Δίωξη για κακούργημα σε βάρος του γνωστού ποινικολόγου για τον ξυλοδαρμό της συζύγου του άσκησε ο εισαγγελέας

16 Ιουνίου 2024 13:57

Ο δικηγόρος κρατείται έως την απολογία του, αύριο, για το κακούργημα της βαριάς σκοπούμενης σωματικής βλάβης 

Πώς η κατάθεση του γιατρού που εξέτασε την σύζυγο του ποινικολόγου οδήγησε στη σύλληψη - Σύμφωνα με τον γιατρό η γυναίκα αρχικά είπε σε κείνον ότι την είχε χτυπήσει ο σύζυγός της

Για το κακούργημα της βαριάς σκοπούμενης σωματικής βλάβης διώκεται πλέον ο γνωστός δικηγόρος των Αθηνών ο οποίος φέρεται να ξυλοκόπησε άγρια την σύζυγό του. Ο δικηγόρος οδηγήθηκε στην εισαγγελία και εκεί του απαγγέλθηκε η κατηγορία. Στην συνέχεια οδηγήθηκε στον ανακριτή από τον οποίο έλαβε προθεσμία προκειμένου να απολογηθεί αύριο. Στο μεταξύ κρατείται στη ΓΑΔΑ, καθώς για το είδος του αδικήματος που διώκεται δεν ακολουθείται η ειδική δωσιδικία των δικηγόρων.

Να σημειωθεί ότι με τις τροποποιήσεις που έγιναν από τη σημερινή ηγεσία του υπουργείου Δικαιοσύνης στη ποινική νομοθεσία, δόθηκαν κίνητρα σε επαγγελματίες (λ.χ κοινωνικοί λειτουργοί, ψυχολόγοι, ιατροί, εκπαιδευτικοί) ν’ αναφέρουν αμελλητί κάθε περίπτωση ενδοοικογενειακής βίας. Σύμφωνα με τη νομοθεσία αυτή, οι επαγγελματίες που θα αναφέρουν τέτοια περιστατικά (δάσκαλοι, καθηγητές, γιατροί, νοσηλευτές, κοινωνικοί λειτουργοί, ψυχολόγοι κλπ), θα προστατεύονται απόλυτα από τις σε βάρος τους κακόβουλες μηνύσεις, αναφορές και πειθαρχικές διώξεις.

Σύμφωνα με όσα έχουν γίνει έως τώρα γνωστά, τα ξημερώματα του Σαββάτου προς την Κυριακή, η Αστυνομία ενημερώθηκε από γιατρό ιδιωτικής κλινικής στους Αμπελοκήπους ότι υπάρχει περιστατικό ενδοοικογενειακής βίας.

Όταν έφτασαν εκεί αστυνομικοί της Άμεσης Δράσης είδαν τον γνωστό δικηγόρο και την σύζυγο του. Το ζευγάρι ανέφερε πως η 37χρονη σύζυγος του δικηγόρου είχε πέσει από τις σκάλες. Ομως ο γιατρός έπεμενε ότι τα τραύματα αυτά έχουν προκληθεί από ανθρώπινο χέρι και όχι από πτώση, ενώ σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες, στην κατάθεσή του δηλώνει ότι και η γυναίκα παραδέχθηκε κατά τη διάρκεια της εξέτασης ότι την είχε χτυπήσει ο άνδρας της, πράγμα που όμως, ανακάλεσε ενώπιον της αστυνομίας στη συνέχεια.

Κλείσιμο
Το πλήρωμα της Άμεσης Δράσης ενημέρωσε το Κέντρο της ΓΑΔΑ και από εκεί μεταφέρθηκαν στο Τμήμα Ενδοοικογενειακής Βίας του Τμήματος Ομονοίας.

Εκεί ενημερώθηκε ο Εισαγγελέας όπου ζήτησε να γίνει κανονικά δικογραφία. Ο γιατρός κατέθεσε πως τα τραύματα είναι από ανθρώπινο χέρι και οι δύο δικηγόροι επέμειναν πως ήταν από πτώση χωρίς κανένας από τους δύο να υποβάλει μήνυση.

Μετά από αυτή τη διαδικασία ενημερώθηκε ο Εισαγγελέας που ζήτησε να συλληφθεί ο δικηγόρος. Σήμερα το πρωί, οδηγήθηκε στη Διεύθυνση Εγκληματολογικων Ερευνών όπου του πήραν αποτυπώματα και φωτογραφίες.

 

Ειδησεογραφικός, Ενημερωτικός, Ιστότοπος με σεβασμό στην αμερόληπτη ευρεία παρουσίαση των γεγονότων. Έγκυρη και έγκαιρη καθημερινή ενημέρωση!

 

 online mediaΜέλος του μητρώου
 ONLINE MEDIA
  Επικοινωνία

 

Διαγωνισμός

diagonismoi prosexos