Υπό κατάρρευση νοσοκομεία και Κέντρα Υγείας στα νησιά – Ποια είναι κατάσταση στις Κυκλάδες

Με «τεχνητές αναπνοές» λειτουργεί το ΕΣΥ στα νησιά, ενώ οι μεγάλες ελλείψεις σε νοσοκομεία και Κέντρα Υγείας αυξάνονται καθώς πολλοί είναι οι γιατροί που παραιτούνται

Υπό κατάρρευση βρίσκονται τα Κέντρα Υγείας και τα νοσοκομεία των νησιών, καθώς οι ελλείψεις σε προσωπικό έχουν μετατραπεί σε ανίατη νόσο για το ΕΣΥ, ενώ ταυτόχρονα γιατροί παραιτούνται και οι πολίτες αγωνιούν.

Στην Τήνο δεν υπάρχει γενικός γιατρός, δεν υπάρχει παθολόγος, καρδιολόγος, ακτινοδιαγνώστης και τα περιστατικά εξετάζονται από… παιδίατρο. Πλέον, ακόμα και για μια απλή ιατρική πράξη είναι επιβεβλημένη η διακομιδή των ασθενών στο Νοσοκομείο της Σύρου.

«Τραγική η κατάσταση, ακόμη και για μια ενδοφλέβια αντιβίωση πρέπει να γίνει διακομιδή στη Σύρο», λέει στο MEGA ο δήμαρχος Τήνου, Παναγιώτης Κροντήρας.

Οι κάτοικοι στις Κυκλάδες αγωνιούν, καθώς η ζωή τους εξαρτάται κυρίως από τις καιρικές συνθήκες και το αν αυτές επιτρέπουν τη μεταφορά τους, σε περίπτωση ασθένειας, άμεσα και έγκαιρα στη Σύρο ή την Αθήνα.

«Στη Λέρο δεν υπάρχουν γιατροί και χειρουργοί»
Στο νοσοκομείο της Λέρου λείπουν βασικές ειδικότητες σχεδόν το μισό μήνα, με τους κατοίκους πλέον να διαμαρτύρονται έντονα. Αντίστοιχη είναι η κατάσταση σε Πάτμο, Λειψούς και Αγαθονήσι, όπου τα περιστατικά, θεωρητικά, εξυπηρετούνται από το υποστελεχωμένο νοσοκομείο της Λέρου.

«Δεν μπορούν να αντιμετωπιστούν δεκάδες έκτακτα περιστατικά όταν δεν υπάρχουν γιατροί, χειρουργοί, αναισθησιολόγοι, ορθοπεδικοί, παιδίατροι. Κάποιος που θα αρρωστήσει με μια σοβαρή ή χρόνια ασθένεια τον 21ο αιώνα να μην μπορεί να βρει την υγεία του;», τόνισε ο Γιώργος Τσουκαλάς, πρόεδρος της Ένωσης Ιατρών Νοσοκομείου Λέρου.

«Ο αρμόδιος υπουργός, ο Άδωνις Γεωργιάδης, οφείλει να παραδεχτεί την αποτυχία του και να παραιτηθεί. Κι αν δεν το κάνει, οφείλει να τον αποπέμψει ο Κυριάκος Μητσοτάκης», σημείωσε ο ΣΥΡΙΖΑ, με αφορμή περιστατικό στο νοσοκομείο της Κω.

Την ίδια στιγμή, εικόνες εγκατάλειψης στο μαιευτήριο «Έλενα» στην «καρδιά» της Αθήνας αποκαλύπτει η εφημερίδα «Τα Νέα Σαββατοκύριακο».

Μία εβδομάδα μετά τις διαμαρτυρίες των εργαζομένων, αυτοψία της εφημερίδας αποτυπώνει με το πιο τραγικό τρόπο τη δραματική κατάσταση στο κεντρικό κτίριο του μαιευτηρίου που έχει μείνει χρόνια χωρίς συντήρηση, ενώ ο κλιματισμός ακόμη υπολειτουργεί.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία:

Ειδησεογραφικός, Ενημερωτικός, Ιστότοπος με σεβασμό στην αμερόληπτη ευρεία παρουσίαση των γεγονότων. Έγκυρη και έγκαιρη καθημερινή ενημέρωση!

 

 online mediaΜέλος του μητρώου
 ONLINE MEDIA
  Επικοινωνία

 

Διαγωνισμός

diagonismoi prosexos