Φωτιές στην Αττική: Μηνύματα του 112 για εκκένωση σε Βαρνάβα και Νέο Μάζι στα Μέγαρα

11 Αυγούστου 2024 16:31

Μεγάλη φωτιά έχει ξεσπάσει σε αγροτοδασική έκταση στην περιοχή του Βαρνάβα. Οι φλόγες καίνε κοντά σε οικισμό και για το λόγο αυτό η κινητοποίηση της Πυροσβεστικής είναι μεγάλη.

Στην επιχείρηση κατάσβεσης της μεγάλης φωτιάς στον Βαρνάβα, συμμετέχουν 190 πυροσβέστες με 40 οχήματα, 11 πεζοπόρα, 11 αεροσκάφη και 5 ελικόπτερα ενώ έχει σταλεί μήνυμα στους κατοίκους της περιοχής, να απομακρυνιούν προς Γραμματικό και Καπανδρίτι.

Δείτε τις πρώτες εικόνες από τη μεγάλη φωτιά στο Βαρνάβα:

Λόγω της μεγάλης πυρκαγιάς στο Βαρνάνα, γίνεται εκτροπή κυκλοφορίας των οχημάτων:

1)Επαρχιακή οδός Καπανδριτίου – Βαρνάβα

2)Επαρχιακή οδός Γραμματικού – Βαρνάβα

3)Επαρχιακή οδός Παραλία Βαρνάβα – Βαρνάβας.

Στις παραπάνω εκτροπές, κανένα όχημα δεν κινείται προς τον οικισμό του Βαρνάβα…

Μεγάλη φωτιά στα Μέγαρα και εκκένωση στο Νέο Μάζι
Την ίδια ώρα, στα Μέγαρα, έχει ξεσπάσει φωτιά σε δασική έκταση στην περιοχή Νέο Μάζι. Λίγο μετά τις 3 εστάλη μήνυμα του 112, το οποίο ανέφερε ότι όσοι βρίσκονται στην περιοχή Νέο Μάζι να εκκενώσουν προς Αιγειρούσες.

Στη φωτιά στα Μέγαρα επιχειρούν 68 πυροσβέστες με δύο ομάδες πεζοπόρου της 1ης ΕΜΟΔΕ, 18 οχήματα. Στην επιχείρηση κατάσβεσης συνδράμουν 5 αεροσκάφη και 3 ελικόπτερα.

Σύμφωνα με τους μετεωρολόγους πάντως, ο δυνατός αέρας θα συνεχιστεί τουλάχιστον μέχρι το βράδυ στην Αττική, γεγονός που δυσκολεύει πολύ το έργο της κατάσβεσης…

 

Ειδησεογραφικός, Ενημερωτικός, Ιστότοπος με σεβασμό στην αμερόληπτη ευρεία παρουσίαση των γεγονότων. Έγκυρη και έγκαιρη καθημερινή ενημέρωση!

 

 online mediaΜέλος του μητρώου
 ONLINE MEDIA
  Επικοινωνία

 

Διαγωνισμός

diagonismoi prosexos