Θάνατος γυναίκας στον Άγιο Νικόλαο - Ακυβερνησία Ι/Φ σκάφους στη Μήλο – Ακυβερνησία ταχύπλοου σκάφους στη Νάξο - Σύλληψη ημεδαπού στη Χαλκίδα - Διακομιδές ασθενών

Τις μεσημβρινές ώρες σήμερα, ενημερώθηκε η Λιμενική Αρχή του Αγίου Νικολάου, ότι μία 80χρονη ημεδαπή ανασύρθηκε χωρίς τις αισθήσεις της, από τη θαλάσσια περιοχή «Αμμουδάρα». Στην 80χρονη, αρχικά παρασχέθηκαν οι πρώτες βοήθειες από λουόμενους της παραλίας, ενώ στη συνέχεια διακομίστηκε με ασθενοφόρο όχημα του ΕΚΑΒ στο Γενικό Νοσοκομείο Αγίου Νικολάου, όπου διαπιστώθηκε ο θάνατός της. Από το Λιμεναρχείο Αγίου Νικολάου που διενεργεί την προανάκριση παραγγέλθηκε η διενέργεια νεκροψίας- νεκροτομής στο Ιατροδικαστικό Τμήμα ΠΑ.Γ.Ν.Η.

*****

Τις μεσημβρινές ώρες σήμερα, ενημερώθηκε η Λιμενική Αρχή της Μήλου, ότι ένα ιστιοφόρο (Ι/Φ) σκάφος, σημαίας Ελβετίας, με πέντε αλλοδαπούς επιβαίνοντες (3 Ελβετοί υπήκοοι και 2 Γάλλοι υπήκοοι), παρουσίασε μηχανική βλάβη στη θαλάσσια περιοχή «ΜΠΟΜΠΑΡΔΑ», εντός του Όρμου Αδάμαντα. Στη περιοχή μετέβη ένα περιπολικό σκάφος Λ.Σ. ΕΛ.ΑΛΤ., στελέχη της Λιμενική Αρχής από ξηράς, καθώς και η επιβατική - λάντζα (Ε/Γ-ΛΑΝΤΖΑ) «ΓΕΩΡΓΙΟΣ Β» Ν. Λαυρίου 895. Το Ι/Φ αγκυροβόλησε με ασφάλεια στον όρμο Λαγκάδας, ενώ από το συμβάν δεν υπήρξε τραυματισμός και δεν παρατηρήθηκε θαλάσσια ρύπανση. Από το Λιμεναρχείο της Μήλου, απαγορεύτηκε ο απόπλους του σκάφους μέχρι την αποκατάσταση της βλάβης και την προσκόμιση βεβαιωτικού αξιοπλοΐας.

*****

Τις μεσημβρινές ώρες σήμερα, ενημερώθηκε η Λιμενική Αρχή της Νάξου, για τη ακυβερνησία ενός ιδιωτικού ταχύπλοου (Τ/Χ) σκάφους με δύο (02) ημεδαπούς επιβαίνοντες, λόγω βλάβης στο πηδάλιο, στη θαλάσσια περιοχή 3,6 ν.μ. νοτιοδυτικά της Νάξου. Στην περιοχή μετέβη ένα περιπολικό σκάφος Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ. καθώς και το επιβατικό-τουριστικό (Ε/Γ-Τ/Ρ) «ΑΡΓΟΚΟΙΛΙΩΤΙΣΣΑ» Ν.Ν. 165. Το Τ/Χ σκάφος έδεσε με ασφάλεια στο λιμάνι Αλυκής της Πάρου, με τη συνοδεία του περιπολικού σκάφους. Από το συμβάν δεν υπήρξε τραυματισμός και δε παρατηρήθηκε θαλάσσια ρύπανση. Από το Λιμεναρχείο Πάρου, απαγορεύτηκε ο απόπλους του Τ/Χ σκάφους μέχρι την αποκατάσταση της βλάβης.

*****

Τις μεσημβρινές ώρες σήμερα, στελέχη του Γραφείου Ασφαλείας του Κεντρικού Λιμεναρχείου Χαλκίδας, προέβησαν στη σύλληψη ενός 33χρονου ημεδαπού, για παράβαση των άρθρων 308 του Π.Κ. (Σωματική βλάβη), και του 361 του Π.Κ. (Εξύβριση) σε συνδυασμό με διατάξεις του Ν. 3500/2005 όπως τροποποιήθηκε με τον Ν. 5090/2024 (Αντιμετώπιση ενδοοικογενειακής βίας), κατόπιν έγκλησης που είχε υποβληθεί τις πρωινές ώρες σήμερα.

*****

Με μέριμνα του Κέντρου Επιχειρήσεων του Λιμενικού Σώματος – Ελληνικής Ακτοφυλακής, πραγματοποιήθηκαν, οι παρακάτω διακομιδές ασθενών, οι οποίοι έχρηζαν άμεσης νοσοκομειακής περίθαλψης:

-82χρονης, από το λιμάνι της Τήνου στο λιμάνι της Σύρου, με το Ε/Γ-Τ/Ρ “ΚΥΡΙΑΡΧΟΣ” Ν.Ν. 67,

-24χρονου, από το λιμάνι της Ηράκλειας στο λιμάνι της Νάξου με το Ε/Γ-Τ/Ρ “ΚΥΡΙΑΡΧΟΣ V” N.N.67

Ειδησεογραφικός, Ενημερωτικός, Ιστότοπος με σεβασμό στην αμερόληπτη ευρεία παρουσίαση των γεγονότων. Έγκυρη και έγκαιρη καθημερινή ενημέρωση!

 

 online mediaΜέλος του μητρώου
 ONLINE MEDIA
  Επικοινωνία

 

Διαγωνισμός

diagonismoi prosexos