Ύδρα: Στη Βουλιαγμένη καταπλέει το σκάφος «Περσεφόνη» από το οποίο φέρονται να έριξαν τα πυροτεχνήματα που προκάλεσαν τη φωτιά στην Ύδρα

22 Ιουνίου 2024 12:57

Στη μαρίνα της Βουλιαγμένης καταπλέει το μεσημέρι του Σαββάτου το τουριστικό ενοικιαζόμενο σκάφος «Περσεφόνη» για το οποίο υπάρχουν καταθέσεις στις λιμενικές αρχές της Ύδρας ότι από αυτό έπεσαν τα πυροτεχνήματα που προκάλεσαν τη φωτιά το βράδυ της Παρασκευής.

Κατά τις ίδιες πληροφορίες το σκάφος υπέδειξε με καταγγελία του στο Λιμεναρχείο της Υδρας καπετάνιος παραπλέοντος πλοίου το βράδυ της Παρασκευής. Στη συνέχεια την υπόθεση ανέλαβε η Πυροσβεστική. Ωστόσο σήμερα, το ανακριτικό τμήμα της Πυροσβεστικής ζήτησε από το Λιμεναρχείο της Υδρας να αιτηθεί από τον συγκεκριμένο καπετάνιο να σώσει αναλυτική κατάθεση για το τι ακριβώς είδε να γίνεται το βράδυ της Παρασκευής και το πώς άναψε η φωτιά στο μοναδικό πευκόδασος του νησιού. 

Σύμφωνα με τις έως τώρα πληροφορίες το τουριστικό σκάφος είχε νοικιάσει παρέα 17 αλλοδαπών οι οποίοι αναμένεται να οδηγηθούν κατευθείαν για κατάθεση. Μάλιστα, σύμφωνα με ενημέρωση από το Λιμενικό Σώμα, την ανάκριση έχει αναλάβει το ανακριτικό τμήμα της Πυροσβεστικής. Αυτή τη στιγμή ηγείται το ανακριτικό της Πυροσβεστικής, λέει σε ανακοίνωσή του το Λιμενικό, ωστόσο αν ο εισεγγελέας δώσει διαφορετική εντολή είμαστε έτοιμοι να συνδράμουμε στο πλαίσιο της συνεργασίας των δύο υπηρεσιών.Όπως έγραψε το protothema.gr όταν οι επιβαίνοντες στο σκάφος αντιλήφθηκαν τι είχαν κάνει, προσπάθησαν να σβήσουν τη φωτιά και, όταν δεν τα κατάφεραν, αρκέστηκαν να ειδοποιήσουν την Πυροσβεστική και έφυγαν.

Δείτε τις φωτογραφίες από το σημείο

fotia-idra__2_ maketa-fotia-idra

Ειδησεογραφικός, Ενημερωτικός, Ιστότοπος με σεβασμό στην αμερόληπτη ευρεία παρουσίαση των γεγονότων. Έγκυρη και έγκαιρη καθημερινή ενημέρωση!

 

 online mediaΜέλος του μητρώου
 ONLINE MEDIA
  Επικοινωνία

 

Διαγωνισμός

diagonismoi prosexos