Η νεαρή δικηγόρος από τη Χαλκίδα που την έστειλαν στο πειθαρχικό γιατί ανέβαζε βίντεο στο TikΤok

04 Ιουνίου 2024 16:38

Την κατηγορούν για ζήτημα αντιδεοντολογικής άσκησης του δικηγορικού λειτουργήματος – Τι απαντά η ίδια στο protothema.gr

Τον Ιούνιο του 2022 η Λέξι Λάρσον, ιδιωτική υπάλληλος από το Ντένβερ ανέβασε ένα βίντεο στο Τικ Τοκ και εκμυστηρεύτηκε στους ακολούθους πως ο μισθός της από τα 70.000 δολάρια το χρόνο ανέβηκε στα 90.000 δολάρια, εξηγώντας ότι αυτό έγινε γιατί βρήκε δουλειά στον κλάδο της τεχνολογίας.

Λίγες ημέρες αργότερα, απολύθηκε γιατί το βίντεο που είχε ανεβάσει στον λογαριασμό της στο Τικ Τοκ δεν άρεσε στους εργοδότες της. Τον Σεπτέμβριο του ίδιου έτους η Πάρις Κάμπελ, ανύπαντρη μητέρα από τη Νέα Υόρκη και υπάλληλος της Apple γλίτωσε την απόλυση στο παρά πέντε και ενώ είχε δημοσιεύσει βίντεο στην ίδια πλατφόρμα κοινωνικής δικτύωσης δίνοντας βασικές συμβουλές ασφαλείας για το iphone. Τα παραπάνω περιστατικά δείχνουν ότι η χρήση του Τικ Τοκ από ανθρώπους που δίνουν συμβουλές ή αποκαλύπτουν «μυστικά» πάνω στο επάγγελμά τους μπορεί να έχει σημαντικές συνέπειες.
dikigoros-4

@mairakarli Γνώμη? Προφυλάκιση ή Ελεύθεροι??#criminallaw #law #tiktok #foryou #fupシ #❤️ #chalkida #news ♬ πρωτότυπος ήχος - Maira

Όπως η νεαρή δικηγόρος Μαρία Καρλή, η οποία, όταν τον Νοέμβριο του 2023, άρχιζε να ανεβάζει βίντεο στο Τικ Τοκ σχολιάζοντας θέματα της επικαιρότητας εκφέροντας την νομική της άποψη, δεν περίμενε ότι δυο μήνες αργότερα θα καλούνταν από τον Δικηγορικό Σύλλογο Χαλκίδας, της οποίας είναι μέλος, για ζήτημα αντιδεοντολογικής άσκησης του δικηγορικού λειτουργήματος και θα παραπέμπονταν στο Πειθαρχικό Συμβούλιο του Συλλόγου.

Συγκεκριμένα σε έκτακτη συνεδρίαση του ΔΣ του Δικηγορικού Συλλόγου Χαλκίδας στις 26 Ιανουαρίου 2024 αποφασίστηκε η υπόθεση να περιέλθει σε γνώση του Πειθαρχικού Συμβουλίου προκειμένου να επιληφθεί και να διερευνήσει το ζήτημα. Σύμφωνα με την απόφαση της έκτακτης συνεδρίασης του Δικηγορικού Συλλόγου η κα Καρλή αναρτούσε βίντεο, ορισμένα από τα οποία βιντεοσκοπούνταν στην αίθουσα των δικηγόρων του δικηγορικού συλλόγου Χαλκίδας εντός του δικαστικού μεγάρου του Πρωτοδικείου Χαλκίδας, στον προσωπικό της δημόσιο λογαριασμό στο Τικ Τοκ με τα οποία παρείχε δωρεάν νομικές συμβουλές προς το ευρύ κοινό με ταυτόχρονη προβολή και διαφήμιση κατά παράβαση των διατάξεων του κώδικα Δικηγόρων και του κώδικα δεοντολογίας.
dikigoros-3

Από την πλευρά της η νεαρή δικηγόρος στο υπόμνημα έγγραφων εξηγήσεων αναφέρει μεταξύ άλλων ότι δεν παρείχε καμία δωρεάν συμβουλή ούτε διαφήμισε το γραφείο της, αλλά σχολίασε θέματα της επικαιρότητας. “...μου αποδίδετε την μομφή της παροχής δωρεάν νομικών συμβουλών, και της κατά παράβαση των κείμενων διατάξεων αυτοπροβολής-διαφήμισης, όταν η προσωπική μου σελίδα στο «tik-tok» δεν διαθέτει τα στοιχεία του δικηγορικού μου γραφείου, οι αναρτήσεις μου λαμβάνουν χώρα με το ψευδώνυμο «maira», και το περιεχόμενο των βίντεο, που αναρτώ, είναι αμιγώς ενημερωτικό και δημοσιογραφικό, με σχολιασμό θεμάτων της επικαιρότητας, όπως: «Σχολιασμός του χθεσινού επεισοδίου «Η γη της ελιάς…», «η αλήθεια γύρω από τις 2 χειρόγραφες διαθήκες στην ελληνική σειρά «Κωνσταντίνου και Ελένης», «Υπόθεση Τράπερ Ricta», «Η σύλληψη του παιδόφιλου με συνεργασία Κοψιάλη και ελληνικής αστυνομίας», «Υπόθεση YouTuber “Hayate” Σύλληψη για αναμετάδοση πράξεων κακοποίησης ΑΜΕΑ», «Υπόθεση δολοφονίας του γνωστού επιχειρηματία Χρήστου Γιαλιά», «Υπόθεση Παλαιοχριστιανών», «Σχολιασμός του στίχου του ηθοποιού Πάνου Βλάχου «Βάλτε στο σάκο Γεωργιάδη και Προτοσάλτε» κ.ο.κ”.

Ειδησεογραφικός, Ενημερωτικός, Ιστότοπος με σεβασμό στην αμερόληπτη ευρεία παρουσίαση των γεγονότων. Έγκυρη και έγκαιρη καθημερινή ενημέρωση!

 

 online mediaΜέλος του μητρώου
 ONLINE MEDIA
  Επικοινωνία

 

Διαγωνισμός

diagonismoi prosexos