300x250 eautos 1

  • ΑΡΧΙΚΗ
    • ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
    • ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ - ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΑΠΟΡΡΗΤΟΥ - ΔΗΛΩΣΗ ΣΥΜΜΟΡΦΩΣΗΣ
    • ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
  • ΡΟΗ
  • ΠΑΡΟΣ - ΑΝΤΙΠΑΡΟΣ
    • ΚΟΙΝΩΝΙΑ
    • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
    • ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
    • ΓΑΣΤΡΟΝΟΜΙΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ
    • ΔΙΑΔΡΑΣΤΙΚΟΣ ΧΑΡΤΗΣ
    • ΧΑΡΤΗΣ ΠΛΟΙΩΝ
    • ΧΑΡΤΗΣ ΑΕΡΟΠΛΑΝΩΝ
    • ΚΑΙΡΟΣ - ΠΡΟΓΝΩΣΗ
  • ΚΥΚΛΑΔΕΣ - ΑΙΓΑΙΟ
    • ΚΟΙΝΩΝΙΑ
    • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
    • ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
  • ΕΛΛΑΔΑ
    • ΚΟΙΝΩΝΙΑ
    • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
    • ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
    • LIFESTYLE
  • ΚΟΣΜΟΣ
    • ΚΟΙΝΩΝΙΑ
    • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
    • ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ
  • ΑΘΛΗΤΙΚΑ
    • ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ
    • ΜΠΑΣΚΕΤ
    • ΝΑΥΤΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
    • ΑΛΛΑ ΑΘΛΗΜΑΤΑ
    • ΣΤΟΙΧΗΜΑ
  • WEB TV
    • ΚΟΙΝΩΝΙΑ
    • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
    • ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
    • ΑΘΛΗΤΙΚΑ

Golden Visa: Προσπαθούν να πουλήσουν ακίνητα στο παρά πέντε των αλλαγών

21 Αυγούστου 2024 08:35
ΚΟΙΝΩΝΙΑ
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΑΚΙΝΗΤΑ
  • GOLDEN VISA
Golden Visa: Προσπαθούν να πουλήσουν ακίνητα στο παρά πέντε των αλλαγών

test2

test2

skandalis77

Newsroom Newsroom

Έρχονται αυξήσεις-φωτιά στα όρια του προγράμματος - Ποιοι τρέχουν να δώσουν μισοτελειωμένα και αναξιοποίητα ακίνητα σε Κινέζους μεσίτες και κατασκευαστές

Ιδιοκτήτες ξεχασμένων ακινήτων, μισοτελειωμένων οικοδομών, παλιών μονοκατοικιών, αλλά και άλλοι ιδιοκτήτες με διώροφα ή τριώροφα που θέλουν να τα βγάλουν από τις μισθώσεις λόγω παλαιότητας, κάνουν ό,τι μπορούν για να τα πασάρουν είτε σε μεμονωμένους μεσίτες (Έλληνες και ξένους) είτε σε κατασκευαστές, όσο ακόμα ισχύει το χαμηλό όριο των 250.000 € στο πρόγραμμα της Golden Visa.

Σε λιγότερο από 10 μέρες από σήμερα, το πρόγραμμα της Golden Visa δυσχεραίνει. Εάν δεν δοθεί παράταση στην μεταβατική περίοδο (κυβερνητικές πηγές θεωρούν πολύ δύσκολο το ενδεχόμενο παράτασης), τα όρια για την απόκτηση ακινήτου σε περιοχές ενδιαφέροντος ανεβαίνουν στις 800.000 €, και όλο αυτό το παιχνίδι που έχει ξεκινήσει με την μεταβατική περίοδο της Golden Visa θα λήξει, δημιουργώντας νέα δεδομένα στην κτηματαγορά.

Οι περιπτώσεις είναι δύο: Όσοι έχουν έτοιμα, προς αξιοποίηση, ακίνητα χαμηλότερης αξίας και προσπαθούν να τα δώσουν για 250.000 € (το σημερινό χαμηλό όριο της Golden Visa) σε γραφεία και μεσίτες. Ο στόχος είναι να τα πουλήσουν σε Κινέζους, Ισραηλινούς, Αμερικανούς κλπ., σε αυτή την τιμή και να καρπωθούν τη διαφορά. Σ’ αυτή την πρώτη περίπτωση, οι ιδιοκτήτες προσεγγίζουν μεμονωμένους μεσίτες, Έλληνες, Κινέζους και άλλους. Είναι ελεύθεροι επαγγελματίες που μένουν στην Ελλάδα ή έχουν αποκτήσει άδεια διαμονής μέσω Golden Visa και ασχολούνται με την αναζήτηση σχεδόν έτοιμων ακινήτων για να τα πουλήσουν σε τρίτους που θέλουν το χρυσό διαβατήριο.

Η δεύτερη περίπτωση αφορά μισοτελειωμένα ακίνητα ή άλλα που χρειάζονται εργασίες και ανακαίνιση, και ψάχνουν κατασκευαστικές εταιρείες να κάνουν όλη τη δουλειά, την αποπεράτωση και τη διάθεση μέσω Golden Visa. Εδώ όμως ανακύπτει πολλές φορές το εξής πρόβλημα: Ο ιδιοκτήτης θέλει να το δώσει παραπάνω, δηλαδη στα 250.000 €, αλλά οι κατασκευαστές δεν τα αγοράζουν. Ο λόγος είναι απλός! Πέρα από το κόστος αγοράς του ακινήτου (π.χ. τις 150.000 €), οι κατασκευαστές πρέπει να επιβαρυνθούν με τις εργασίες αποπεράτωσης, την προμήθεια του ξένου μεσίτη με τον οποίο συνεργάζονται (όπως στην περίπτωση της Κίνας φτάνει το 20%), το ΦΠΑ, τους άλλους φόρους, τα εγγυημένα ενοίκια (που ζητούν πελάτες όπως οι Κινέζοι), κι άλλα πρόσθετα βάρη που μπορεί να εκτοξεύσουν την τιμή του ακινήτου στις 500.000 €. Δηλαδή, για να "βγουν" οι κατασκευαστικές, θα πρέπει να το διαθέσουν σε διπλή τιμή, καθιστώντας το αδιάφορο για το πρόγραμμα της Golden Visa.

Η κυβέρνηση από τη μία αναγνωρίζει τις καλές επιδόσεις του προγράμματος, από την άλλη όμως θέλει να στείλει σαφές μήνυμα ότι και το πρόγραμμα της Golden Visa πρέπει να προσαρμοστεί ανάλογα με το ευρύτερο στεγαστικό πρόβλημα της χώρας. Αυτά θα ξεκαθαρίσουν τον Σεπτέμβριο κατά την ομιλία του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη. Σημειώνεται ότι, με το νέο καθεστώς, για τη χορήγηση άδειας διαμονής διάρκειας 5 ετών σε πολίτες τρίτων χωρών (Golden Visa) θα ισχύουν οι εξής προϋποθέσεις:

- Στην Περιφέρεια Αττικής, τις Περιφερειακές Ενότητες Θεσσαλονίκης, Μυκόνου και Σαντορίνης και στα νησιά με πληθυσμό πάνω από 3.100 κατοίκους, η αξία της ακίνητης περιουσίας που πρέπει να κατέχει ο ενδιαφερόμενος αυξάνεται στις 800.000 ευρώ. Μάλιστα, όπως είπε ο υπουργός στη Βουλή την Τρίτη, το όριο των επενδύσεων σε Αττική, Θεσσαλονίκη, Μύκονο, Σαντορίνη και νησιά με περισσότερους από 3.100 κατοίκους ανεβαίνει στις 800.000 ευρώ και στις υπόλοιπες περιοχές στις 400.000 ευρώ, με μεταβατική ρύθμιση προκειμένου να μην διαταραχθεί η λειτουργία της αγοράς.

- Στις υπόλοιπες περιοχές της χώρας η αξία της ακίνητης περιουσίας διαμορφώνεται στις 400.000 ευρώ. Σε κάθε περίπτωση, η επένδυση πρέπει να γίνει σε ένα ακίνητο (όχι σε περισσότερα ακίνητα μικρότερης αξίας) επιφάνειας τουλάχιστον 120 τ.μ. Επιτρέπεται η αγορά ποσοστού εξ αδιαιρέτου συγκυριότητας ακινήτου, η ελάχιστη αξία του οποίου διαμορφώνεται αντίστοιχα στις 800.000 και 400.000 ευρώ.

- Για κτίρια που έχουν σήμερα διαφορετική χρήση και μετατρέπονται σε κατοικίες, το ελάχιστο ύψος επένδυσης διαμορφώνεται στις 250.000 ευρώ. Η μετατροπή της χρήσης πρέπει να έχει ολοκληρωθεί πριν από την υποβολή του αιτήματος για τη χορήγηση της άδειας διαμονής.

- Στις 250.000 ευρώ καθορίζεται επίσης το όριο αν πρόκειται για επένδυση σε διατηρητέο κτίριο που είναι προς αποκατάσταση. Να σημειωθεί ότι για τις αλλαγές χρήσης, δηλαδή από π.χ. βιομηχανική σε οικιστική κ.λπ., όπως και για τα διατηρητέα, δεν προβλέπονται ελάχιστα όρια τετραγωνικών για τα προς πώληση ακίνητα.

 

Ακολούθησε το parianostypos.gr στο Google News!
24ωρη ενημέρωση με τη σφραγίδα του parianostypos.gr
  • μέγεθος γραμματοσειράς μείωση του μεγέθους γραμματοσειράς μείωση του μεγέθους γραμματοσειράς αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Εκτύπωση
  • E-mail
Tweet

Σχετικά Άρθρα

  • Δήμος Πάρου: Ομόφωνη απόφαση του Δ. Σ. για αγορά ακινήτων δημοτικών χώρων στάθμευσης στην Παροικία
  • Τάκης Θεοδωρικάκος: «Είναι βέβαιο ότι θα χρειαστούν και νέα μέτρα στήριξης της οικονομίας και της κοινωνίας»
  • Γρήγορες μεταβιβάσεις ακινήτων και με λιγότερη ταλαιπωρία
  • Προϋπολογισμός: Πλεόνασμα 902 εκατ. ευρώ το δίμηνο Ιανουαρίου-Φεβρουαρίου 2026 έναντι στόχου για έλλειμμα
  • ΔΥΠΑ: Άνοιξε η πλατφόρμα για το voucher 750 ευρώ για εργαζόμενους - Όλη η διαδικασία
  • Σχεδόν 4 δισ. οι ρυθμίσεις των servicers από τα 80 δισ. κόκκινων δανείων
Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία:
« Αυτοκίνητο χτύπησε χθες ναυτικ...
Σε ελεγκτικό κλοιό η αγορά των... »
επιστροφή στην κορυφή

kdepap xristougenna 2020

gerolykoi poster 300x250

kdepap xristougenna 2020

dauwin mobile 1

agnantio new 23

dauwin mobile2

epimelitirio3

kdepap xristougenna 2020

regional 23 regional 21 regional 19  

Ημερολόγιο άρθρων

« Μάρτιος 2026 »
Δευ Τρί Τετ Πέμ Παρ Σάβ Κυρ
            1
2 3 4 5 6 7 8
9 10 11 12 13 14 15
16 17 18 19 20 21 22
23 24 25 26 27 28 29
30 31          

logo2

Ειδησεογραφικός, Ενημερωτικός, Ιστότοπος με σεβασμό στην αμερόληπτη ευρεία παρουσίαση των γεγονότων. Έγκυρη και έγκαιρη καθημερινή ενημέρωση!

 

 

 

Δημοφιλή Νέα

Πάρος: Σε καταστροφικό «αμόκ» άνδρας σε κεντρικότατο δρόμο του νησιού – Προκάλεσε εκτεταμένες ζημιές και συνελήφθη

Πάρος: Σε καταστροφικό «αμόκ» άνδρα...

23 Μαρτίου 2026
Πάρος: Σύλλογος εκφράζει την αντίθεσή του προς την παραχώρηση της παραλίας Τρυπητή

Πάρος: Σύλλογος εκφράζει την αντίθε...

26 Μαρτίου 2026
Fuel Pass: Δείτε πόσα λαμβάνουν ιδιοκτήτες οχημάτων  με κατοικία σε νησιά

Fuel Pass: Δείτε πόσα λαμβάνουν ιδι...

26 Μαρτίου 2026

Τελευταία Νέα

Σύλληψη ημεδαπής για ναρκωτικά στον Πειραιά

Σύλληψη ημεδαπής για ναρκωτικά στον...

30 Μαρτίου 2026
Με απόλυτη επιτυχία ολοκληρώθηκε το meeting των εταίρων του προγράμματος AMORGOS

Με απόλυτη επιτυχία ολοκληρώθηκε το...

30 Μαρτίου 2026
Σύλληψη ημεδαπού για κλοπή στη Ρόδο

Σύλληψη ημεδαπού για κλοπή στη Ρόδο

30 Μαρτίου 2026

MHT 252147

  mit2

 

ΤΑΥΤΟΤΗΤΑ

Επωνυμία: Αναστάσιος Σκαραμαγκάς
Τίτλος: Parianostypos.gr
Έδρα: Καμάρες Πάρου
Νομική Μορφή: Ατομική Επιχείρηση
ΑΦΜ: 073773093 – ΔΟΥ: Πάρου
Τηλ: 6945436561
Email:  [email protected] - [email protected]
Ιδιοκτήτης : Αναστάσιος Σκαραμαγκάς
Νόμιμος Εκπρόσωπος: Αναστάσιος Σκαραμαγκάς
Διευθυντής: Αναστάσιος Σκαραμαγκάς
Διευθυντής Σύνταξης: Ανδρέας Μπελεγρής
Διαχειριστής: Αναστάσιος Σκαραμαγκάς
Δικαιούχος Domain Name:  Αναστάσιος Σκαραμαγκάς

Goto Top
  • Διαφήμιση
  • Όροι Χρήσης / Πολιτική Απορρήτου / Δ.Σ
  • Επικοινωνία

 


Copyright © 2009 - 2026  AskNet.
Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος.
Το περιεχόμενο των σελίδων αποτελεί πνευματική ιδιοκτησία της Asknet και απαγορεύεται η αναδημοσίευσή του.

  • ΑΡΧΙΚΗ
    • ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
    • ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ - ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΑΠΟΡΡΗΤΟΥ - ΔΗΛΩΣΗ ΣΥΜΜΟΡΦΩΣΗΣ
    • ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
  • ΡΟΗ
  • ΠΑΡΟΣ - ΑΝΤΙΠΑΡΟΣ
    • ΚΟΙΝΩΝΙΑ
    • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
    • ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
    • ΓΑΣΤΡΟΝΟΜΙΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ
    • ΔΙΑΔΡΑΣΤΙΚΟΣ ΧΑΡΤΗΣ
    • ΧΑΡΤΗΣ ΠΛΟΙΩΝ
    • ΧΑΡΤΗΣ ΑΕΡΟΠΛΑΝΩΝ
    • ΚΑΙΡΟΣ - ΠΡΟΓΝΩΣΗ
  • ΚΥΚΛΑΔΕΣ - ΑΙΓΑΙΟ
    • ΚΟΙΝΩΝΙΑ
    • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
    • ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
  • ΕΛΛΑΔΑ
    • ΚΟΙΝΩΝΙΑ
    • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
    • ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
    • LIFESTYLE
  • ΚΟΣΜΟΣ
    • ΚΟΙΝΩΝΙΑ
    • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
    • ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ
  • ΑΘΛΗΤΙΚΑ
    • ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ
    • ΜΠΑΣΚΕΤ
    • ΝΑΥΤΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
    • ΑΛΛΑ ΑΘΛΗΜΑΤΑ
    • ΣΤΟΙΧΗΜΑ
  • WEB TV
    • ΚΟΙΝΩΝΙΑ
    • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
    • ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
    • ΑΘΛΗΤΙΚΑ