Δάγκειος πυρετός: Δεν είναι κάτι καινούργιο, λέει η Ματίνα Παγώνη -Τα συμπτώματα, τι πρέπει να προσέχουμε

31 Μαϊος 2024 12:24

Για τα κουνούπια και τον δάγκειο πυρετό που απασχολεί στο εξωτερικό μίλησε σήμερα η Ματίνα Παγώνη τονίζοντας «δεν χρειάζεται πανικός, είναι κάτι που αντιμετωπίζεται. Έτσι όπως είναι τα δεδομένα, δεν θεωρώ ότι θα υπάρξει επιδημία».

Για τον δάγκειο πυρετό σημείωσε πώς δεν είναι κάτι καινούργιο, το γνωρίζουμε χρόνια, είπε η Ματίνα Παγώνη σε ερώτηση των δημοσιογράφων οι οποίοι επισήμαναν ότι επιστήμονες φοβούνται επιδημία.

Πώς μεταδίδεται ο δάγκειος πυρετός
«Συνήθως η μετάδοση γίνεται από ιδιαίτερα κουνούπια που λέγονται ”γίγας”. Σημασία έχει ότι η κλινική εικόνα ενός ασθενούς είναι πολύ επιβαρυμένη. Εκτός από τον πολύ υψηλό πυρετό, έχει αδυναμία, κεφαλαλγία, μυαλγίες , εξανθήματα αιμορραγικά και λεμφαδενοπάθεια. Γι΄αυτό όταν ακούμε επιδημία, υπάρχει αυτή η αναστάτωση και για τα μικρά παιδιά και για τους μεγάλους σε ηλικία», είπε η Ματίνα Παγώνη.

ΕΟΔΥ: Προσοχή στα κουνούπια λόγω του ιού του Δυτικού Νείλου -Πώς μπορούμε να προστατευτούμε
Αναφορικά με τα εμβόλια η Ματίνα Παγώνη είπε πως «Υπάρχουν δύο εμβόλια που δεν έχουν υπογραφεί σε όλες τις χώρες. Στην Ευρώπη το δεύτερο εμβόλιο έχει υπογραφεί. Η κλιματική αλλαγή έχει δημιουργήσει πολλά προβλήματα, έτσι έχουμε περιοδικά κάποιες νόσους. Η μετάδοση του δάγκειου πυρετού γίνεται μέσω από τα κουνούπια - γίγας, συνεπώς θα πρέπει η Περιφέρεια και οι δήμοι να αναλάβουν να κάνουν ειδικούς ψεκασμούς»

Ειδησεογραφικός, Ενημερωτικός, Ιστότοπος με σεβασμό στην αμερόληπτη ευρεία παρουσίαση των γεγονότων. Έγκυρη και έγκαιρη καθημερινή ενημέρωση!

 

 online mediaΜέλος του μητρώου
 ONLINE MEDIA
  Επικοινωνία

 

Διαγωνισμός

diagonismoi prosexos