Οι ράτσες σκύλων που αγαπούν το νερό και είναι εξαιρετικοί κολυμβητές

28 Ιουλίου 2024 10:54

Το καλοκαίρι έχει μπει για τα καλά και πολλοί από εμάς αρχίσαμε τα μπάνια στη θάλασσα.

Πώς αλλιώς να δροσιστούμε άλλωστε αφού η θερμοκρασία έχει χτυπήσει κόκκινο!

Βέβαια, δεν είμαστε μόνοι, έχουμε και τον πιο πιστό μας φίλο παρέα, τον σκύλο μας, ο οποίος αν είμαστε τυχεροί αγαπάει το νερό και το κολύμπι. Πολλά σκυλάκια έχουν άριστη σχέση με το υγρό στοιχείο, αγαπούν τη θάλασσα και είναι δεινοί κολυμβητές. Άλλα σκυλάκια πάλι δεν θέλουν ούτε τα πατουσάκια τους να βρέξουν και προτιμούν είτε να μείνουν στη σκιά της ομπρέλας ή ακόμα καλύτερα προτιμούν να μείνουν σπίτι με το κλιματιστικό.

Σε αυτό το άρθρο θα δούμε μερικές ράτσες σκύλων που λατρεύουν τη θάλασσα και το κολύμπι. Είναι μάλλον η δεύτερη φύση τους αφού με το που δουν θάλασσα, πισίνα ή ποτάμι θα τρέξουν να κάνουν μια βουτιά.

Μπορεί να έχουμε συνηθίσει να βλέπουμε τα poodle στους δρόμους της πόλης παρά σε παραλίες με τους κηδεμόνες τους, η αλήθεια είναι όμως ότι αυτά τα πανέμορφα σκυλιά αγαπούν το νερό και τρελαίνονται να κάνουν βουτιές. Το όνομα τους προέρχεται από την γερμανική λέξη «pudel», η οποία σημαίνει «πλατσουρίζω στο νερό», οπότε η αγάπη για το κολύμπι βγάζει νόημα. Τα poodle εκτρέφονταν για να βουτάνε στο νερό και να πιάνουν τα θηράματά τους, γι’ αυτό και έχουν εξελιχθεί σε δεινούς κολυμβητές. Ταυτόχρονα, το χαρακτηριστικό σγουρό τους τρίχωμα, τα κρατάει ζεστά, οπότε μπορούν να βουτήξουν ακόμα και σε κρύα νερά χωρίς ιδιαίτερο πρόβλημα.

Labrador Retriever

Τα Labrador Retriever είναι μία από τις πιο δημοφιλείς και αξιολάτρευτες ράτσες στον κόσμο. Δεν τα νοιάζει που θα βρίσκονται, σε στεριά ή θάλασσα, αρκεί να βρίσκονται με τους αγαπημένους τους ανθρώπους. Βέβαια, η αλήθεια είναι ότι έχουν μια προτίμηση στο υγρό στοιχείο και είναι πάντα έτοιμα να πηδήξουν σε πισίνες, θάλασσες, ποτάμια και λίμνες αφού λατρεύουν το νερό και το κολύμπι. Ίσως είναι λογικό να έχουν εξελιχθεί έτσι διότι αρχικά εκτρέφονταν για να κυνηγάνε υδρόβια πουλιά.

Newfoundland

Οι ευγενικοί αυτοί γίγαντες, τα Newfoundland έχουν μια έμφυτη αγάπη για το νερό και είναι πολύ καλά στο κολύμπι. Μπορούν να κολυμπήσουν ακόμα και σε κύματα και διαθέτουν ένα έντονο ένστικτο και ικανότητα να βοηθούν όποιο άτομο βρίσκεται σε κίνδυνο μέσα στο νερό. Τα Newfoundland μεταφέρθηκαν από Ευρωπαίους ψαράδες στον Καναδά, οι οποίοι ζούσαν δίπλα στο νερό και χρειαζόντουσαν έναν σύντροφο φύλακα και ικανό με το νερό αν κάποιος έπρεπε να διασωθεί.

Irish Setter

Εκτός από όμορφα, πιστά, και παιχνιδιάρικα, τα Ιρλανδικά Σέτερ είναι εξαιρετικοί κολυμβητές. Εκτράφηκαν για κυνήγι, κυρίως υδρόβιων πτηνών. Το σώμα τους είναι σχεδιασμένο έτσι ώστε να μπορούν να επιπλέουν στο νερό για ώρα, καθώς διαθέτουν μακριά και δυνατά άκρα. Το γυαλιστερό, ίσιο τους τρίχωμα τα βοηθάει στο να παραμένουν ζεστά αλλά και στο να απωθούν το νερό από πάνω τους πιο εύκολα.

Chesapeake Bay Retriever

Πρόκειται για μια όχι και τόσο γνωστή ράτσα σκύλων, τουλάχιστον στην Ελλάδα. Όμως, τα Chesapeake Bay Retriever είναι πραγματικά αξιαγάπητα, πανέξυπνα και απόλυτα πιστά στους κηδεμόνες τους. Τα Chesapeake Bay Retriever, τα οποία είναι γνωστά και ως Chessie, είναι μια αμερικανική φυλή που αναπτύχθηκε από αποίκους έτσι ώστε να εργάζονται στο νερό και να κυνηγούν πάπιες και άλλα πτηνά. Είναι πολύ δυνατά, έχουν τρομερή αντοχή και μπορούν να περνάνε ώρες κολυμπώντας σε θάλασσες και πισίνες.

American Water Spaniel

Όπως προδίδει και το όνομά τους, τα American Water Spaniel λατρεύουν το νερό και μάλλον θα μπορούσαν να ζήσουν μέσα σε αυτό, όπως ακριβώς τα ψαράκια. Είναι χαρούμενα όταν κολυμπούν, τους αρέσει να εκπαιδεύονται και να γυμνάζονται. Διαθέτουν σγουρό τρίχωμα που απωθεί το νερό και τα κρατάει ζεστά. Είναι κατάλληλα για οικογένειες που τους αρέσουν οι περιπέτειες, ειδικά δίπλα στα κύματα.

Curly-coated retriever

Τα Σγουρόμαλλα retriever είναι έξυπνα, γεμάτα αυτοπεποίθηση και δεν θα δίσταζαν να πηδήξουν σε μια λίμνη ή στη θάλασσα και να κολυμπήσουν για ώρες. Προέρχονται από δύο εξαφανισμένες πλέον φυλές σκύλων, τα English water spaniel και τα retrieving setter, τα οποία μάλλον ευθύνονται και για τις υπέροχες μπούκλες τους αλλά και την αγάπη τους για το νερό. Τα Curly-coated retriever τα πηγαίνουν πολύ καλά με τα παιδιά, γι’ αυτό τον λόγο είναι εξαιρετικά για οικογένειες.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία:

Ειδησεογραφικός, Ενημερωτικός, Ιστότοπος με σεβασμό στην αμερόληπτη ευρεία παρουσίαση των γεγονότων. Έγκυρη και έγκαιρη καθημερινή ενημέρωση!

 

 online mediaΜέλος του μητρώου
 ONLINE MEDIA
  Επικοινωνία

 

Διαγωνισμός

diagonismoi prosexos