Ο Πειραιάς αλλάζει -Αυτό είναι το νέο έργο που αναβαθμίζει το μεγαλύτερο λιμάνι της χώρας

01 Ιουνίου 2024 17:20

Ολικό «λίφτινγκ» βρίσκεται προ των πυλών στην Ακτή Θεμιστοκλέους στον Πειραιά, το οποίο θα βελτιώσει θεαματικά την αστική εικόνα της πόλης και θα δώσει νέα αναπτυξιακή ώθηση στην Πειραϊκή.

Ένα έργο ζωτικής σημασίας, το οποίο ανοίγει μια νέα σελίδα ανάπτυξης για τον Πειραιά, αναβαθμίζοντας την περιοχή της Πειραϊκής σε πολιτιστικό, τουριστικό, και επιχειρηματικό επίπεδο, βρίσκεται σε φάση ωρίμανσης.

Πρόκειται για την ανάπλαση του παραλιακού μετώπου της Ακτής Θεμιστοκλέους, συνολικού προϋπολογισμού 25 εκατ. ευρώ, που είναι ενταγμένο στο Ταμείο Ανάκαμψης και Ανθεκτικότητας.

Προβλέπεται η δημιουργία ενός αναβαθμισμένου ελεύθερου δημόσιου κοινόχρηστου χώρου που θα αποδοθεί στους πεζούς και τους ποδηλάτες του Πειραιά, με ποδηλατική διαδρομή κατά μήκος της ακτής, καθώς και κατάλληλες υποδομές που θα υποστηρίζουν τη λειτουργία των καταστημάτων.

Ακόμα, στο έργο περιλαμβάνονται διάδρομος στην ακτή για θέαση του Κονώνειου Τείχους από τη θάλασσα και ειδικός φωτισμός ανάδειξής του, επιπλέον ανοιχτοί χώροι για την ενθάρρυνση της πρόσβασης του κοινού, αναδιάταξη των χώρων στάθμευσης και δημιουργία νέων, κατασκευή ραμπών για τη σύνδεση των διαδρομών και την εξασφάλιση πρόσβασης ΑμεΑ σε σημεία του Τείχους και λοιπές εργασίες αναβάθμισης της ακτής.

Το συγκεκριμένο έργο αποτελεί τμήμα της «Αθηναϊκής Ριβιέρας» και έχει ως στόχο να καταστεί η Πειραϊκή μια πιο φιλόξενη, σύγχρονη και λειτουργική περιοχή, με παράλληλη ανάδειξη της ιστορίας της και του αρχαιολογικού της χώρου.

Παράλληλα, προχωράει το έργο ανάπλασης της Αθηναϊκής Ριβιέρας στο τμήμα από Δ. Καλλιθέας έως Δ. Βάρης - Βούλας - Βουλιαγμένης, μιας και ήδη υπάρχει ανάδοχος και πλέον αναμένεται η υπογραφή της σύμβασης.

πεζόδρομος-ποδηλατόδρομος αθηναϊκή ριβιέρα
Προβλέπεται η δημιουργία ποδηλατόδρομου-πεζόδρομου συνολικού μήκους 12 χλμ., με την παρέμβαση να στοχεύει στη βελτίωση του αστικού περιβάλλοντος μέσω της αναβάθμισης της ποιότητας του αστικού χώρου και της προσέλκυσης νέων οικονομικών δραστηριοτήτων, έχοντας ταυτόχρονα θετικό αντίκτυπο στο φυσικό περιβάλλον των αστικών κέντρων.

Θα δημιουργηθούν νέες θέσεις εργασίας και θα επιτευχθεί σημαντική εξοικονόμηση ενέργειας που θα οδηγήσει σε μια οικονομία χαμηλών εκπομπών διοξειδίου του άνθρακα.

carandmotor.gr

Ειδησεογραφικός, Ενημερωτικός, Ιστότοπος με σεβασμό στην αμερόληπτη ευρεία παρουσίαση των γεγονότων. Έγκυρη και έγκαιρη καθημερινή ενημέρωση!

 

 online mediaΜέλος του μητρώου
 ONLINE MEDIA
  Επικοινωνία

 

Διαγωνισμός

diagonismoi prosexos