Ποιος είναι ο 66χρονος που συνελήφθη για τις φωτιές στη Βάρη -Καθηγητής, έκανε διαλέξεις στη Σχολή Αξιωματικών της ΕΛΑΣ

Βίντεο από κάμερες ασφαλείας ακόμα και σπιτιών, καθώς και μία κρίσιμη μαρτυρία οδήγησαν στη σύλληψη του 66χρονου, έπειτα από σχετικό ένταλμα, για τις τέσσερις πυρκαγιές στις 8 και 9 Ιουνίου, στην περιοχή Χέρωμα στη Βάρη Αττικής.

Πρόκειται για υλικό που τον έχει καταγράψει και τις 4 φορές να βρίσκεται κοντά, ενώ όπως αναφέρουν αρμόδιες πηγές στο iefiemerida στις δύο από αυτές φαίνεται να βάζει και τις φωτιές.

To iefimerida.gr δημοσιεύει φωτογραφία-ντοκουμέντο όπου ο δράστης φαίνεται να έχει βάλει φωτιά και να απομακρύνεται από το σημείο.

empristis bari 1

Το υλικό αυτό τέθηκε υπόψιν του εισαγγελέα με αποτέλεσμα να αξιολογηθεί και τελικά να εκδοθεί και το ένταλμα. Οι ίδιες πηγές αναφέρουν ότι ο ίδιος προσπαθεί να αποφύγει κάθε συσχέτισή του με τις πυρκαγιές αυτές, λέγοντας πως δεν είναι αυτός.


Πρόκειται για καθηγητή και μάλιστα σύμφωνα με το βιογραφικό του είναι διδάκτορας του Τμήματος Κοινωνιολογίας του Παντείου Πανεπιστημίου, πτυχιούχος του Οικονομικού τμήματος του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου και πτυχιούχος μελετητής οικονομικών μελετών και μελετών επιχειρησιακής έρευνας, ενώ παραχωρούσε και διαλέξεις στη Σχολή Αξιωματικών της Ελληνικής Αστυνομίας στην Αμυγδαλέζα.

Από το 2008 έως το 2013 είχε διοριστεί και σαν τακτικός καθηγητής.

Υπενθυμίζεται πως ο νέος ποινικός κώδικας προβλέπει ποινές κάθειρξης έως 10 έτη για τους εμπρησμούς από αμέλεια -καθώς το αδίκημα πλέον έχει μετατραπεί σε κακούργημα- και έως 20 χρόνια για τους εμπρησμούς από πρόθεση.

 

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία:

Ειδησεογραφικός, Ενημερωτικός, Ιστότοπος με σεβασμό στην αμερόληπτη ευρεία παρουσίαση των γεγονότων. Έγκυρη και έγκαιρη καθημερινή ενημέρωση!

 

 online mediaΜέλος του μητρώου
 ONLINE MEDIA
  Επικοινωνία

 

Διαγωνισμός

diagonismoi prosexos