Χειροπέδες σε «νονούς» της νύχτας - Εκβίαζαν και πουλούσαν «προστασία» σε Αθήνα και Μύκονο

Το modus operandi της εγκληματικής οργάνωσης - Πώς έπεσαν οι 4 συλληφθέντες στα χέρια των Αρχών.

 

Τέλος έβαλαν στη δράση κυκλώματος «νονών», που δρούσε τους τελευταίους μήνες σε Μύκονο και Αθήνα, αστυνομικοί του Τμήματος Δίωξης Εκβιαστών. Προηγήθηκε αξιοποίηση πληροφοριών για εκβιασμούς σε ιδιοκτήτες καταστημάτων υγειονομικού ενδιαφέροντος (σ.σ. καφέ, μπαρ, εστιατόρια, κλαμπ)

Οι συλληφθέντες είναι 4 και σε βάρος τους σχηματίστηκε δικογραφία –κατά περίπτωση- για εγκληματική οργάνωση, εκβίαση κατά συναυτουργία, παράβαση της νομοθεσίας για τα όπλα, καθώς και για βία κατά υπαλλήλων και δικαστικών προσώπων. Όπως προέκυψε από την έρευνα, έπειτα από κατάλληλη αξιοποίηση πληροφοριακών στοιχείων και με τη χρήση ειδικών ανακριτικών μεθόδων, τουλάχιστον από τον Νοέμβριο του 2023 οι συλληφθέντες εντάχθηκαν σε εγκληματική οργάνωση με σκοπό την εκβίαση ιδιοκτητών καταστημάτων υγειονομικού ενδιαφέροντος.

Ως πρόσχημα για να τους καταβάλλουν τα αιτούμενα χρηματικά ποσά προέβαλαν την παροχή «προστασίας» στις επιχειρήσεις τους, με 2 από τα μέλη της οργάνωσης να έχουν αναλάβει αρχηγικά καθήκοντα (αρχηγός και υπαρχηγός), ενώ τα έτερα 2 μέλη είχαν αναλάβει τον ρόλο «εισπράκτορα».

Πώς έπεσαν στα χέρια της ΕΛΑΣ
Για τον τερματισμό της δράσης τους πραγματοποιήθηκε συντονισμένη αστυνομική επιχείρηση, κατά την οποία βραδινές ώρες της Τετάρτης (4/9) εντοπίστηκαν τα δύο μέλη, μετά από είσπραξη «προστασίας» από ιδιοκτήτη καταστήματος, ενώ στη συνέχεια ακινητοποιήθηκαν και συνελήφθησαν παρά τη σθεναρή τους αντίσταση. Ακολούθησε η σύλληψη των αρχηγικών μελών πρωινές ώρες της Πέμπτης (5/9) σε περιοχή της Αττικής.

Από τις έρευνες που πραγματοποιήθηκαν (σωματικές και σε οικίες), συνολικά βρέθηκαν και κατασχέθηκαν: 2 πιστόλια, 3 γεμιστήρες και 3 θήκες πιστολιού, 103 φυσίγγια, αλεξίσφαιρο γιλέκο κ.ά.

Οι αστυνομικοί του Τμήματος Δίωξης Εκβιαστών κατάσχεσαν επίσης 31.240 ευρώ σε μετρητά, καθώς επίσης 8 κινητά τηλέφωνα και ιδιόχειρες σημειώσεις που εξετάζονται. Από τη μέχρι τώρα έρευνα έχουν εξιχνιαστεί 4 περιπτώσεις εκβίασης ιδιοκτητών καταστημάτων υγειονομικού ενδιαφέροντος σε Μύκονο, Γλυφάδα και Άλιμο.

Από τους καταστηματάρχες στη Μύκονο τα μέλη της εγκληματικής οργάνωσης είχαν απαιτήσει για την καλοκαιρινή περίοδο συνολικά 8.500 ευρώ και είχαν λάβει 5.900 ευρώ, ενώ από τους καταστηματάρχες στην Αττική λάμβαναν εκβιαστικά από τον Νοέμβριο του 2023 το ποσό των 200 ευρώ μηνιαίως.

Οι συλληφθέντες, τρεις από τους οποίους έχουν απασχολήσει για ομοειδή και άλλα αδικήματα, οδηγούνται στην αρμόδια εισαγγελική Αρχή, ενώ η έρευνα προκειμένου να διερευνηθεί πλήρως το εύρος της εγκληματικής τους δραστηριότητας συνεχίζεται.

flash.gr

Ειδησεογραφικός, Ενημερωτικός, Ιστότοπος με σεβασμό στην αμερόληπτη ευρεία παρουσίαση των γεγονότων. Έγκυρη και έγκαιρη καθημερινή ενημέρωση!

 

 online mediaΜέλος του μητρώου
 ONLINE MEDIA
  Επικοινωνία

 

Διαγωνισμός

diagonismoi prosexos