Καιρός: Έρχονται νέα 39άρια - Πότε η κορύφωση της ζέστης

21 Αυγούστου 2024 23:41

Η ζέστη επιστρέφει, αναλυτικά η πρόγνωση της Νικολέτας Ζιακοπούλου

Υψηλές θερμοκρασίες αναμένονται μέχρι το τέλος της εβδομάδας με τον υδράργυρο να χτυπάει κόκκινο καθώς θα σκαρφαλώσει στους 39 βαθμούς Κελσίου. Η καιρική αστάθεια των τελευταίων ημερών με τα μπουρίνια, τις τοπικά ισχυρές καταιγίδες συνοδεία χαλαζιού αλλά και έντονης κεραυνικής δραστηριότητας υποχωρεί, με τον Αύγουστο να μας επιφυλάσσει ακόμη μια ζεστή περίοδο πριν μας αποχαιρετήσει.

Σύμφωνα με την μετεωρολόγο Νικολέτα Ζιακοπούλου, η θερμοκρασία τραβάει την ανιούσα προοδευτικά καθώς μέχρι την Κυριακή η ζέστη θα κάνει έντονη την παρουσία της υπενθυμίζοντάς μας ότι το ελληνικό καλοκαίρι καλά κρατεί.

Ζιακοπούλου: Σε τροχιά ανόδου η θερμοκρασία με τα μελτέμια να επιστρέφουν στο Αιγαίο
Στην πρόγνωσή της τονίζει την ανοδική πορεία της θερμοκρασίας έως την Κυριακή με τιμές 38, πιθανώς και 39 βαθμούς πολύ τοπικά. Αξιοσημείωτη είναι και η επιστροφή των μελτεμιών στο Αιγαίο που παραδοσιακά τέτοιες μέρες κάνουν την εμφάνισή τους. Ειδικότερα, την Πέμπτη περιμένουμε ηλιοφάνεια με λίγες μπόρες το μεσημέρι στα ορεινά. Οι άνεμοι βορειοδυτικοί 5 με 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία το μεσημέρι θα φτάσει τους 34 με 36 βαθμούς, έως 32 μόνο στο νότιο Αιγαίο.

Στην Αττική περιμένουμε λίγες νεφώσεις το μεσημέρι. Οι άνεμοι βόρειοι έως 5 μποφόρ. Η θερμοκρασία από 24 έως 36 βαθμούς. Και στην Θεσσαλονίκη θα έχουμε λίγη συννεφιά το μεσημέρι. Οι άνεμοι βόρειοι έως 4 μποφόρ. Η θερμοκρασία από 22 έως 34 βαθμούς.

Την Παρασκευή περιμένουμε ηλιοφάνεια με λίγες μπόρες το μεσημέρι στα ορεινά. Οι βοριάδες έως 6 μποφόρ στο Αιγαίο, η θερμοκρασία έως 37 βαθμούς.

 

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία:

Ειδησεογραφικός, Ενημερωτικός, Ιστότοπος με σεβασμό στην αμερόληπτη ευρεία παρουσίαση των γεγονότων. Έγκυρη και έγκαιρη καθημερινή ενημέρωση!

 

 online mediaΜέλος του μητρώου
 ONLINE MEDIA
  Επικοινωνία

 

Διαγωνισμός

diagonismoi prosexos