6 άγνωστες χρήσεις της ταμπλέτας πλυντηρίου στην καθαριότητα της κουζίνας μας

30 Ιουλίου 2024 11:30

Αυτό που με σιγουριά όλοι γνωρίζουμε, είναι ότι οι ταμπλέτες πλυντηρίου που κυκλοφορούν σήμερα στην αγορά «υπόσχονται» -και κάνουν όντως- θαύματα στην πλύση των μαγειρικών μας σκευών. Μία σημαντική ενίσχυση στη μάχη της καθημερινής «καθαριότητας» του νεροχύτη μας που μπορεί να μας λύσει τα χέρια και να μας βοηθήσει στο να εξοικονομήσουμε χρόνο και ενέργεια.

Πώς αλλιώς όμως, οι ταμπλέτες πλυντηρίου μπορούν να συνδράμουν σε μία γενικευμένη συνθήκη καθαριότητας και καλύτερης οργάνωσης της κουζίνας μας; Με ποιες εναλλακτικές, τα συγκεκριμένα προϊόντα μπορούν να γίνουν οι καλύτεροί μας σύμμαχοι σε προβλήματα οικιακής φύσης τα οποία συχνά πυκνά ξεπηδούν μπροστά μας και διαταράσσουν την ηρεμία μας;

Αυτές είναι οι 6 άγνωστες αλλά πραγματικά σωτήριες παρεμβάσεις στις οποίες οι ταμπλέτες μπορεί να πρωταγωνιστήσουν και εκτός κάδου πλυντηρίου, προσφέροντας τις καλύτερες δυνατές λύσεις στην καθαριότητα της κουζίνας μας, εύκολα, γρήγορα και πάνω απ’ όλα έξυπνα και εργονομικά.

Καθαρίζουν την πόρτα του φούρνου

Η διαδικασία εδώ έχει ως εξής: Βυθίζουμε για μερικά δευτερόλεπτα την ταμπλέτα σε μία μικρή λεκάνη με ζεστό νερό και έπειτα την παίρνουμε και την απλώνουμε σαν πάστα πάνω στην πόρτα του φούρνου διαλύοντάς την με απαλές αλλά επίμονες κινήσεις (επιμένουμε ειδικά στα δύσκολα σημεία στις άκρες όπου και παρατηρούνται και οι περισσότεροι λεκέδες) και κάνοντας μία ελαφριά σαπουνάδα. Επαναλαμβάνουμε τη διαδικασία μέχρι να εξαφανιστούν τελείως οι λεκέδες και το τζάμι του φούρνου μας επανέλθει στην αρχική του κατάσταση.

Δίνουν λάμψη στις καμένες κατσαρόλες και στα τηγάνια

Με τον ίδιο τρόπο που λειτουργεί στην πόρτα του φούρνου μας, μια ταμπλέτα πλυντηρίου πιάτων, αρκεί για να καθαρίζει εξίσου επιτυχημένα τους πάτους από τα καμένα τηγάνια και τις καμένες κατσαρόλες.

Απομακρύνουν τα υπολείμματα καφέ

Το στεφάνι από τα υπολείμματα του καφέ φίλτρου που σχηματίζεται στην κανάτα της καφετιέρας μας, ειδικά όταν η καφετιέρα παραμένει για ώρες εν ενεργεία και ο καφές καίγεται ή όταν δε ξεπλυθεί αμέσως μετά τη χρήση της, είναι ένα θέμα, ένα πρόβλημα που απαιτεί από εμάς έξτρα χρόνο και προσπάθεια πάνω από τον νεροχύτη μας. Τι κάνουμε λοιπόν; Ρίχνουμε μέσα στην κανάτα μία ταμπλέτα, γεμίζουμε την κανάτα με ζεστό νερό (τα 3/4 της κανάτας), αφήνουμε για μία ώρα μέχρι να δράσει και έπειτα τρίβουμε το εσωτερικό της κανάτας απαλά με ένα σφουγγάρι πιάτων. Ξεπλένουμε και είμαστε έτοιμοι. Τόσο γρήγορα και απλά!

Κάνουν τους σκουπιδοτενεκέδες να μοιάζουν καινούργιοι

Οι κάδοι απορριμμάτων δύσκολα κερδίζουν τον τίτλο του αγαπημένου μας αντικειμένου στην κουζίνα. Είναι όμως -αν θα μπορούσαν να χαρακτηριστούν με αυτό τον τρόπο- το αναγκαίο «κακό» σε κάθε κουζίνα. Αυτό, ωστόσο δε σημαίνει ότι πρέπει να είναι και αηδιαστικοί, βρώμικοι, αποκρουστικοί στην όψη και στην οσμή τους. Μία πρακτική και έξυπνη λύση ώστε να παραμένουν σε όσο το δυνατόν καλύτερη κατάσταση, και για μεγαλύτερο χρονικό διάστημα, είναι, κάθε φορά που τους χρησιμοποιούμε και κυρίως, κάθε φορά που τους λερώνουμε, να τους σκουπίζουμε αμέσως χωρίς καθυστερήσεις. Μία ακόμα καλύτερη ιδέα είναι να τους πλένουμε σχολαστικά, τουλάχιστον δύο φορές το χρόνο.

Ο ευκολότερος τρόπος για να το πετύχουμε αυτό: Γεμίζουμε τον κάδο όσο πιο ψηλά μπορούμε με ζεστό νερό και ρίχνουμε μέσα μια ταμπλέτα πλυντηρίου πιάτων. Περιμένουμε να διαλυθεί η ταμπλέτα, έπειτα την αφήνουμε για μία ώρα ακόμα να δράσει και τέλος ξεπλένουμε τον κάδο μας με ζεστό νερό.

Διαλύουν τους επίμονους λεκέδες στο ψυγείο

Και εδώ, το μόνο που χρειαζόμαστε είναι ένα δισκίο πλυντηρίου πιάτων και λίγο ζεστό νερό. Ξεκινάμε τη διαδικασία σκουπίζοντας τυχόν ελαφριά υπολείμματα, μετά βουτάμε την ταμπλέτα σε ζεστό νερό και αρχίζουμε να την χρησιμοποιούμε τρίβοντάς την με ένα σφουγγαράκι, στα γυάλινα ράφια του ψυγείου μας. Σκουπίζουμε και ξεπλένουμε με χλιαρό νερό.

Καθαρίζουν σε βάθος τους νεροχύτες

Είναι εκπληκτικό το πόσο γρήγορα το κάτω μέρος του νεροχύτη μας μπορεί να αρχίσει να βρωμίζει. Επιπλέον, οι γρατζουνιές σε κατσαρόλες και τηγάνια και ο αποχρωματισμός τους, επιβαρύνουν ακόμα περισσότερο την κατάσταση. Τι κάνουμε λοιπόν; Απλώς ρίχνουμε λίγο ζεστό νερό στο νεροχύτη και έπειτα χρησιμοποιούμε την ταμπλέτα τρίβοντας την με το χέρι μας (φοράμε γάντι από σιλικόνη) σε όλη την επιφάνειά του. Η διαδικασία αυτή κρατά μέχρι ο νεροχύτης μας να λάμψει. Αφού ολοκληρώσουμε τη δουλειά μας και τρίψουμε μέχρι τέλους την ταμπλέτα (έως ότου δηλαδή διαλυθεί), ξεπλένουμε και ο νεροχύτης μας πλέον είναι σαν καινούργιος.

cantina.protothema.gr

Ειδησεογραφικός, Ενημερωτικός, Ιστότοπος με σεβασμό στην αμερόληπτη ευρεία παρουσίαση των γεγονότων. Έγκυρη και έγκαιρη καθημερινή ενημέρωση!

 

 online mediaΜέλος του μητρώου
 ONLINE MEDIA
  Επικοινωνία

 

Διαγωνισμός

diagonismoi prosexos