Νύχτα τρόμου (ξανά) στην Εύβοια - Μαίνεται η φωτιά, 205 πυροσβέστες στη μάχη με τις φλόγες

29 Ιουλίου 2024 23:43

Η φωτιά βρίσκεται σε πλήρη εξέλιξη, με εγκαύματα στο χέρι ένας πυροσβέστης.

Ολονύχτια μάχη με τις φλόγες δίνουν οι πυροσβέστες στην Εύβοια μετά τη μεγάλη φωτιά που ξέσπασε το μεσημέρι της Δευτέρας.

Σε κάποια μόνο σημεία, όπως διευκρινίζει ενημέρωση από την πυροσβεστική, η φωτιά προς το παρόν εμφανίζει βελτιωμένη εικόνα. Ωστόσο αυτό περιορίζεται αυστηρά σε μικρά σημεία καθώς το σκηνικό αλλάζει ανάλογα με τη φορά του ανέμου που πνέει στην περιοχή.

Η φωτιά βρίσκεται σε πλήρη εξέλιξη και οι δυνάμεις έχουν ενισχυθεί. Σύμφωνα με νεότερη ενημέρωση της πυροσβεστικής, μάχη με τις φλόγες δίνουν 205 πυροσβέστες με 11 πεζοπόρα τμήματα και 56 οχήματα. Πρόκειται μια μία φωτιά με διάσπαρτες εστίες με πιο έντονο να είναι στο μέτωπο προς Κοσκινά αλλά και προς Πετριές, Κριεζά και στην περιοχή ανάμεσά τους.

Στην περιοχή μετέβη εκτάκτως ο υπουργός Κλιματικής Κρίσης, Βασίλης Κικίλιας.

Τραυματίστηκε πυροσβέστης, εκκενώθηκαν οικισμοί
Νωρίτερα το απόγευμα κατά την κατάσβεση της φωτιάς τραυματίστηκε ένας πυροσβέστης, ο οποίος μεταφέρθηκε στο Κέντρο Υγείας Αλιβερίου με κάποια εγκαύματα στα χέρια.

Την ίδια ώρα 5 μηνύματα από το 112 καλούσαν τους κατοίκους να είναι έτοιμοι και να εκκενώσουν οικισμούς. Το τελευταίο στάλθηκε για την εκκένωση της περιοχής Κοσκινά. Το μήνυμα καλούσε τους κατοίκους που βρίσκονται στην περιοχή Κοσκινά να απομακρυνθούν προς Ζάρακες μέσω της επαρχιακής οδού Καρύστου.

Λόγω της πυρκαγιάς στη δασική έκταση στην περιοχή Πετριές του δήμου Κύμης Αλιβερίου, στην Εύβοια, η Αστυνομία έχει διακόψει προσωρινά την κυκλοφορίας των οχημάτων στην επαρχιακή οδό Λεπούρων-Καρύστου από το ύψος Κριεζών έως τα Κόσκινα, καθώς επίσης και στην επαρχιακή οδό Πετριών-Αγίων Αποστόλων.

Σε έκτακτη ενημέρωση νωρίτερα το απόγευμα ο πύραρχος και εκπρόσωπος Τύπου της Πυροσβεστικής, Βασίλης Βαθρακογιάννης σημείωσε ότι η φωτιά εκδηλώθηκε το μεσημέρι της Δευτέρας, σε δασική έκταση κοντά στον οικισμό Πετριές. Άμεσα έλαβε επικίνδυνες διαστάσεις κυρίως εξαιτίας των ισχυρών βόρειων ανέμων που έπνεαν στην περιοχή.

eyboia 66015


Στο έργο της κατάσβεσης συνδράμουν υδροφόρες της τοπικής αυτοδιοίκησης και μηχανήματα έργου. Στην περιοχή έχουν μεταβεί προληπτικά, πυροσβεστικό πλοιάριο ενώ έχει κινητοποιηθεί και το Λιμενικό Σώμα με πλωτά μέσα πλησίον της ακτογραμμής. Δυνάμεις της ΕΛΑΣ έχουν αναπτυχθεί για να διευκολύνουν στην απομάκρυνση των κατοίκων.

Έκρηξη σε ανεμογεννήτρια λόγω της φωτιάς
Η φωτιά που μαίνεται στην Εύβοια προκάλεσε το απόγευμα έκρηξη σε ανεμογεννήτρια. Σύμφωνα με το evima. gr στην περιοχή των Πετριών, όπου μαίνεται η φωτιά υπάρχουν αρκετές ανεμογεννήτριες και σε μία από αυτές έγινε έκρηξη. Τα κομμάτια από την ανεμογεννήτρια, όπως αναφέρε η ίδια πηγή έπεσαν δίπλα στους εθελοντές της ομάδας SAR312 και στους πυροσβέστες που επιχειρούσαν για την κατάσβεση.

euboia fwtia anemogennitries1 3eadc

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία:

Ειδησεογραφικός, Ενημερωτικός, Ιστότοπος με σεβασμό στην αμερόληπτη ευρεία παρουσίαση των γεγονότων. Έγκυρη και έγκαιρη καθημερινή ενημέρωση!

 

 online mediaΜέλος του μητρώου
 ONLINE MEDIA
  Επικοινωνία

 

Διαγωνισμός

diagonismoi prosexos