Δείτε βίντεο: Το ιστορικό πλοίο των Βίκινγκς «Saga Farmann» στη Χίο

11 Ιουνίου 2024 14:37

Το πλοίο είναι πιστή αναπαράσταση της ναυπηγικής τέχνης του 9ου αιώνα - Αυτή τη στιγμή το «Saga Farmann» βρίσκεται στις Κυκλάδες

Στο λιμάνι της Χίου κατέπλευσε την Κυριακή το απόγευμα το Νορβηγικό πλοίο «Saga Farmann» το οποίο είναι ναυπηγημένο στα πρότυπα των πλοίων των Βίκινγκς.

Το πλοίο, όπως αναφέρει το chiosphotos.gr, είναι μια πιστή ανακατασκευή ενός παραδοσιακού πλοίου των Βίκινγκς, σχεδιασμένο με βάση τα αρχαιολογικά ευρήματα και τις ιστορικές καταγραφές της εποχής.

Κατασκευασμένο με την ίδια τεχνική και τα ίδια υλικά που χρησιμοποιούσαν οι Βίκινγκς, το πλοίο αποτελεί μια ζωντανή αναπαράσταση της ναυπηγικής τέχνης του 9ου αιώνα. Η κατασκευή του ολοκληρώθηκε με τη συμβολή πολλών εθελοντών, οι οποίοι εργάστηκαν ακούραστα για να δημιουργήσουν αυτό το θαλάσσιο αριστούργημα.

{https://www.youtube.com/watch?v=pejlaYh58WI}

Το «Saga Farmann» δεν είναι μόνο ένα πλοίο, αλλά και ένα πλωτό μουσείο, το οποίο ταξιδεύει σε διάφορους ευρωπαϊκούς λιμένες για να ενημερώσει και να παρέχει πληροφορίες στο κοινό σχετικά με την ιστορία των Βίκινγκς, την πολιτιστική τους κληρονομιά καθώς και τις ναυτικές τους επιτεύξεις.

Το ταξίδι ξεκίνησε από τη Νορβηγία, πέρασε στον Ρήνο και τον Δούναβη και κατέληξε στη Κωνσταντινούπολη. Από εκεί στις 18/5/2024 ξεκίνησε την Μεσογειακή διαδρομή του σε Τουρκία, Ελλάδα και Ιταλία η οποία αναμένεται να ολοκληρωθεί στις 31/8/2024 με τελικό προορισμό τη Ρώμη. Συνολικά θα συμμετέχουν 8 διαφορετικά πληρώματα εθελοντών 13-15 ατόμων.

Στη Χίο κατέφθασε με 13 άτομα πλήρωμα από Νορβηγία, Ολλανδία, Αυστραλία και Τσεχία.

Ειδησεογραφικός, Ενημερωτικός, Ιστότοπος με σεβασμό στην αμερόληπτη ευρεία παρουσίαση των γεγονότων. Έγκυρη και έγκαιρη καθημερινή ενημέρωση!

 

 online mediaΜέλος του μητρώου
 ONLINE MEDIA
  Επικοινωνία

 

Διαγωνισμός

diagonismoi prosexos