The Ilisian: Πώς αλλάζει τα Ιλίσια ο νέος προορισμός της Αθήνας- Αποτύπωμα €1,25 δισ. στην 5ετία

21 Ιουνίου 2024 18:27

Ένα νέο κεφάλαιο στην αθηναϊκή φιλοξενία και ταυτόχρονα ένας νέος προορισμός για τους κατοίκους της πόλης, δίνοντας και μία σύγχρονη οπτική της ελληνικής πρωτεύουσας.

Τα αποκαλυπτήρια χθες του «The Ilisian», στη θέση του πρώην Hilton της Αθήνας με οικοδεσπότη τον κ. Αχιλλέα Κωνσταντακόπουλο πρόεδρο της ΤΕΜΕΣ Α.Ε. (βασικό μέτοχο μαζί με το Olayan Group της Ιονική Ξενοδοχειακή, ιδιοκτήτριας του εμβληματικού ακινήτου της λ. Βασιλίσσης Σοφίας) έγιναν παρουσία του Πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη αλλά και πλήθος ονομάτων από τον πολιτικό κόσμο και το εγχώριο επιχειρείν.

Μεταξύ αυτών, η υπουργός Τουρισμού κ. Ολγα Κεφαλογιάννη, η υφυπουργός κ. Ελενα Ράπτη, ο διοικητής της ΑΑΔΕ Γιώργος Πιτσιλής, ο κ. Χάρης Θεοχάρης, η πρόεδρος του ΕΟΤ κ. Αντζελα Γκερέκου και ο γενικός γραμματέας ΕΟΤ κ. Δημήτρης Φραγκάκης, ο κ. Γρηγόρης Δ. Δημητριάδης διευθύνων σύμβουλος του Υπερταμείου (ΕΕΣΥΠ) και ο πρόεδρος κ. Στέφανος Θεοδωρίδης πρώην διευθύνων σύμβουλος της ΤΕΜΕΣ Α.Ε., η κ. Ηρώ Χατζηγεωργίου διευθύνουσα σύμβουλος της ΕΤΑΔ, o κ. Σπύρος Θεοδωρόπουλος νέος πρόεδρος του ΣΕΒ, ο κ. Κώστας Βασιλείου αναπληρωτής διευθύνων σύμβουλος της Eurobank, ο κ. Θοδωρής Τζούρος ανώτερος γενικός διευθυντής εταιρικής και επενδυτικής τραπεζικής της Πειραιώς, ο πρόεδρος της AEGEAN κ. Ευτύχης Βασιλάκης, η κ. Χλόη Λασκαρίδη του ομίλου ΛΑΜΨΑ, ο διευθύνων σύμβουλος της North Star Entertainment κ. Γιάννης Τσιρίκος, ο κ. Γιάννης Ρέτσος πρώην πρόεδρος του ΣΕΤΕ και διευθύνων σύμβουλος των Electra Hotels & Resorts, η κ. Ιωάννα Δρέττα πρόεδρος της Marketing Greece και διευθύνουσα σύμβουλος της REDS A.E., από τη Lamda Development o κ. Θοδωρής Γαβριηλίδης επικεφαλής Επενδύσεων και η κ. Μελίνα Παϊζη επικεφαλής Ανάπτυξης της Lamda Development ο κ. Σπύρος Καπράλος πρόεδρος της Ελληνικής Ολυμπιακής Επιτροπής, ο κ. Aντώνης Παπαδημητρίου πρόεδρος του ιδρύματος Ωνάση κ.α.. Το παρών έδωσε και ο πρέσβης των ΗΠΑ στην Ελλάδα κ. Τζορτζ Τσούνης.

Το οικονομικό αποτύπωμα
Στη χθεσινή παρουσίαση έγινε αναφορά και στη μελέτη του Πανεπιστημίου Πειραιώς σχετικά με την επίδραση της νέας επένδυσης της Ιονικής Ξενοδοχειακής Α.Ε. σύμφωνα με την οποία:

– Το οικονομικό αποτύπωμα της επένδυσης 340 εκατ. ευρώ εκτιμάται ότι θα ξεπεράσει τα 1,25 δισεκατομμύρια τα πρώτα πέντε χρόνια της λειτουργίας του. Ειδικότερα, η πολλαπλασιαστική επίδραση προορισμού από την κατασκευή έως και τα πρώτα 5 χρόνια, είναι 450 εκατ. ευρώ ως επίδραση κατασκευαστικών εργασιών, 749 εκατ. ευρώ ως επίδραση διαμονής, κι επιπλέον 75 εκατ. η επίδραση της εμπορικής δραστηριότητας.

– Ιδιαίτερα σημαντική είναι και η επίδραση στην απασχόληση, καθώς έχουν δημιουργηθεί περισσότερες από 800 άμεσες θέσεις εργασίας κατά την κατασκευαστική περίοδο, ενώ κατά τη λειτουργία του θα απασχοληθούν άμεσα έως και 800 εργαζόμενοι (3 φορές περισσότερες θέσεις από την προηγούμενη λειτουργία ως ξενοδοχείο).

-Η Αθήνα ενισχύεται ως διεθνής προορισμός, προσελκύοντας νέα προφίλ επισκεπτών, με στόχο να δημιουργηθεί μία πιο μακροχρόνια σχέση με τον τόπο.

-Το μοντέλο ανάπτυξης του νέου προορισμού αποτελεί παράδειγμα για νέες επενδύσεις σε έργα μικτής χρήσης. Με τις συγκεκριμένες επενδύσεις βελτιώνεται αισθητά η ποιότητα ζωής των κατοίκων, οι υποδομές αναβαθμίζονται, ενώ και η ίδια περιοχή των Ιλισίων προβάλεται ιδιαιτέρως.

Όπως επισημαίνεται στη μελέτη, η επιτυχία του νέου αστικού προορισμού είναι συνδεδεμένη με τα οφέλη στην τοπική κοινωνία και οικονομία. Με την αναβάθμιση των υποδομών, την δημιουργία νέων θέσεων εργασίας και την δημιουργία νέων ευκαιριών για επενδύσεις, το The Ilisian συνεισφέρει στη συνολική ευημερία της περιοχής και της Αθήνας. Στόχος του The Ilisian είναι η δημιουργία προστιθέμενης αξίας στην περιοχή, την τοπική οικονομία και στην Αθήνα.

Με βάση την έρευνα που έχει διενεργήσει το Πανεπιστήμιο Πειραιώς τον Μάιο του 2024, η μεταμόρφωση του κτιρίου σε έναν προορισμό που συνδυάζει τοπικά και διεθνή concepts αναβαθμίζει την Αθήνα σε μια διεθνή μητρόπολη που θα προσελκύσει νέες επενδύσεις και ανάπτυξη σύγχρονων πολυχώρων με διεθνή πρότυπα. Ο νέος προορισμός πόλης θα αυξήσει το μέσο εισόδημα των κατοίκων της περιοχής καθώς θα βελτιώσει την ασφάλεια και τις υποδομές.

Σχεδιασμός
Ο νέος προορισμός The Ilisian έχει στόχο, όπως αναφέρθηκε χθες και από τον ίδιο τον κ. Κωνσταντακόπουλο να αναδείξει διεθνώς το σύγχρονο πρόσωπο της Αθήνας: «Το Hilton πρόβαλε το κοσμοπολίτικο πρόσωπο της πόλης και κατά τη διάρκεια της μακράς ιστορίας του τις τελευταίες 6 δεκαετίες απέκτησε μία ιδιαίτερη σύνδεση με τους κατοίκους της πόλης. Βρέθηκε διαχρονικά στο επίκεντρο και αυτό θέλουμε και τώρα, να συνεχίσει να αποτελεί έναν μοναδικό προορισμό δημιουργώντας αναμνήσεις για τις επόμενες γενιές. Πρόκειται για ένα έργο μεγάλης κλίμακας που θα αναδείξει περαιτέρω την αρχιτεκτονική κληρονομιά και οι προσόψεις που έχει φιλοτεχνήσει ο Γιάννης Μόραλης αποτελούν έμπνευση ακόμη και για το όνομα του νέου προορισμού», ανέφερε ο πρόεδρος της ΤΕΜΕΣ.

Στόχος είναι ο νέος προορισμός να συμβάλλει περαιτέρω στην καθιέρωση της ελληνικής πρωτεύουσας μεταξύ των κορυφαίων επιλογών στην Ευρώπη για ταξίδια ή ακόμα και για μόνιμη διαμονή. Στον προορισμό, το νέο ξενοδοχείο Conrad Athens αποκτά για πρώτη φορά παρουσία στην Ελλάδα και θα περιλαμβάνει 278 δωμάτια και σουίτες με μοναδική θέα στην Αθήνα, καθώς και μία mega σουίτα 400 τ.μ.

Αναπτύσσονται επίσης 18 ιδιωτικές κατοικίες Conrad Residences καθώς και 37 κατοικίες Waldorf Astoria Residences, στους υψηλότερους ορόφους του κτιρίου. Στο The Ilisian θα υπάρχουν επίσης μια σύγχρονη λέσχη μελών, πολλαπλά εστιατόρια, επιλεγμένα καταστήματα, συνεδριακές εγκαταστάσεις, καθώς και χώροι άθλησης και ευεξίας, σε συνεργασία με κορυφαία ελληνικά και διεθνή brands. Εκτός από την εντυπωσιακή θέα στην Ακρόπολη, επισκέπτες και κάτοικοι θα απολαμβάνουν μοναδικές παροχές, όπως τη μεγαλύτερη εξωτερική πισίνα στο κέντρο της πόλης, καθώς και έναν υπερυψωμένο κήπο με υπαίθριο χώρο άθλησης.

Ο σχεδιασμός του νέου προορισμού βασίστηκε στις αρχές της βιώσιμης ανάπτυξης εφαρμόζοντας τις διεθνώς βέλτιστες πρακτικές ενεργειακής απόδοσης, με στόχο την επίτευξη πιστοποίησης LEED Gold. Στόχος είναι η εφαρμογή συγκεκριμένων στρατηγικών για τη βιώσιμη λειτουργία έτσι ώστε να πιστοποιηθεί με το LEED Gold Certification. Κάποια παραδείγματα πρακτικών είναι η βελτιστοποίηση της ενεργειακής απόδοσης κατά τουλάχιστον 16% και η εξοικονόμηση νερού κατά τουλάχιστον 25%.

Ειδησεογραφικός, Ενημερωτικός, Ιστότοπος με σεβασμό στην αμερόληπτη ευρεία παρουσίαση των γεγονότων. Έγκυρη και έγκαιρη καθημερινή ενημέρωση!

 

 online mediaΜέλος του μητρώου
 ONLINE MEDIA
  Επικοινωνία

 

Διαγωνισμός

diagonismoi prosexos