Final Four: Το χρηματικό έπαθλο στον νικητή της Ευρωλίγκας

27 Μαϊος 2024 21:19

Υπό αυτό το πρίσμα, πολλοί αναρωτιούνται ποιο είναι το χρηματικό έπαθλο που θα λάβει η νικήτρια ομάδα της Ευρωλίγκας.

Σύμφωνα με τα στοιχεία, ο θριαμβευτής του Βερολίνου θα λάβει περίπου 1,76 εκατ. ευρώ, μέσα από μόνο μία νίκη, κάτι σαν... «ένεση» - εφάπαξ! Ο φιναλίστ του μεγάλου τελικού θα ενισχυθεί με σχεδόν 1 εκατ. ευρώ. Ταυτόχρονα, στον μικρό τελικό, οι ομάδες που θα καταλάβουν την τρίτη και τέταρτη θέση, θα προσθέσουν στα ταμεία τους 880.000 ευρώ και 762.000 ευρώ, αντιστοίχως.

Πάντως, δεν πρέπει να ξεχνάμε πως το συνολικό χρηματικό ποσό που διανέμεται στις ομάδες της Ευρωλίγκας βασίζεται όχι μόνο στις επιδόσεις τους μέσα στο παρκέ, οι οποίες αποτελούν μόνο το 21% της συνολικής οικονομικής ενίσχυσης, αλλά και σε άλλους παράγοντες όπως: τα τηλεοπτικά δικαιώματα, οι χορηγίες, οι διαφημίσεις και τα εισιτήρια από τους φιλάθλους, που απαρτίζουν το υπόλοιπο 79%.

Επομένως, εν συνόλω, η αμοιβή για την κορυφαία ομάδα της σεζόν 2023 - 2024 μπορεί να φτάσει μέχρι και τα 42,5 εκατ. ευρώ, εάν συμπεριληφθούν και οι προαναφερθείσες σταθερές και τα deals που κλείνονται καθ' όλη τη διάρκεια της χρονιάς. Ταυτόχρονα, για τις θέσεις #5 με #14 οι πληρωμές ποικίλουν από 695.632 ευρώ έως 173.908 ευρώ, ενώ οι τέσσερις τελευταίες ομάδες του βαθμολογικού πίνακα δεν θα εισπράξουν χρήματα, αμιγώς από την διοργάνωση.

insider.gr

Ειδησεογραφικός, Ενημερωτικός, Ιστότοπος με σεβασμό στην αμερόληπτη ευρεία παρουσίαση των γεγονότων. Έγκυρη και έγκαιρη καθημερινή ενημέρωση!

 

 online mediaΜέλος του μητρώου
 ONLINE MEDIA
  Επικοινωνία

 

Διαγωνισμός

diagonismoi prosexos