Τα κοινά λάθη της μπουγάδας: Πώς θα βγαίνουν τα ρούχα μας πεντακάθαρα από το πλυντήριο

31 Αυγούστου 2024 14:23

Μετά τις διακοπές εκτός από τη φθινοπωρινή μελαγχολία και το στρες των καθημερινών υποχρεώσεων έχουμε, συνήθως, να αντιμετωπίσουμε και βουνά από άπλυτα ρούχα, με αποτέλεσμα το πλυντήριο να δουλεύει υπερωρίες.

Πώς όμως θα εξασφαλίσουμε ότι βγαίνουν πεντακάθαρα, αφαιρώντας ακόμα και τους πιο δύσκολους λεκέδες; Οι New York Times συγκέντρωσαν μερικούς από τους πιο κοινούς μύθους της μπουγάδας, σε ένα σούπερ πρακτικό podcast.

Ιδού μερικοί από αυτούς:

Χρησιμοποιούμε σόδα για να καθαρίσουμε λεκέδες από κόκκινο κρασί: Όσο παράξενο κι αν ακούγεται, το πιο αποτελεσματικό απορρυπαντικό σε αυτή την περίπτωση είναι το λευκό κρασί – δοκιμασμένο!

Νομίζουμε ότι καθαρίζει καλύτερα ένα πλυντήριο που ανοίγει από πάνω: Στην πραγματικότητα, οι λεκέδες αφαιρούνται πιο αποτελεσματικά σε ένα πλυντήριο με μπροστινό πορτάκι.

Δεν μπορούμε να φανταστούμε να βάζουμε πλυντήριο χωρίς μαλακτικό: Το μαλακτικό δεν κάνει κακό, φυσικά, στα ρούχα μας αλλά δεν είναι και απαραίτητο καθώς στην πραγματικότητα πρόκειται απλά για λίπος – οπότε η δράση του εξαρτάται από τον τύπο των υφασμάτων.

Δεν μπορούμε να φανταστούμε την μπουγάδα χωρίς ζεστό νερό: Στην πραγματικότητα, το κρύο είναι πιο αποτελεσματικό στην αφαίρεση κάποιων λεκέδων – εκτός από τους λιπαρούς, που χρειάζονται νερό σε υψηλές θερμοκρασίες.

marieclaire.gr

Ειδησεογραφικός, Ενημερωτικός, Ιστότοπος με σεβασμό στην αμερόληπτη ευρεία παρουσίαση των γεγονότων. Έγκυρη και έγκαιρη καθημερινή ενημέρωση!

 

 online mediaΜέλος του μητρώου
 ONLINE MEDIA
  Επικοινωνία

 

Διαγωνισμός

diagonismoi prosexos