300x250 eautos 1

  • ΑΡΧΙΚΗ
    • ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
    • ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ - ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΑΠΟΡΡΗΤΟΥ
    • ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
  • ΡΟΗ
  • ΠΑΡΟΣ - ΑΝΤΙΠΑΡΟΣ
    • ΚΟΙΝΩΝΙΑ
    • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
    • ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
    • ΓΑΣΤΡΟΝΟΜΙΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ
    • ΔΙΑΔΡΑΣΤΙΚΟΣ ΧΑΡΤΗΣ
    • ΧΑΡΤΗΣ ΠΛΟΙΩΝ
    • ΧΑΡΤΗΣ ΑΕΡΟΠΛΑΝΩΝ
    • ΚΑΙΡΟΣ - ΠΡΟΓΝΩΣΗ
  • ΚΥΚΛΑΔΕΣ - ΑΙΓΑΙΟ
    • ΚΟΙΝΩΝΙΑ
    • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
    • ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
  • ΕΛΛΑΔΑ
    • ΚΟΙΝΩΝΙΑ
    • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
    • ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
    • LIFESTYLE
  • ΚΟΣΜΟΣ
    • ΚΟΙΝΩΝΙΑ
    • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
    • ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ
  • ΑΘΛΗΤΙΚΑ
    • ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ
    • ΜΠΑΣΚΕΤ
    • ΝΑΥΤΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
    • ΑΛΛΑ ΑΘΛΗΜΑΤΑ
    • ΣΤΟΙΧΗΜΑ
  • WEB TV
    • ΚΟΙΝΩΝΙΑ
    • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
    • ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
    • ΑΘΛΗΤΙΚΑ

«Βροχή» αφίξεων: Τα 7 νησιά που πλημμύρισαν από τουρίστες -Ποια επιλέγουν οι ταξιδιώτες για το φθινόπωρο

06 Σεπτεμβρίου 2024 11:49
ΚΟΙΝΩΝΙΑ
  • ΑΦΙΞΕΙΣ
  • ΝΗΣΙΑ
  • ΦΘΙΝΟΠΩΡΟ
«Βροχή» αφίξεων: Τα 7 νησιά που πλημμύρισαν από τουρίστες -Ποια επιλέγουν οι ταξιδιώτες για το φθινόπωρο

test2

react2 2025

skandalis77

Ο Αύγουστος «έκλεισε» όπως αναμενόταν, δηλαδή με ακόμα μεγαλύτερη κίνηση από πέρσι. Ήδη στο επτάμηνο καταγράφηκε αύξηση εισπράξεων-αφίξεων ως και 15%, ενώ όλα δείχνουν ότι πάμε για ένα «θερμό» φθινόπωρο, με ό,τι συνεπάγεται αυτό για τον κλάδο, αλλά και τα κρατικά έσοδα.

Ξεκινώντας από τα μηνύματα που έρχονται απ’ «έξω», οι μετρήσεις του Eurocontrol έδειξαν ότι, μπαίνοντας στον Σεπτέμβριο, η Ελλάδα είχε μέσο ημερήσιο αριθμό 2.556 πτήσεων, με αποτέλεσμα να βρεθεί στην 7η θέση της ευρωπαϊκής κατάταξης.

Αυτή η επίδοση ήταν οριακά χαμηλότερη από την «καυτή» εβδομάδα του Δεκαπενταύγουστου, αλλά 8% καλύτερη από την αντίστοιχη περσινή περίοδο και 17% υψηλότερη από αυτήν του 2019!

 eurocontrol

Οι προορισμοί του φθινοπώρου
Σύμφωνα με το Greek Hotelier, το φετινό φθινόπωρο η Κρήτη, η Κως και η Ρόδος συγκαταλέγονται στους δημοφιλέστερους προορισμούς για τους Γερμανούς ταξιδιώτες μέσω της TUI Γερμανίας, με την τουριστική σεζόν να επεκτείνεται μέχρι τον Νοέμβριο!

Η Αττάλεια στην Τουρκία κατέχει την πρώτη θέση στις κρατήσεις, ενώ η Μαγιόρκα, η Κρήτη, η Κως και η Χουργκάντα της Αιγύπτου συμπληρώνουν την πρώτη πεντάδα. Η TUI προσφέρει 75.000 επιπλέον πακέτα διακοπών με 65 επιπλέον πτήσεις, παρατείνοντας τη σεζόν σε Κρήτη, Ρόδο και Κω. Ποιο είναι το μυστικό... όπλο της Ελλάδας σε σχέση με τους ανταγωνιστές; Οι χαμηλότερες τιμές. Σύμφωνα με τη συγκριτική έρευνα της Data Appeal, υπάρχει μια σημαντική και συνεχής μείωση των τιμών από τα τέλη Αυγούστου έως τον Οκτώβριο (-24%), ιδιαίτερα στον τομέα της φιλοξενίας.    Σε αντίθεση με την Ισπανία και την Ιταλία, όπου οι τιμές τον Σεπτέμβριο και τον Οκτώβριο παρουσιάζουν μικρή διακύμανση, στην Ελλάδα παρατηρείται συνεχής και σταδιακή μείωση στις τιμές από τα τέλη Αυγούστου, φθάνοντας στα χαμηλότερα επίπεδά τους στα τέλη Οκτωβρίου. Η τάση αυτή υποδηλώνει μια πιο έντονη εποχική διακύμανση στην Ελλάδα.

Όσο για τους... πελάτες, η αμερικανική αγορά κυριαρχεί σταθερά. Παρουσιάζει μια αύξηση 4%, αλλά παραμένει σταθερή συνολικά, με τις μέγιστες αφίξεις που σημειώνονται την τελευταία εβδομάδα του Αυγούστου και την πρώτη εβδομάδα Σεπτεμβρίου.

Οι Γερμανοί ταξιδιώτες ακολουθούν από κοντά, παρουσιάζοντας αξιοσημείωτη αύξηση 8% κατά τη διάρκεια του Σεπτεμβρίου και του Οκτωβρίου σε σύγκριση με τον Αύγουστο, ενώ οι Γάλλοι επισκέπτες παρουσιάζουν ελαφρά μείωση. Η αύξηση των Βρετανών επισκεπτών κατά τη διάρκεια του Σεπτεμβρίου και του Οκτωβρίου δείχνει επίσης παρόμοια ταξιδιωτική τάση.

Ο πρώτος απολογισμός
Το μόνο σίγουρο είναι πως επιβεβαιώνονται οι εκτιμήσεις ότι οι φετινές εισπράξεις θα φτάσουν ή θα ξεπεράσουν τα 22 δισ. ευρώ, δηλαδή τουλάχιστον 1 δισ. ευρώ παραπάνω από το αρχικό, βασικό σενάριο.    

Αν και η «πίτα» δεν μοιράζεται ισομερώς, η δυναμική που αναπτύσσει ο κλάδος δεν αμφισβητείται, ενώ χρόνο με τον χρόνο δείχνει να κερδίζεται το στοίχημα της επέκτασης της σεζόν. Κοινώς, να μη θεωρείται η Ελλάδα αποκλειστικά και μόνο καλοκαιρινός προορισμός. Σύμφωνα με τα στοιχεία του Airdata Tracker, οι προγραμματισμένες αεροπορικές θέσεις σε εισερχόμενες διεθνείς πτήσεις είναι αυξημένες κατά 7% σε σχέση με πέρσι για τον Σεπτέμβριο και 10,7% για τον Οκτώβριο!

Τα νησιά με τις υψηλές πληρότητες
Ο Αύγουστος έκλεισε με υψηλές πληρότητες στους νησιωτικούς προορισμούς. Σύμφωνα με το Greek Hotelier, πολλές περιοχές σημείωσαν πληρότητες άνω του 90%. Νησιά όπως η Νάξος, η Ίος, η Σάμος, οι Λειψοί, η Σκόπελος, η Αστυπάλαια και η Άνδρος κατέγραψαν ρεκόρ επισκεπτών, με τα ποσοστά πληρότητας να φτάνουν μέχρι και το 100% σε ορισμένες περιπτώσεις.

Στους οδικούς προορισμούς της χώρας τα αποτελέσματα ήταν μεικτά. Παρά την αρχική αισιοδοξία για αύξηση της κίνησης λόγω της αύξησης του κόστους στα ακτοπλοϊκά εισιτήρια, περιοχές όπως η Πελοπόννησος και το Καρπενήσι δεν κατάφεραν να πετύχουν την επιθυμητή αύξηση, με τους επισκέπτες να περιορίζουν τις δαπάνες τους στα απολύτως απαραίτητα. Αντίθετα, περιοχές όπως τα Κύθηρα και η Αιδηψός κατέγραψαν υψηλή πληρότητα, αν και σημειώθηκε ότι οι επισκέπτες ξοδεύουν λιγότερο συγκριτικά με τα προηγούμενα χρόνια.

 

Ακολούθησε το psts.gr στο Google News!
24ωρη ενημέρωση με τη σφραγίδα του www.psts.gr
  • μέγεθος γραμματοσειράς μείωση του μεγέθους γραμματοσειράς μείωση του μεγέθους γραμματοσειράς αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Εκτύπωση
  • E-mail
Tweet

Σχετικά Άρθρα

  • Τουρισμός - Ferryscanner: Τα 10 νησιά με τη μεγαλύτερη κίνηση το 2025
  • Condé Nast Traveller: Τα καλύτερα νησιά στον κόσμο για το 2026 – Ποιο νησί των Κυκλάδων είναι ανάμεσά τους
  • Έρχεται η Ψηφιακή Κάρτα Νησιώτη – Τέλος στα χαρτιά, αυτόματες επιστροφές ως μεταφορικό ισοδύναμο, ποιοι θα την αποκτήσουν
  • Συνεργασία ΥΝΑΝΠ με το ΤΕΕ για την προστασία του αιγαιοπελαγίτικου τοπίου και τα διατηρητέα κτήρια στα νησιά του Αιγαίου
  • Η συμβολή της κρουαζιέρας στην ελληνική οικονομία και η πρόταση των 34 νησιών για επιβολή εισιτηρίου
  • Ομόφωνο Ψήφισμα του Δημοτικού Συμβουλίου Πάρου για την Επαναφορά των Μειωμένων Συντελεστών ΦΠΑ στα Νησιά του Αιγαίου
Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία:
« ΥΠΑ: 495 νέα συστήματα επικοιν...
Luxury brands: Επενδύσεις από... »
επιστροφή στην κορυφή

kdepap xristougenna 2020

gerolykoi poster 300x250

agnantio new 23

xaniotis gallika

banneraki

kdepap xristougenna 2020

cavo doro 22

Epimelitirio

kdepap xristougenna 2020

regional 23 regional 21 regional 19  

Ημερολόγιο άρθρων

« Νοέμβριος 2025 »
Δευ Τρί Τετ Πέμ Παρ Σάβ Κυρ
          1 2
3 4 5 6 7 8 9
10 11 12 13 14 15 16
17 18 19 20 21 22 23
24 25 26 27 28 29 30

Logo leuko

Ειδησεογραφικός, Ενημερωτικός, Ιστότοπος με σεβασμό στην αμερόληπτη ευρεία παρουσίαση των γεγονότων. Έγκυρη και έγκαιρη καθημερινή ενημέρωση!

 

 online mediaΜέλος του μητρώου
 ONLINE MEDIA
  Επικοινωνία

 

Δημοφιλή Νέα

Οι αλάνες του Πειραιά ζωντανεύουν: Παλιά Κοκκινιά, Βοτσαλάκια, Καμίνια -Τι ετοιμάζουν ηθοποιοί και βετεράνοι ποδοσφαιριστές

Οι αλάνες του Πειραιά ζωντανεύουν:...

08 Νοεμβρίου 2025
Πάρος: Αλλάζει «πρόσωπο» το λιμάνι του νησιού – Σαφής αναβάθμιση της εικόνας του

Πάρος: Αλλάζει «πρόσωπο» το λιμάνι...

11 Νοεμβρίου 2025
Πάρος: Αυτοί είναι οι σχολικοί και αθλητικοί χώροι του νησιού όπου τοποθετήθηκαν φύλακες – Μέρες και ώρες φύλαξης (Βίντεο)

Πάρος: Αυτοί είναι οι σχολικοί και...

08 Νοεμβρίου 2025

Τελευταία Νέα

Volley League Ανδρών: Φιλοξενεί τον Φλοίσβο Π. Φαλήρου με στόχο την καθαρή νίκη ο Φοίνικας

Volley League Ανδρών: Φιλοξενεί τον...

14 Νοεμβρίου 2025
Αμπελάς:  Ασφαλτόστρωση δύο κομβικών σημείων του οικισμού

Αμπελάς: Ασφαλτόστρωση δύο κομβικών...

14 Νοεμβρίου 2025
Αντιδράσεις από τον Δήμαρχο Τήνου για την ανακατανομή της έκτακτης ενίσχυσης του 2025

Αντιδράσεις από τον Δήμαρχο Τήνου γ...

14 Νοεμβρίου 2025

Διαγωνισμός

diagonismoi prosexos

 

 

ΤΑΥΤΟΤΗΤΑ

Επωνυμία: Αναστάσιος Σκαραμαγκάς
Διακριτικός Τίτλος: AskNet
Τίτλος:  Psts.gr (Parianostypos.gr)
Έδρα: Ναρκίσσων 9, Ν. Ηράκλειο
Νομική Μορφή: Ατομική Επιχείρηση
ΑΦΜ: 073773093 – ΔΟΥ: Ν. Ιωνίας
Τηλ: 6945436561
Email:  [email protected] – [email protected]
Ιδιοκτήτης : Αναστάσιος Σκαραμαγκάς
Νόμιμος Εκπρόσωπος: Αναστάσιος Σκαραμαγκάς
Διευθυντής: Αναστάσιος Σκαραμαγκάς
Διευθυντής Σύνταξης: Αναστάσιος Σκαραμαγκάς
Διαχειριστής: Αναστάσιος Σκαραμαγκάς
Δικαιούχος Domain Name:  Αναστάσιος Σκαραμαγκάς

Goto Top
  • Διαφήμιση
  • Όροι Χρήσης / Πολιτική Απορρήτου
  • Επικοινωνία

 


Copyright © 2009 - 2025  AskNet.
Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος.
Το περιεχόμενο των σελίδων αποτελεί πνευματική ιδιοκτησία της Asknet και απαγορεύεται η αναδημοσίευσή του.

  • ΑΡΧΙΚΗ
    • ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
    • ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ - ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΑΠΟΡΡΗΤΟΥ
    • ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
  • ΡΟΗ
  • ΠΑΡΟΣ - ΑΝΤΙΠΑΡΟΣ
    • ΚΟΙΝΩΝΙΑ
    • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
    • ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
    • ΓΑΣΤΡΟΝΟΜΙΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ
    • ΔΙΑΔΡΑΣΤΙΚΟΣ ΧΑΡΤΗΣ
    • ΧΑΡΤΗΣ ΠΛΟΙΩΝ
    • ΧΑΡΤΗΣ ΑΕΡΟΠΛΑΝΩΝ
    • ΚΑΙΡΟΣ - ΠΡΟΓΝΩΣΗ
  • ΚΥΚΛΑΔΕΣ - ΑΙΓΑΙΟ
    • ΚΟΙΝΩΝΙΑ
    • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
    • ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
  • ΕΛΛΑΔΑ
    • ΚΟΙΝΩΝΙΑ
    • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
    • ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
    • LIFESTYLE
  • ΚΟΣΜΟΣ
    • ΚΟΙΝΩΝΙΑ
    • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
    • ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ
  • ΑΘΛΗΤΙΚΑ
    • ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ
    • ΜΠΑΣΚΕΤ
    • ΝΑΥΤΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
    • ΑΛΛΑ ΑΘΛΗΜΑΤΑ
    • ΣΤΟΙΧΗΜΑ
  • WEB TV
    • ΚΟΙΝΩΝΙΑ
    • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
    • ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
    • ΑΘΛΗΤΙΚΑ