Πότε βγαίνουν οι Βάσεις 2024: Ανατροπή με την ημερομηνία ανακοίνωσης

25 Ιουλίου 2024 12:40

Μέσα στις επόμενες 24 ώρες η ανακοίνωση των Βάσεων 2024 - Πού μπορούν να δουν τα αποτελέσματα οι υποψήφιοι

Τέλος χρόνου για την ανακοίνωση των Βάσεων 2024 με την αγωνία των υποψηφίων να έχει χτυπήσει «κόκκινο» αναμένοντας να δουν αφενός αν πέρασαν στο πανεπιστήμιο και αφετέρου σε ποιο πανεπιστημιακό τμήμα θα συνεχίσουν τις ακαδημαϊκές πλέον σπουδές τους.

Η μεγάλη ανατροπή με την ανακοίνωση των Βάσεων 2024
Και ενώ όλα είχαν «κλειδώσει» για την ανακοίνωση των φετινών Βάσεων την Δευτέρα 29 Ιουλίου σύμφωνα με νεότερες πληροφορίες η ημερομηνία αυτή άλλαξε και πλέον αύριο, Παρασκευή 26 Ιουλίου, μετά τις 12 το μεσημέρι αναμένεται να δοθούν στη δημοσιότητα τα αποτελέσματα εισαγωγής στα πανεπιστημιακά ιδρύματα. Σύμφωνα με το ρεπορτάζ του Dnews, ήδη τα Λύκεια της χώρας προετοιμάζονται για την αυριανή ανακοίνωση των αποτελεσμάτων.

Βάσεις 2024: Στην πλατφόρμα results.it.minedu.gov.gr τα αποτελέσματα - Τι πρέπει να κάνουν οι υποψήφιοι
Οι υποψήφιοι μπαίνοντας στη διεύθυνση https://results.it.minedu.gov.gr/ και αφού πληκτρολογήσουν τον οκταψήφιο κωδικό αριθμό τους, τα τέσσερα αρχικά γράμματα των προσωπικών τους στοιχείων (Επώνυμο – Όνομα –Πατρώνυμο – Μητρώνυμο) θα μπορούν να δουν το τμήμα ή τη σχολή εισαγωγής τους.

Παράλληλα, οι υποψήφιοι που είχαν εγγραφεί στην ειδική εφαρμογή του Υπουργείου Παιδείας, Θρησκευμάτων και Αθλητισμού μέσω της Ενιαίας Ψηφιακής Πύλης Δημόσιας Διοίκησης gov.gr, θα λάβουν τα αποτελέσματα εισαγωγής στο Τμήμα επιτυχίας και με γραπτό μήνυμα SMS στο κινητό τους τηλέφωνο.

Βέβαια, υπάρχει πάντα και ο παραδοσιακός τρόπος ανάρτησης των αποτελεσμάτων των Βάσεων σε εμαφανές σημείο στα Λύκεια της χώρας με την υποσημείωση ότι αναρτώνται μόνο ο κωδικός του υποψηφίου και η σχολή εισαγωγής.

Τα αποτελέσματα για την εισαγωγή στα Δημόσια ΙΕΚ
Οι υποψήφιοι για την εισαγωγή στα Δημόσια ΙΕΚ μπορούν να συνδεθούν στην ιστοσελίδα του παράλληλου μηχανογραφικού (https://michanografiko-diek.it.minedu.gov.gr) με τους κωδικούς των πανελλαδικών εξετάσεων και να πληροφορηθούν το αποτέλεσμά τους. Ταυτόχρονα, θα υπάρχει στην ίδια ιστοσελίδα σύνδεσμος με μια λίστα με τους επιτυχόντες, η οποία περιέχει μόνο τον κωδικό εξετάσεων κάθε υποψηφίου και τα στοιχεία της επιτυχίας του και όχι τα ονομαστικά στοιχεία του.

Ειδησεογραφικός, Ενημερωτικός, Ιστότοπος με σεβασμό στην αμερόληπτη ευρεία παρουσίαση των γεγονότων. Έγκυρη και έγκαιρη καθημερινή ενημέρωση!

 

 online mediaΜέλος του μητρώου
 ONLINE MEDIA
  Επικοινωνία

 

Διαγωνισμός

diagonismoi prosexos