Babylon από 20 έως 24 Μαρτίου!

Συγκεκριμένα, οι (πάμπολλοι) φίλοι του ελληνικού σινεμά απολαμβάνουν όχι μόνο τις ταινίες που παρουσιάζονται στο Φεστιβάλ αλλά και το κορυφαίο προϊόν της Ε.Α.Σ. και της ναξιώτικης τυροκομίας, στο πλαίσιο γευσιγνωσίας!

Επιπλέον, η Ε.Α.Σ. Νάξου θα συναντηθεί στη Γερμανία με 60 δημοσιογράφους γερμανικών ΜΜΕ, στους οποίους θα μιλήσει για τη Γραβιέρα Νάξου Π.Ο.Π., όπως επίσης και με 100 επιχειρηματίες, Έλληνες και ξένους, για να συζητήσει μαζί τους το ενδεχόμενο συνεργασίας όσον αφορά στο τυρί.

Στο ταξίδι της Γραβιέρας Νάξου Π.Ο.Π. στη Γερμανία αναφέρθηκαν, σήμερα, τρεις εκπομπές της ελληνικής τηλεόρασης, κάνοντας και ζωντανές συνδέσεις με το... βροχερό Βερολίνο!

Μιλώντας στο Mega και στο «Mega Σαββατοκύριακο» ο Πρόεδρος της Ένωσης Αγροτικών Συνεταιρισμών Νάξου, Δημήτρης Καπούνης, τόνισε, μεταξύ άλλων, πως οι Γερμανοί «γνωρίζουν πάρα πολύ καλά τη Γραβιέρα Νάξου Π.Ο.Π. της Ε.Α.Σ. Νάξου γιατί εδώ και κάποια χρόνια την εξάγουμε στη χώρα τους. Θα τους... υπενθυμίσουμε, λοιπόν, τι εστί Γραβιέρα Νάξου Π.Ο.Π.!».

Δείτε το απόσπασμα:
{https://www.youtube.com/watch?v=dYmS3n5RlCg&t=1s}

Επίσης, η εκπομπή «Σαββατοκύριακο από τις 6» της ΕΡΤ συνδέθηκε ζωντανά με το Βερολίνο και τον δημοσιογράφο, Χρήστο Νέζο, ο οποίος συνάντησε την καλλιτεχνική διευθύντρια του Φεστιβάλ Ελληνικού Κινηματογράφου Bερολίνου, Σοφία Σταυριανίδου. «Είμαστε πολύ χαρούμενοι, γιατί το Φεστιβάλ και το κοινό του μεγαλώνουν. Κάθε μέρα έρχεται πολύς κόσμος, γεμίζουν οι αίθουσες! Και, φυσικά, είμαστε χαρούμενοι που έχουμε κοντά μας και την Ένωση Αγροτικών Συνεταιρισμών Νάξου και γευόμαστε και εμείς και, κυρίως, οι ξένοι, τη Γραβιέρα Νάξου Π.Ο.Π.!», δήλωσε η κ. Σταυριανίδου.

Δείτε το απόσπασμα:
{https://www.youtube.com/watch?v=4e7uO2vchSQ&t=3s}

Τέλος, ο δημοσιογράφος Χρήστος Νέζος έδωσε όλες τις λεπτομέρειες για το... ταξίδι της Γραβιέρας Νάξου Π.Ο.Π. της Ένωσης Αγροτικών Συνεταιρισμών Νάξου στο Βερολίνο και στην εκπομπή «Περίμετρος» της ΕΡΤ3, μιλώντας μέσα από τη φημισμένη ελληνική ταβέρνα «Cassambalis» που βρίσκεται στην πρωτεύουσα της Γερμανίας!

Ο Χ. Νέζος συνομίλησε, παράλληλα, με τον ιδιοκτήτη της ταβέρνας «Cassambalis», τον Θεσσαλονικιό Κωνσταντίνο Κασάμπαλη, ο οποίος μάλιστα έβγαλε και... είδηση, καθώς αποκάλυψε ότι η πρώην καγκελάριος της Γερμανίας, Άνγκελα Μέρκελ, όχι μόνο ήταν και παραμένει τακτική θαμώνας της ταβέρνας του αλλά όποτε την επισκέπτεται απολαμβάνει οπωσδήποτε τη Γραβιέρα Νάξου Π.Ο.Π., μαζί με τα αγαπημένα της κεφτεδάκια και κρασί σαντορινιό ασύρτικο!

«Το κλασικό ελληνικό φαγητό, όπως, λ.χ., μπακαλιάρο σκορδαλιά, οι Γερμανοί το έχουν μάθει και το δοκιμάζουν. Εκτός από την κ. Μέρκελ, έχουν έρθει πολλά ακόμη επώνυμα πρόσωπα στο εστιατόριό μας», δήλωσε, μεταξύ άλλων, ο κ. Κασάμπαλης.

Δείτε το απόσπασμα:
{https://www.youtube.com/watch?v=uSblTMSbOrU&t=6s}

Ειδησεογραφικός, Ενημερωτικός, Ιστότοπος με σεβασμό στην αμερόληπτη ευρεία παρουσίαση των γεγονότων. Έγκυρη και έγκαιρη καθημερινή ενημέρωση!

 

 online mediaΜέλος του μητρώου
 ONLINE MEDIA
  Επικοινωνία

 

Διαγωνισμός

diagonismoi prosexos