300x250 eautos 1

  • ΑΡΧΙΚΗ
    • ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
    • ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ - ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΑΠΟΡΡΗΤΟΥ
    • ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
  • ΡΟΗ
  • ΠΑΡΟΣ - ΑΝΤΙΠΑΡΟΣ
    • ΚΟΙΝΩΝΙΑ
    • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
    • ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
    • ΓΑΣΤΡΟΝΟΜΙΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ
    • ΔΙΑΔΡΑΣΤΙΚΟΣ ΧΑΡΤΗΣ
    • ΧΑΡΤΗΣ ΠΛΟΙΩΝ
    • ΧΑΡΤΗΣ ΑΕΡΟΠΛΑΝΩΝ
    • ΚΑΙΡΟΣ - ΠΡΟΓΝΩΣΗ
  • ΚΥΚΛΑΔΕΣ - ΑΙΓΑΙΟ
    • ΚΟΙΝΩΝΙΑ
    • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
    • ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
  • ΕΛΛΑΔΑ
    • ΚΟΙΝΩΝΙΑ
    • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
    • ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
    • LIFESTYLE
  • ΚΟΣΜΟΣ
    • ΚΟΙΝΩΝΙΑ
    • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
    • ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ
  • ΑΘΛΗΤΙΚΑ
    • ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ
    • ΜΠΑΣΚΕΤ
    • ΝΑΥΤΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
    • ΑΛΛΑ ΑΘΛΗΜΑΤΑ
    • ΣΤΟΙΧΗΜΑ
  • WEB TV
    • ΚΟΙΝΩΝΙΑ
    • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
    • ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
    • ΑΘΛΗΤΙΚΑ

Νεκρά ψάρια στον Παγασητικό: Τέσσερα μέτρα στήριξης των επιχειρήσεων που επλήγησαν

31 Αυγούστου 2024 20:05
ΚΟΙΝΩΝΙΑ
  • ΕΛΛΑΔΑ
Νεκρά ψάρια στον Παγασητικό: Τέσσερα μέτρα στήριξης των επιχειρήσεων που επλήγησαν

test2

react2 2025

skandalis77

Newsroom Newsroom

Συνεχίζεται η παρακολούθηση του φαινομένου με καθημερινές μετρήσεις

 Με βάση τα ως τώρα δεδομένα για την αιτιολογία του φαινομένου, «δεν τίθεται ζήτημα κινδύνου δημόσιας υγείας» – Τι αποφάσισαν τα συναρμόδια υπουργεία



Μέτρα στήριξης των επιχειρηματιών των Δήμων Βόλου και Νοτίου Πηλίου που επηρεάστηκαν δυσμενώς από το ακραίο φαινόμενο με τα νεκρά ψάρια στον Παγασητικό Κόλπο ανακοίνωσαν το Σάββατο τα αρμόδια υπουργεία, έπειτα από σύσκεψη.

Είχε προηγηθεί σήμερα Σάββατο (31/8) συνεργασία του υπουργού Επικρατείας, Άκη Σκέρτσου, του υφυπουργού Οικονομικών, αρμόδιου για τη δημοσιονομική πολιτική, Θάνου Πετραλιά και του υφυπουργού Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας, αρμόδιου για την κρατική αρωγή, Χρήστου Τριαντόπουλου.

Ειδικότερα, δρομολογούνται την επόμενη περίοδο μέτρα στήριξης των επιχειρήσεων σε συγκεκριμένη περίμετρο δικαιούχων ως προς τον κλάδο και την περιοχή, πέριξ του Παγασητικού Κόλπου, που εξειδικεύονται ως εξής:

1ον. Επιχορήγηση των επιχειρήσεων με απώλεια στον κύκλο εργασιών τους λόγω του ακραίου φαινομένου σε σύγκριση με προηγούμενη αντίστοιχη χρονική περίοδο.

2ον. Αναστολή καταβολής φορολογικών και ασφαλιστικών υποχρεώσεων για τις επιχειρήσεις της εν λόγω περιμέτρου για συγκεκριμένη περίοδο.

3ον. Ενεργοποίηση του σχήματος στήριξης Thessaly Pass και την επόμενη χρονιά με στοχευμένα χαρακτηριστικά ως προς τις περιοχές πέριξ του Παγασητικού, αλλά και αύξηση του ποσού για το Thessaly Pass που είναι ήδη σε εξέλιξη για την τρέχουσα χρονιά.

4ον. Διασφάλιση χρηματοδότησης για τη δημιουργία ολοκληρωμένου προγράμματος προβολής του Παγασητικού κατά την επόμενη περίοδο σε ένα πλαίσιο συνεργασίας των αρμόδιων Υπουργείων και των τοπικών φορέων.

Η δρομολόγηση των παραπάνω μέτρων προχωρά, λαμβάνοντας υπόψη και τα αιτήματα τοπικών φορέων και παραγόντων, καθώς και των συναντήσεων που πραγματοποιήθηκαν με τους επιχειρηματίες που επλήγησαν. Οι δίαυλοι συνεργασίας και επικοινωνίας παραμένουν ανοικτοί με τους φορείς της Μαγνησίας και τους επιχειρηματίες της περιοχής, τονίζουν τα αρμόδια υπουργεία (Εθνικής Οικονομίας και Οικονομικών, Υγείας, Περιβάλλοντος και Ενέργειας, Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης και Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας) σε κοινή ανακοίνωση που εξέδωσαν.

Ταυτόχρονα, μετά από έρευνες και ελέγχους που πραγματοποίησαν αρμόδια κλιμάκια του υπουργείου Περιβάλλοντος και Ενέργειας, δια των επιθεωρητών περιβάλλοντος που επισκέφθηκαν την περιοχή, και του υπουργείου Υγείας, διά του ΕΟΔΥ, η κυβέρνηση προχωρά στην ακόλουθη ενημέρωση:

(1) Το Υπουργείο Υγείας μέσω του ΕΟΔΥ από την αρχή του φαινομένου έθεσε τα εργαστήρια Δημόσιας Υγείας στη διάθεση της Περιφέρειας Θεσσαλίας για τη διενέργεια εργαστηριακών ελέγχων στις ακτές κολύμβησης. Η σύσταση του ΕΟΔΥ ήταν παράλληλα με τους εργαστηριακούς ελέγχους να γίνει υγειονομική αναγνώριση των ακτών κολύμβησης και αν διαπιστωθούν νεκρά ψάρια να γίνει σύσταση για αποφυγή της κολύμβησης.

Μέχρι σήμερα έχουν ληφθεί δείγματα από 9 ακτές κολύμβησης στο Δήμο Βόλου και ελέγχθηκαν εργαστηριακά στο Περιφερειακό Εργαστήριο Δημόσιας Υγείας (ΠΕΔΥ) του ΕΟΔΥ στη Θεσσαλία. Οι μικροβιακοί δείκτες κοπρανώδους επιμόλυνσης (κολοβακτηρίδιο και εντερόκοκκος) βρέθηκαν σε όλες τις ακτές κολύμβησης (εκτός από μία που διαχρονικά παρουσιάζει επιβάρυνση) εντός των ορίων της νομοθεσίας και σύμφωνες με σειρά μετρήσεων των προηγούμενων ετών συμπεριλαμβανομένου και του 2024.

Στα δείγματα που ελέγχθηκαν, ανευρέθηκε αύξηση της ολικής μικροβιακής χλωρίδας χωρίς να έχουν εντοπιστεί συγκεκριμένα παθογόνα που να συνδέονται με νοσήματα. Προγραμματίζονται δειγματοληψίες καθημερινά τις επόμενες ημέρες σε όλες τις ακτές σε συνεργασία με την Περιφέρεια.

Εάν δεν υπάρξουν άλλα νεκρά ψάρια και συνεχιστεί η καλή εικόνα των ακτών σε δείκτες κοπρανώδους μόλυνσης θα δοθεί η δυνατότητα στη Διεύθυνση Υγείας της Περιφέρειας να εισηγηθεί να επιτραπεί η κολύμβηση.

Με βάση τα ως τώρα δεδομένα για την αιτιολογία του φαινομένου, δεν τίθεται ζήτημα κινδύνου δημόσιας υγείας. Ο ΕΟΔΥ θα εξακολουθήσει να παρέχει υποστήριξη στην Περιφέρεια Θεσσαλίας με κάθε πρόσφορο τρόπο, κατά λόγο αρμοδιότητος.

(2) Το Υπουργείο Περιβάλλοντος και Ενέργειας απέστειλε κλιμάκιο των επιθεωρητών περιβάλλοντος για αυτοψία στην περιοχή της Κάρλας την Πέμπτη 29/8, αυτοψία η οποία θα συνεχισθεί την ερχόμενη εβδομάδα στην ευρύτερη περιοχή ως τον Πηνειό ποταμό συμπεριλαμβανομένων των αρδευτικών και αποστραγγιστικών δικτύων της περιοχής, για τη διερεύνηση τυχόν ευθυνών.

Επιπρόσθετα, μέσω προγραμματικής σύμβασης που έχει το Υπουργείο Περιβάλλοντος και Ενέργειας με το Πανεπιστήμιο Αιγαίου (Τμήμα Ωκεανογραφίας και Θαλασσίων Βιοεπιστημών) παρακολουθείται συνεχώς η εξέλιξη της έκτασης του φαινομένου στην ευρύτερη περιοχή του Παγασητικού με δορυφορικές εικόνες υψηλής ευκρίνειας.

(3) Το φαινόμενο παρακολουθείται συνεχώς και από τη Μονάδα Διαχείρισης Προστατευόμενων Περιοχών Θεσσαλίας, η οποία υπέβαλε και σχετική λεπτομερή αναφορά την Παρασκευή 30/8.

Επισημαίνεται ότι η καταστροφή των νεκρών ψαριών πρέπει να γίνεται από τις υπηρεσίες που τα έχουν συλλέξει σύμφωνα με τις προβλέψεις του Ευρωπαϊκού Κανονισμού 1069/2009 «περί υγειονομικών κανόνων για ζωικά υποπροϊόντα και παράγωγα προϊόντα που δεν προορίζονται για κατανάλωση από τον άνθρωπο» (https://eur-lex.europa.eu/eli/reg/2009/1069/2019-12-14) σε κατάλληλα αδειοδοτημένες μονάδες οι οποίες υπάρχουν στην περιοχή. Για τις ποσότητες που υπάρχουν ανάμικτα νεκρά ψάρια με άμμο, φύκια και σκουπίδια το Υπουργείο Περιβάλλοντος και Ενέργειας έχει φέρει σε επαφή την Περιφέρεια με εταιρία η οποία έχει προσφερθεί να συνδράμει ανάλογα με τις ανάγκες της Περιφέρειας.

Ακολούθησε το psts.gr στο Google News!
24ωρη ενημέρωση με τη σφραγίδα του www.psts.gr
  • μέγεθος γραμματοσειράς μείωση του μεγέθους γραμματοσειράς μείωση του μεγέθους γραμματοσειράς αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Εκτύπωση
  • E-mail
Tweet

Σχετικά Άρθρα

  • Έρχονται τα πορτοκαλί τιμολόγια: Τι αλλάζει με τη μεταρρύθμιση στη δυναμική τιμολόγηση ρεύματος
  • Ημέρα των Ενόπλων Δυνάμεων: Η διπλή γιορτή της 21ης Νοεμβρίου και το μήνυμά της
  • Εξαρθρώθηκε πολυμελής εγκληματική οργάνωση, τα μέλη της οποίας δραστηριοποιούνταν στην διάπραξη απατών μέσω τηλεφωνικών κλήσεων, καθώς και στη διάπραξη διακεκριμένων κλοπών σε διάφορες περιοχές της επικράτειας
  • Ελλάδα - Σκωτία: Αξίζουν τα πολλά γκολ στο Φάληρο!
  • Μαρμελάδα ρόδι όπως τη φτιάχνουμε στο σπίτι – ρουμπινένια, πικάντικη, με χαρακτήρα
  • Ανοίγει σήμερα το MyΘερμανση: Έως 1.200 ευρώ για τα νοικοκυριά (Βίντεο)
Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία:
« Πλοία: Νέα μέσα πρόσβασης και...
Ιανουάριος - Ιούλιος 2024: «Απ... »
επιστροφή στην κορυφή

kdepap xristougenna 2020

gerolykoi poster 300x250

agnantio new 23

banneraki

Epimelitirio

kdepap xristougenna 2020

regional 23 regional 21 regional 19  

Ημερολόγιο άρθρων

« Δεκέμβριος 2025 »
Δευ Τρί Τετ Πέμ Παρ Σάβ Κυρ
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30 31        

logo2

Ειδησεογραφικός, Ενημερωτικός, Ιστότοπος με σεβασμό στην αμερόληπτη ευρεία παρουσίαση των γεγονότων. Έγκυρη και έγκαιρη καθημερινή ενημέρωση!

 

 

 

Δημοφιλή Νέα

Πάρος: Θλίψη σκόρπισε στο νησί ο θάνατος του Νίκου Κρητικού

Πάρος: Θλίψη σκόρπισε στο νησί ο θά...

04 Δεκεμβρίου 2025
Αγροτικός Συνεταιρισμός Πάρου: Ψήφισμα για τον θάνατο του Νίκου Κρητικού

Αγροτικός Συνεταιρισμός Πάρου: Ψήφι...

04 Δεκεμβρίου 2025
Blue Star Ferries: Τροποποιήσεις Δρομολογίων λόγω δυσμενών καιρικών συνθηκών 03/12/25-07/12/25

Blue Star Ferries: Τροποποιήσεις Δρ...

04 Δεκεμβρίου 2025

Τελευταία Νέα

«Πολύ πιο διεφθαρμένη η Ουκρανία από τη Ρωσία», λέει ο Τραμπ Τζούνιορ -«Ίσως αποχωρήσουμε από την ειρηνευτική διαδικασία»

«Πολύ πιο διεφθαρμένη η Ουκρανία απ...

07 Δεκεμβρίου 2025
Β. Κικίλιας: «Απαιτείται πίεση στην Ευρώπη για νέο οδικό χάρτη» (βίντεο)

Β. Κικίλιας: «Απαιτείται πίεση στην...

07 Δεκεμβρίου 2025
Χριστουγεννιάτικοι προορισμοί στην Ελλάδα: Ποια είναι τα πιο δημοφιλή θεματικά πάρκα – Σε ποιες περιοχές υπάρχουν πληρότητες

Χριστουγεννιάτικοι προορισμοί στην...

07 Δεκεμβρίου 2025

MHT

 

 

 

ΤΑΥΤΟΤΗΤΑ

Επωνυμία: Αναστάσιος Σκαραμαγκάς
Τίτλος: Parianostypos.gr
Έδρα: Καμάρες Πάρου
Νομική Μορφή: Ατομική Επιχείρηση
ΑΦΜ: 073773093 – ΔΟΥ: Πάρου
Τηλ: 6945436561
Email:  [email protected] - [email protected]
Ιδιοκτήτης : Αναστάσιος Σκαραμαγκάς
Νόμιμος Εκπρόσωπος: Αναστάσιος Σκαραμαγκάς
Διευθυντής: Αναστάσιος Σκαραμαγκάς
Διευθυντής Σύνταξης: Ανδρέας Μπελεγρής
Διαχειριστής: Αναστάσιος Σκαραμαγκάς
Δικαιούχος Domain Name:  Αναστάσιος Σκαραμαγκάς

Goto Top
  • Διαφήμιση
  • Όροι Χρήσης / Πολιτική Απορρήτου
  • Επικοινωνία

 


Copyright © 2009 - 2025  AskNet.
Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος.
Το περιεχόμενο των σελίδων αποτελεί πνευματική ιδιοκτησία της Asknet και απαγορεύεται η αναδημοσίευσή του.

  • ΑΡΧΙΚΗ
    • ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
    • ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ - ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΑΠΟΡΡΗΤΟΥ
    • ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
  • ΡΟΗ
  • ΠΑΡΟΣ - ΑΝΤΙΠΑΡΟΣ
    • ΚΟΙΝΩΝΙΑ
    • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
    • ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
    • ΓΑΣΤΡΟΝΟΜΙΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ
    • ΔΙΑΔΡΑΣΤΙΚΟΣ ΧΑΡΤΗΣ
    • ΧΑΡΤΗΣ ΠΛΟΙΩΝ
    • ΧΑΡΤΗΣ ΑΕΡΟΠΛΑΝΩΝ
    • ΚΑΙΡΟΣ - ΠΡΟΓΝΩΣΗ
  • ΚΥΚΛΑΔΕΣ - ΑΙΓΑΙΟ
    • ΚΟΙΝΩΝΙΑ
    • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
    • ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
  • ΕΛΛΑΔΑ
    • ΚΟΙΝΩΝΙΑ
    • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
    • ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
    • LIFESTYLE
  • ΚΟΣΜΟΣ
    • ΚΟΙΝΩΝΙΑ
    • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
    • ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ
  • ΑΘΛΗΤΙΚΑ
    • ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ
    • ΜΠΑΣΚΕΤ
    • ΝΑΥΤΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
    • ΑΛΛΑ ΑΘΛΗΜΑΤΑ
    • ΣΤΟΙΧΗΜΑ
  • WEB TV
    • ΚΟΙΝΩΝΙΑ
    • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
    • ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
    • ΑΘΛΗΤΙΚΑ