Επικίνδυνη φωτιά σε εργοστάσιο με χημικά στη Ριτσώνα - Μήνυμα από το 112 για τους καπνούς

30 Ιουνίου 2024 18:24

Πυρκαγιά ξέσπασε το μεσημέρι της Κυριακής (30/6) στη Ριτσώνα σε περιοχή κοντά σε εργοστάσια και άλλες εγκαταστάσεις.

Η φωτιά καίει σε χαμηλή βλάστηση. Εκδηλώθηκε γύρω στις 15:30 σε χώρο εργοστασίου με διαλύτες και πίσσες και πολύ γρήγορα διαστάσεις λόγω των ισχυρών ανέμων αλλά και των εύφλεκτων υλικών, αναφέρει το evima.gr.

Την περιοχή έχουν καλύψει πυκνοί μαύροι καπνοί καθώς καίγονται υλικά που υπάρχουν στον περιβάλλοντα χώρο ενός εργοστασίου ανακύκλωσης απέναντι από το εργοστάσιο Παπουτσάνης.
Φωτιά σε εργοστάσιο στην Εύβοια

Η φωτιά κινείται απειλητικά και προς δεύτερο εργοστάσιο το οποίο είναι υπό κατασκευή, ενώ, σύμφωνα με μαρτυρίες, ακούγονται ισχυρές εκρήξεις.

Λίγο πριν τις 17:00 στάλθηκε μήνυμα από το «112» προειδοποιώντας τους κατοίκους για καπνούς στην πειροχή τους. «Παραμείνετε σε εσωτερικούς χώρους, κλείστε πόρτες και παράθυρα».

Η φορά του ανέμου είναι τέτοια ώστε ο καπνός να κινείται προς τον ορεινό όγκο της Πάρνηθας.

Στο σημείο επιχειρούν 42 πυροσβέστες με 14 οχήματα, ένα πεζοπόρο τμήμα, ενώ ρίψεις γίνονται από τρία αεροσκάφη και δύο ελικόπτερα.

Οι πυροσβεστικές δυνάμεις έχουν παραταχθεί κατά μήκος της παλιάς Εθνικής οδού προς τη Χαλκίδα για να μην περάσουν οι φλόγες στην ευρύτερη περιοχή, καθώς υπάρχουν κι άλλα εργοστάσια.

Ειδησεογραφικός, Ενημερωτικός, Ιστότοπος με σεβασμό στην αμερόληπτη ευρεία παρουσίαση των γεγονότων. Έγκυρη και έγκαιρη καθημερινή ενημέρωση!

 

 online mediaΜέλος του μητρώου
 ONLINE MEDIA
  Επικοινωνία

 

Διαγωνισμός

diagonismoi prosexos