«Κλείδωσε» η κακοκαιρία: Έντονα φαινόμενα θα χτυπήσουν τη χώρα - Στη δίνη και η Αττική

27 Αυγούστου 2024 14:42

έα ανάρτηση από τον Θοδωρή Κολυδά για τις καιρικές συνθήκες τις επόμενες μέρες. Meteo και windy δείχνουν σε πλήρη εικόνα την κακοκαιρία που έρχεται από την Πέμπτη.

Αναλυτικά ο διευθυντής της ΕΜΥ Θοδωρής Κολυδάς αναφέρεται στην κακοκαιρία που έρχεται. Τι θα γίνει με την Αττική, πότε θα ανοίξουν οι ουρανοί.

Όπως τονίζει ο κ. Κολυδάς «Περιορισμένη σήμερα και αύριο Τετάρτη η αστάθεια στα ηπειρωτικά , ενώ από την Πέμπτη και μετά τα φαινόμενα θα είναι περισσότερα και δεν αποκλείεται τοπικά να είναι έντονα.

-Η αστάθεια θα κρατήσει μέχρι και το Σάββατο και η θερμοκρασία θα κυμανθεί σε επίπεδα κοντά στα κανονικά για την εποχή

-Οι άνεμοι θα είναι γενικά εξασθενημένοι στα πελάγη με μέγιστη ένταση ως την Κυριακή τα 6 μποφόρ στο Αιγαίο».

Το προγνωστικό windy προβλέπει έντονες καταιγίδες σε πολλές περιοχές της χώρας με τη Θεσσαλία, την ανατολική Στερεά Ελλάδα, Ήπειρος, δυτική Μακεδονία, ανατολική Πελοπόννησος. Τα έντονα φαινόμενα τοποθετούνται στις 3 το μεσημέρι και θα συνεχιστούν και το απόγευμα.

Την Παρασκευή έντονα φαινόμενα θα σημειωθούν στη κεντρική Μακεδονία, στην Ήπειρο, στη Δυτική Στερεά Ελλάδα αλλά και στη νότια Πελοπόννησο. Πιο ήπια φαινόμενα θα συναντήσουμε στην Αττική.

Και το meteo με την σειρά του συμφωνεί στην διαταραχή αυτή. Συγκεκριμένα, στην Αττική αναμένεται να σημειωθούν καταιγίδες και στο κέντρο της Αθήνας αλλά αρχής γενομένης από την Παρασκευή και όχι την Πέμπτη όπως αρχικώς αναμενόταν.

Στα βόρεια του νομού, οι καταιγίδες θα ξεκινήσουν από την Πέμπτη το απόγευμα. Όπως προείπαμε, η αστάθεια στο κέντρο της Αθήνας θα συνεχιστεί και μέσα στο Σαββατοκύριακο, με τους χάρτες να προβλέπουν μέχρι και καταιγίδες, κατά τόπους έντονες.

Μαρουσάκης: Προχωρημένο φθινόπωρο
στη δίνη της κακοκαιρίας θα βρεθεί και η Αττική το τριήμερο Πέμπτη με Σάββατο. Ο Κλέαρχος Μαρουσάκης τόνισε πως το τριήμερο αυτό, θα θυμίζει «προχωρημένο Φθινόπωρο» ενώ πέραν την Αττικής αναφέρθηκε και στα έντονα φαινόμενα που αναμένεται να εκδηλωθούν και στη Χαλκιδική λόγω των πολλών παραθεριστών του καλοκαιριού.

Έντονες βροχές, καταιγίδες, χαλαζοπτώσεις αλλά και κεραυνική δραστηριότητα θα συνθέσουν το σκηνικό του καιρού από την Πέμπτη μέχρι και το Σάββατο, όπου θα φαινόμενα δείχνουν να υποχωρούν.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία:

Ειδησεογραφικός, Ενημερωτικός, Ιστότοπος με σεβασμό στην αμερόληπτη ευρεία παρουσίαση των γεγονότων. Έγκυρη και έγκαιρη καθημερινή ενημέρωση!

 

 online mediaΜέλος του μητρώου
 ONLINE MEDIA
  Επικοινωνία

 

Διαγωνισμός

diagonismoi prosexos