Γέρακας: Η ΑΑΔΕ επανασφράγισε πρατήριο καυσίμων -Το πετρέλαιο κίνησης ήταν 95% νοθευμένο

11 Ιουνίου 2024 01:51

Στην επανασφράγιση πρατηρίου καυσίμων προχώρησαν στελέχη της ΑΑΔΕ στον Γέρακα.

Όπως τονίζεται στην ανακοίνωση, «διάρρηξη σφραγίδων διαπίστωσαν τελωνειακοί ελεγκτές της Ανεξάρτητης Αρχής Δημοσίων Εσόδων κατά τη διάρκεια επανελέγχου σε πρατήριο καυσίμων στον Γέρακα Αττικής, όπου είχαν σφραγίσει για δύο χρόνια, λόγω νοθευμένων καυσίμων».

Το Σάββατο 8/6/2024 οι ελεγκτές επέβαλαν ποινή σφράγισης δύο ετών και δημοσιοποίηση στοιχείων της επιχείρησης, γιατί το πετρέλαιο κίνησης που διέθετε στην αγορά ήταν νοθευμένο σε ποσοστό 95% με πετρέλαιο ναυτιλίας.

Στον επανέλεγχο των ελεγκτών που πραγματοποιήθηκε σήμερα για την τήρηση των μέτρων σφράγισης, διαπιστώθηκε ότι είχαν παραβιαστεί οι σφραγίδες από τρεις αντλίες και δύο δεξαμενές, ενώ είχαν αποκολληθεί οι αυτοκόλλητες πινακίδες που περιέγραφαν την αιτία της σφράγισης.

Άμεσα, οι τελωνειακοί ελεγκτές της ΑΑΔΕ με τη συνδρομή ομάδας της ΟΠΚΕ της ΕΛ.ΑΣ. πραγματοποίησαν εκ νέου φυσική καταμέτρηση των ποσοτήτων καυσίμων που βρίσκονταν στις δεξαμενές και τοποθέτησαν νέες σφραγίδες και αυτοκόλλητα.

Ταυτόχρονα, ενεργοποιήθηκαν τα μέτρα δέουσας επιμέλειας, για την αυθημερόν διακοπή προμήθειας καυσίμων από όλες τις εταιρείες Εμπορίας και τα Διυλιστήρια προς το συγκεκριμένο πρατήριο, ενώ δρομολογήθηκε η υποβολή μηνυτήριας αναφοράς στον αρμόδιο εισαγγελέα.

Ειδησεογραφικός, Ενημερωτικός, Ιστότοπος με σεβασμό στην αμερόληπτη ευρεία παρουσίαση των γεγονότων. Έγκυρη και έγκαιρη καθημερινή ενημέρωση!

 

 online mediaΜέλος του μητρώου
 ONLINE MEDIA
  Επικοινωνία

 

Διαγωνισμός

diagonismoi prosexos