Σοκ στην Κρήτη: 7χρονος πνίγηκε στη θάλασσα

01 Ιουνίου 2024 17:15

Απίστευτη τραγωδία εκτυλίχθηκε στην Άρβη, του Δήμου Βιάννου στην Κρήτη, το μεσημέρι του Σαββάτου (1/6).

Ενα αγόρι 7 ετών, ο μικρός Νικόλας έχασε τη ζωή του στη θάλασσα, από πνιγμό.

Σύμφωνα με τον τοπικό ιστότοπο viannitika.gr, ο μικρός Νικόλας μπήκε μετά το μεσημεριανό να κολυμπήσει παρέα με έναν φίλο του. Δυστυχώς, ένα από τα πολλά μεγάλα κύματα φαίνεται πως τον παρέσυρε με αποτέλεσμα το άτυχο παιδί να χάσει τις αισθήσεις του και να εντοπιστεί (άγνωστο πόσο) αργότερα στο λιμάνι του οικισμού από περαστικούς.

Έντρομοι οι κάτοικοι του χωριού έσπευσαν στο σημείο και έδωσαν σκληρή μάχη να το επαναφέρουν με τη συνδρομή γιατρού, χωρίς αποτέλεσμα ενώ στο σημείο ακολούθως έφθασε ασθενεφόρο για να παραλάβει το παιδί.

Κάτοικος της Άρβης περιγράφει: Όλο το χωριό ήταν στην παραλία και προσπαθούσε να βοηθήσει
Το iefimerida.gr επικοινώνησε με τον κάτοικο του χωριού που βρέθηκε στο σημείο Νίκο Κικάκη, ο οποίος περιέγραψε τις δραματικές στιγμές που βιώνει τις τελευταίες ώρες η Άρβη. «Είμαστε όλοι σε σοκ. Οι ώρες είναι πολύ δύσκολες και για τους γονείς του και για το μικρό αδελφάκι του και για τους συμμαθητές του και για όλους εμάς εδώ στην Άρβη. Όλο το χωριό ήταν στην παραλία και προσπαθούσε να βοηθήσει. Θα πρέπει ο Νικολάκης να ήταν πολύ ώρα στη θάλασσα. Οι κάτοικοι τον είδαν μέσα στη θάλασσα χωρίς τις αισθήσεις του και προσπάθησαν να το βοηθήσουν βγάζοντας τον έξω και δίνοντας του το φιλί της ζωής. Έκαναν Κάρπα. Είχε παλμούς αλλά δεν μπορούσε να ανασάνει. Ήρθε γιατρός και με άλλες τρεις κοπέλες προσπαθούσαν να επαναφέρουν τον Νικόλα μέχρι την ώρα που έφτασε το ασθενοφόρο. Η καρδιά του χτυπούσε και δεν μπορούσε να λειτουργήσει ο απινιδωτής, που έχουμε στην παραλία. Όταν μπήκε στο ασθενοφόρο μάλλον ήταν αργά. Όταν έφτασε στη Βιάννο μας ενημέρωσαν ότι δεν τα κατάφερε. Το παιδάκι με την οικογένεια του ζουν στο χωριό εδώ και πάρα πολλά χρόνια και έχουν καταγωγή απο την Αλβανία. Σχολείο πήγαινε εδώ ο Νικόλας. Τα παιδιά του χωριού έρχονται και μόνα τους στην παραλία αλλά κανείς δεν γνωρίζει τι ακριβώς συνέβη. Το μόνο βέβαιο είναι ότι η θάλασσα είχε ρεύματα και βουβό κύμα, που είναι πολύ επικίνδυνα. Δυστυχώς ο Νικόλας δεν είναι πλέον ανάμεσα μας».

Κλίμα οδύνης στο χωριό του 5χρονου στην Κρήτη
Βαρύ πένθος επικρατεί στην Άρβη και στην ευρύτερη τοπική κοινωνία, αφού ο μικρός Νικόλας, όπως αναφέρει τη cretaone.gr, ήταν ένα ιδιαίτερα χαρισματικό παιδί που αγαπούσε όλο το χωριό, όπως σημειώνει το ίδιο μέσο.

Ήδη έχουν κάνει την εμφάνιση τους οι πρώτες αναρτήσεις με αφορμή το χαμό του 5χρονου αγοριού, με ενδεικτική την κάτωθι που προκαλεί ιδιαίτερη συγκίνηση

Ειδησεογραφικός, Ενημερωτικός, Ιστότοπος με σεβασμό στην αμερόληπτη ευρεία παρουσίαση των γεγονότων. Έγκυρη και έγκαιρη καθημερινή ενημέρωση!

 

 online mediaΜέλος του μητρώου
 ONLINE MEDIA
  Επικοινωνία

 

Διαγωνισμός

diagonismoi prosexos