Σε νέα εποχή με αλλαγή επωνυμίας η Mytilineos

05 Ιουνίου 2024 20:38

Η μετονομασία της Mytilineos σε Metlen διεθνοποίει την εταιρεία ακόμη περισσότερο. Όπως είπε ο Ε. Μυτιληναίος απευθυνόμενος στους μετόχους,

“Είναι μια σημαντική, αλλά και δύσκολη στιγμή για μένα, καθώς όποιο όνομα και να διαλέξεις μετά από 115 χρόνια δεν θα είναι σαν το προηγούμενο. Το MYTILINEOS απέκτησε έναν εμβληματικό χαρακτήρα, κάτι για το οποίο εγώ και όλοι μας είμαστε περήφανοι.

Για φέτος όπως είπε ο πρόεδρος της εταιρείας αναμένει EBITDA 1,2 δισ. ευρώ και κέρδη στα 700 εκ. ευρώ. Μέχρι σήμερα τόνισε ότι τα καλά κέρδη της εταιρείας ήρθαν από το trading και τις ΑΠΕ, ενώ κάθε χρόνο αλλάζει ο τομέας που φέρνει κέρδη στην εταιρεία.

“Προσπαθούμε να διαβάσουμε τα μελλούμενα, αυτό είναι το άθλημα του επιχειρείν”

Όσο δύσκολο και αν είναι για μένα, γιατί η εταιρεία είναι σαν το τρίτο παιδί μου, είμαστε αποφασισμένοι και προσηλωμένοι να πατήσουμε νέες κορυφές που δεν έχει κατακτήσει ποτέ ελληνική εταιρεία. Αυτή η θυσία του ονόματος – γιατί στην καρδιά μου έτσι είναι – αποδεικνύει ότι αν είμαστε έτοιμοι να κάνουμε αυτό, δεν θα μας σταματήσει τίποτα”.

Σε κάθε περίπτωση η ιστορική απόφαση συνδέεται άμεσα με την απόφαση για το dual listing στην αγορά του Λονδίνου, το οποίο όπως είπε ο κ. Μυτιληναίος προχωρά σύμφωνα με το χρονοδιάγραμμα και αναμένεται να έχει ολοκληρωθεί μέσα στον επόμενο χρόνο.
Ο ίδιος ο κ. Μυτιληναίος πάντως απαντώντας σε ερωτήσεις των μετόχων, είχε την ευκαιρία να αναφερθεί σε μια σειρά από θέματα για την πορεία των αγορών, τις τάσεις αλλά και τη μετοχή.

Προβλέψη Μυτιληναίου για νέο ράλι τιμών

Για το ενεργειακό πρόβλημα τόνισε ότι θα γραφτούν πολλά μαύρα βιβλία στο μέλλον για τον τρόπο που η Ευρωπαϊκή Επιτροπή έχει χειριστεί την κατάσταση ενώ εκτίμησε ότι και στο μέλλον θα γίνουν λάθη. Η άνοδος στην τιμή του TTF ήρθε γιατί υπάρχει υποψία στην αγορά ότι η Ρωσία θα πάψει να στέλνει αέριο στην Αυστρία, επικρίνοντας την επίτροπο ενέργειας ότι ο μοναδικός της στόχος είναι να σταματήσουν οι εισαγωγές ενέργειας από τη Ρωσία χωρίς να ενδιαφέρεται καθόλου για τις επιπτώσεις στις τιμές.

Για την αγορά ενέργειας και τις μηδενικές και αρνητικές τιμές στο ενεργειακό χρηματιστήριο, τόνισε ότι είναι κάτι που είχε ο ίδιος προβλέψει. Αυτό συμβαίνει γιατί τις ώρες που έχει μεγάλη ηλιοφάνεια και φυσάει αέρας, η προμήθεια υπερβαίνει τη ζήτηση με αποτέλεσμα οι τιμές να κατεβαίνουν πάρα πολύ. Σε λίγο εκτίμησε ότι θα βλέπουμε σοβαρές αρνητικές τιμές και στην Ελλάδα. Η αντιμετώπιση του φαινομένου αποτελεί σοβαρό θέμα για τις μεγάλες εταιρείες σήμερα, όμως οι καθετοποιημένες επιχειρήσεις βρίσκουν τις λύσεις και χρησιμοποιούν τις αρνητικές τιμές υπέρ της υγείας τους αλλά και υπέρ των πελατών τους. Αυτό είναι κάτι που εμείς κάνουμε ήδη, ανέφερε ο κ. Μυτιληναίος, εκτιμώντας ότι όποιος παραγωγός δεν είναι καθετοποιημένος και δεν έχει εγγυημένες τιμές θα αντιμετωπίσει πρόβλημα.

iapopsi.gr

Ειδησεογραφικός, Ενημερωτικός, Ιστότοπος με σεβασμό στην αμερόληπτη ευρεία παρουσίαση των γεγονότων. Έγκυρη και έγκαιρη καθημερινή ενημέρωση!

 

 online mediaΜέλος του μητρώου
 ONLINE MEDIA
  Επικοινωνία

 

Διαγωνισμός

diagonismoi prosexos