Έρχεται ποδηλατόδρομος μήκους 45 χλμ. στην Αθήνα -Ένα πανέμορφο μονοπάτι στην καρδιά ενός καταπράσινου πάρκου

Τη δυνατότητα να απολαμβάνουν ένα καταπράσινο δίκτυο μονοπατιών που θα ενδείκνυνται για ποδηλασία θα έχουν σε λίγα χρόνια οι κάτοικοι και επισκέπτες της πρωτεύουσας.

Πολλαπλά είναι τα οφέλη που προσφέρουν οι ποδηλατόδρομοι, παρέχοντας στους πολίτες έναν χώρο άθλησης και ταυτόχρονα συνδράμουν καθοριστικά στη μείωση της κυκλοφοριακής συμφόρησης.

Σήμερα, η σημαντικότερη υπό υλοποίηση ποδηλατική διαδρομή είναι το έργο Αστικός Περίπατος, που προβλέπει την κατασκευή ποδηλατόδρομου που θα κινείται παράλληλα στη λεωφ. Ποσειδώνος. Το μήκος του ποδηλατικού διαδρόμου θα είναι 12 χλμ. και θα διασχίζει 6 δήμους, έχοντας ως αφετηρία την Καλλιθέα και πέρας τη Βουλιαγμένη.

 

Ο εν λόγω ποδηλατόδρομος, ωστόσο, δεν θα είναι ο μοναδικός που θα κατασκευαστεί στα Νότια Προάστια, μιας και προβλέπεται η δημιουργία ενός ακόμη στο The Ellinikon Park, ένα από τα μεγαλύτερα παραλιακά πάρκα παγκοσμίως και σημείο αναφοράς για τον πολιτισμό, τον αθλητισμό και την αναψυχή.

podilata stin athina 0
Εκεί οι επισκέπτες θα έχουν τη δυνατότητα να κινούνται σε ένα καταπράσινο δίκτυο μονοπατιών 45 χλμ. που θα ενδείκνυνται για ποδηλασία (αλλά και για πεζοπορία), διασχίζοντας αρχαιολογικούς χώρους, διατηρητέα κτίρια, αθλητικές εγκαταστάσεις και πολλά άλλα.

Σημειώνεται ότι το The Ellinikon Park θα είναι το πρώτο «έξυπνο» πάρκο στην Ελλάδα που θα ενσωματώνει έξυπνες λύσεις για την ασφάλεια των επισκεπτών και τη διαφύλαξη του φυσικού περιβάλλοντος, όπως συστήματα φωτισμού που θα προσαρμόζουν την ένταση ανάλογα με την εποχή και την ώρα της ημέρας, αλλά και συστήματα για τη συνεχή παρακολούθηση των περιβαλλοντικών συνθηκών, την εξοικονόμηση ενέργειας και νερού.

Μεταξύ άλλων θα αναπτυχθεί η Ολυμπιακή Πλατεία η οποία θα αποτελέσει σημείο ανάδειξης της Ολυμπιακής κληρονομιάς, ενώ το αμφιθέατρο της περιοχής θα μπορεί να φιλοξενεί συναυλίες και άλλες εκδηλώσεις.

the ellinikon park
Δεν πρέπει, επίσης, να ξεχνάμε ότι προωθείται και η δημιουργία του Μητροπολιτικού Ποδηλατόδρομου Γκάζι-Κηφισιά, μήκους 17,8 χλμ. που θα ξεκινάει από το Θησείο (Πλατεία Ασωμάτων) και θα καταλήγει στον σταθμό ΗΣΑΠ της Κηφισιάς.

Θα διασχίζει συνολικά πέντε δήμους (Αθηναίων, Νέας Ιωνίας, Νέου Ηρακλείου, Αμαρουσίου και Κηφισιάς), περνώντας από κεντρικούς δρόμους, ενώ μόλις ολοκληρωθεί θα συνδεθεί με τον υφιστάμενο ποδηλατόδρομο «Φάληρο-Γκάζι».

Ειδησεογραφικός, Ενημερωτικός, Ιστότοπος με σεβασμό στην αμερόληπτη ευρεία παρουσίαση των γεγονότων. Έγκυρη και έγκαιρη καθημερινή ενημέρωση!

 

 online mediaΜέλος του μητρώου
 ONLINE MEDIA
  Επικοινωνία

 

Διαγωνισμός

diagonismoi prosexos