Που θα μπουν 1.000 κάμερες στους δρόμους της Αττικής

09 Σεπτεμβρίου 2024 10:09

Ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης, κατά τη διάρκεια των δηλώσεών του στη Διεθνή Έκθεση Θεσσαλονίκης (ΔΕΘ), τόνισε ότι η προάσπιση της νομιμότητας αποτελεί προτεραιότητα της κυβέρνησης.

«Οι νόμοι ισχύουν για όλους» ανέφερε χαρακτηριστικά ο Πρωθυπουργός, υπογραμμίζοντας ότι η κυβέρνηση είναι αποφασισμένη να τους επιβάλλει.

Ως παράδειγμα για την καταπολέμηση της παραβατικότητας, ανέφερε την εφαρμογή «My Coast», που στοχεύει στον έλεγχο της παραβατικότητας στις ακτές, ενώ αναφέρθηκε και στις ενέργειες που έγιναν για την ενίσχυση της ασφάλειας στα γήπεδα.

Επιπλέον, ο Κυριάκος Μητσοτάκης μίλησε για το σύστημα «MyData», το οποίο αποκάλυψε πολυάριθμες περιπτώσεις φοροδιαφυγής και αυθαιρεσίας.

Σε ό,τι αφορά τις αυθαίρετες κατασκευές, ο πρωθυπουργός ήταν κατηγορηματικός, λέγοντας: «Θα βρούμε όσους χτίζουν σήμερα αυθαίρετα και θα τους βάλουμε να τα γκρεμίσουν».

Σχετικά με την οδική ασφάλεια, ο κ. Μητσοτάκης αναφέρθηκε σε μια πρόταση για την τοποθέτηση 1.000 καμερών στην Αθήνα για την παρακολούθηση της κυκλοφοριακής συμπεριφοράς, δηλώνοντας ότι η κυβέρνηση θα αξιολογήσει το μέτρο αυτό.

Οι κάμερες θα μπουν στις μεγάλες λεωφόρους και σε κομβικά σημεία όπου διαπιστώνονται αλλεπάλληλες παραβιάσεις ερυθρών σηματοδοτών και υπερβολικές ταχύτητες.

newsauto.gr

Ειδησεογραφικός, Ενημερωτικός, Ιστότοπος με σεβασμό στην αμερόληπτη ευρεία παρουσίαση των γεγονότων. Έγκυρη και έγκαιρη καθημερινή ενημέρωση!

 

 online mediaΜέλος του μητρώου
 ONLINE MEDIA
  Επικοινωνία

 

Διαγωνισμός

diagonismoi prosexos