Δεν βρέθηκε βόμβα, το Νήσος Ρόδος αναχώρησε από τη Χίο για τον Πειραιά (βίντεο & φωτό)

03 Σεπτεμβρίου 2024 15:05

ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ 23:50 Αναχώρησε λίγο πριν τα μεσάνυχτα της Δευτέρας 2 Σεπτεμβρίου 2024 προς Τρίτη από το λιμάνι της Χίου με προορισμό τον Πειραιά το πλοίο Νήσος Ρόδος, που έδεσε στο λιμάνι λίγο πριν τις 10 το βράδυ της Δευτέρας, 2 Σεπτεμβρίου 2024 κι ενώ είχε προηγηθεί τηλεφώνημα για την ύπαρξη βόμβας.

Το πλοίο και τα οχήματα ελέγχθηκαν εξονυχιστικά, οι επιβάτες πέρασαν από έλεγχο σε ομάδες των πέντε ατόμων, ενώ μικρή καθυστέρηση στον απόπλου, που ήταν προγραμματισμένος για τις 23:00, προήλθε από την φόρτωση των 200 Ι.Χ. αυτοκινήτων και των δεκάδων μοτοσικλετών.

{https://youtu.be/l5Njo_cKTFE}

 

Μέχρι στιγμής ουδεμία ένδειξη έχει υπάρξει για την παρουσία βόμβας στο πλοίο ή σε κάποιο από τα εντός του πλοίου οχήματα, οπότε και δόθηκε το «πράσινο φως» για τον απόπλου του πλοίου με προορισμό το λιμάνι του Πειραιά.

ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ 22:27 Νεώτερες πληροφορίες αναφέρουν ότι συνεχίζονται οι έρευνες σε όλα τα σημεία του Νήσος Ρόδος ,, που έχει δέσει στο λιμάνι της Χίου, για τυχόν ύπαρξη βόμβας, σύμφωνα με το τηλεφώνημα που έγινε νωρίτερα σήμερα Δευτέρα 2 Σεπτεμβρίου 2024.

rodos vomva111

Στο πλοίο γίνεται επιβίβαση επιβατών ανά πέντε άτομα, μετά από τους σχετικούς ελέγχους, ενώ προς φόρτωση βρίσκονται στο λιμάνι της Χίου 200 Ι.Χ. αυτοκίνητα, όπου θα σημειωθεί και η μεγαλύτερη καθυστέρηση.

rodos vomva115

ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ 21:59 Τηλεφώνημα για την ύπαρξη βόμβας στο πλοίο Νήσος Ρόδος, που έδεσε στο λιμάνι της Χίου λίγο πριν τις 10 το βράδυ της Δευτέρας, 2 Σεπτεμβρίου 2024, κινητοποίησε τους λιμενικούς που ετοιμάζονται για την εφαρμογή του πρωτοκόλλου που προβλέπεται σε αυτές τις περιπτώσεις.

rodos vomva117

Το τηλεφώνημα έγινε στο λιμεναρχείο Χίου στις 20:25, ενώ το πλοίο ευρίσκετο στην διαδρομή από το λιμάνι της Μυτιλήνης προς τη Χίο.

rodos vomva120

Στο σημείο πρόσδεσης του πλοίου βρίσκονται δυνάμεις του λιμενικού, της πυροσβεστικής και της αστυνομίας, αρχικά για να γίνει εκκένωση του πλοίου από τους επιβάτες, που προέρχονται από την Λέσβο.

rodos vomva122

Στην συνέχεια θα γίνει έρευνα στους χώρους του Νήσος Ρόδος με σκύλους, προκειμένου να εντοπισθούν τυχόν εκρηκτικά. Αν οι έρευνες αποδειχθούν αρνητικές θα επιτραπεί η είσοδος των επιβατών στο πλοίο για να αναχωρήσει με προορισμό το λιμάνι του Πειραιά.

rodos vomva120

Η προγραμματισμένη αναχώρηση του πλοίου είναι για τις 11 το βράδυ, ωστόσο εκτιμάται ότι θα καθυστερήσει για άγνωστο χρονικό διάστημα.

 

astraparis.gr

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία:

Ειδησεογραφικός, Ενημερωτικός, Ιστότοπος με σεβασμό στην αμερόληπτη ευρεία παρουσίαση των γεγονότων. Έγκυρη και έγκαιρη καθημερινή ενημέρωση!

 

 online mediaΜέλος του μητρώου
 ONLINE MEDIA
  Επικοινωνία

 

Διαγωνισμός

diagonismoi prosexos