Το φρούτο «πρωταγωνιστής» του καλοκαιριού που δροσίζει και προστατεύει δέρμα, μάτια και μύες

20 Ιουνίου 2024 12:10

Ανακαλύψτε τα αμέτρητα οφέλη του αδιαφιλονίκητου πρωταθλητή των καλοκαιρινών φρούτων

Στο φρούτο αυτό, γευόμαστε όλη τη δροσιά του καλοκαιριού. Ας ανακαλύψουμε τα πολλά ευεργετικά οφέλη του καρπουζιού στην υγεία με τη βοήθεια της Lara Whitson, πιστοποιημένης διαιτολόγου στην Κλινική Cleveland.

Αρχικά, το καρπούζι περιέχει άφθονο νερό ( 92%) και ελάχιστες θερμίδες – μόλις 46 θερμίδες ανά φλιτζάνι.

Είναι πλούσιο σε κάλιο (170 χιλιοστόγραμμα), ένα απαραίτητο μέταλλο για την υποστήριξη και λειτουργία των νεύρων, των μυών και την ισορροπία των υγρών στο σώμα μας. Επιπλέον, είναι πηγή της αντιοξειδωτικής βιταμίνης C και της βιταμίνης Α.

Το καρπούζι συμβάλει στο αίσθημα κορεσμού. Μελέτη του 2019 σε 33 υπέρβαρα και παχύσαρκα άτομα, έδειξε ότι όσοι έτρωγαν καθημερινά καρπούζι αντί για μπισκότα χαμηλών λιπαρών για τέσσερις εβδομάδες, ανέφεραν λιγότερη πείνα.

Επιπλέον, τα αντιοξειδωτικά συστατικά του καρπουζιού όπως το λυκοπένιο συσχετίζονται με την προστασία των ματιών και την πρόληψη ή καθυστέρηση της εμφάνισης καταρράκτη.

Ιδιαίτερα αναφορά πρέπει να γίνει στην κιτρουλίνη του καρπουζιού, ένα αμινοξύ που συνδέεται με ταχύτερη αποκατάσταση των μυών μετά από την άσκηση.

Τέλος η βιταμίνη C ωθεί στην παραγωγή κολλαγόνου, την επούλωση από τραυματισμούς και την προστασία από την ξηροδερμία.

ygeiamou.gr

Ειδησεογραφικός, Ενημερωτικός, Ιστότοπος με σεβασμό στην αμερόληπτη ευρεία παρουσίαση των γεγονότων. Έγκυρη και έγκαιρη καθημερινή ενημέρωση!

 

 online mediaΜέλος του μητρώου
 ONLINE MEDIA
  Επικοινωνία

 

Διαγωνισμός

diagonismoi prosexos