Πάνω από 8.000 οι καταγγελίες για παρανομίες στις παραλίες μέσω του MyCoast

26 Ιουνίου 2024 19:27

«Μέχρι στιγμής έχουν γίνει 8.911 καταγγελίες για παρανομίες στις παραλίες μέσα από την εφαρμογή MyCoast, ενώ μόνο το τριήμερο του Αγίου Πνεύματος έγιναν 1.731 καταγγελίες», τόνισε ο υπουργός Ψηφιακής

Διακυβέρνησης, Δημήτρης Παπαστεργίου σε ραδιοφωνική του συνέντευξη στα Παραπολιτικά Fm. Διευκρίνισε ότι μέσα από την πλατφόρμα MyCoast «ο πολίτης πηγαίνοντας σε μια παραλία από το κινητό του μπορεί να δει αν το σημείο στο οποίο βρίσκεται είναι νομίμως κατειλημμένο από ξαπλώστρες και ομπρέλες ή όχι». Παράλληλα, πρόσθεσε ότι και το υπουργείο Ψηφιακής Διακυβέρνησης και το Οικονομικών επίσης «σαρώνουν» με ένα σύστημα τεχνητής νοημοσύνης τις παραλίες με πρόσφατες φωτογραφίες «για να δούμε κατά πόσο τηρούνται τα όρια ενοικίασης των χώρων αυτών».

Η πλατφόρμα για να μπούνε οι πολίτες και να αποκτήσουν τον προσωπικό αριθμό είναι έτοιμη, ανέφερε ακόμα ο υπουργός, ενώ τόνισε ότι προτεραιότητα έχουν όσοι πολίτες έχουν την παλιά ταυτότητα, ενώ όσοι έχουν εκδώσει την καινούργια ταυτότητα δεν είναι υποχρεωμένοι να εκδώσουν ξανά νέα ταυτότητα. Ο κ. Παπαστεργίου υπογράμμισε ότι «ο προσωπικός αριθμός στην ουσία "σαρώνει" οριζόντια όλα τα μητρώα που υπάρχουν σήμερα στο ελληνικό δημόσιο», λέγοντας χαρακτηριστικά ότι «τελειώνει η ιστορία των λαθών, όλη η δημόσια διοίκηση στην ίδια σελίδα σχετικά με το ποιος είναι ο πολίτης».

Σχετικά με το πόθεν έσχες όπως τόνισε ο υπουργός «ανοίγει και πάλι η παλιά πλατφόρμα για τους υπόχρεους των δηλώσεων του πόθεν έσχες για να καταθέσουν και πάλι το πόθεν έσχες». Τέλος, όσον αφορά στον ΔΑΙΔΑΛΟ, ο κ. Παπαστεργίου ανέφερε ότι πρόκειται για ένα από τα πιο ισχυρά μηχανήματα στην Ευρώπη, «δημιουργούμε πολύ μεθοδικά ένα καινούργιο οικοσύστημα για την τεχνητή νοημοσύνη».

Ειδησεογραφικός, Ενημερωτικός, Ιστότοπος με σεβασμό στην αμερόληπτη ευρεία παρουσίαση των γεγονότων. Έγκυρη και έγκαιρη καθημερινή ενημέρωση!

 

 online mediaΜέλος του μητρώου
 ONLINE MEDIA
  Επικοινωνία

 

Διαγωνισμός

diagonismoi prosexos