Τροχαία: Έρχονται online έλεγχοι παραβατικότητας στους δρόμους της Αττικής Κύριο

11 Σεπτεμβρίου 2024 00:10

Μία από τις βασικές προτεραιότητες αποτελεί ο online έλεγχος στους οδικούς άξονες της Αττικής, που προανήγγειλε ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης κατά τη διάρκεια της συνέντευξης τύπου στη ΔΕΘ.

Οι διεργασίες για την τοποθέτηση 1.000 καμερών είναι πυρετώδεις, ενώ για την υλοποίηση του σχεδίου θα συνεργαστούν το υπουργείο Προστασίας του Πολίτη με το Ψηφιακής Διακυβέρνησης.

Σύμφωνα με πληροφορίες του iefimerida.gr, επίκειται σύσκεψη μεταξύ των δύο υπουργείων, στην οποία θα συμμετέχει και η Αστυνομία, ενώ οι βασικοί άξονες υλοποίησης αφορούν στη ρύθμιση του κυκλοφοριακού και κυρίως στην αποτροπή τροχαίων.

Ήδη, όπως αναφέρουν αρμόδιες πηγές, η Τροχαία έχει παραδώσει σχέδιο με προτάσεις προς αξιολόγηση, έπειτα από προετοιμασία μηνών.

Σε ποιους δρόμους αναμένεται να μπουν κάμερες
Το σχέδιο προβλέπει την τοποθέτηση των καμερών σε όλους τους κεντρικούς άξονες. Πρόκειται, μεταξύ άλλων, για τη Λεωφόρο Αμαλίας, τη Λεωφόρο Κηφισίας, τη Λεωφόρο Αλεξάνδρας, τη Λεωφόρο Βασιλίσσης Σοφίας, τη Λεωφόρο Συγγρού, τη Λεωφόρο Μαρκοπούλου κ.ά.

Η επιλογή των σημείων τα οποία περιλαμβάνονται στην πρόταση έγινε έπειτα από την αξιολόγηση βεβαιώσεων παραβάσεων (όπως κόκκινο, ταχύτητα και κινητό), καθώς και εκεί όπου σημειώνονται συχνότερα θανατηφόρα τροχαία.

Ο έλεγχος των καμερών θα γίνεται μέσω συντονιστικού κέντρου.

Όσον αφορά στην πρόταση, θα αξιολογηθεί από αρμόδια επιτροπή εργασίας , έτσι ώστε να πάρει το «πράσινο φως», ενώ παράλληλα ενημερώνεται και η υπηρεσία προσωπικών δεδομένων.

Σημειώνεται πως ήδη σε πολλά από αυτά τα σημεία υπάρχουν εγκατεστημένες κάμερες για τη διαχείριση της κυκλοφορίας, οι οποίες όμως είναι τοποθετημένες από την εποχή της διεξαγωγής των Ολυμπιακών Αγώνων στην Αθήνα και λίγο μετά, με αποτέλεσμα να υπάρχουν φθορές σε καλωδιώσεις και αρκετές να είναι σε αχρηστία.

Το πιθανότερο σενάριο για τα πρόστιμα στους παραβάτες είναι να επιβάλλονται ηλεκτρονικά, έπειτα από ταυτοποίηση των πινακίδων του εκάστοτε οχήματος, ωστόσο οι πολίτες θα έχουν δικαίωμα ένστασης.

Μητσοτάκης: 1.000 κάμερες στην Αθήνα -Η κλήση Θα πηγαίνει απευθείας στον παραβάτη
Ο πρωθυπουργός την περασμένη Κυριακή, κατά τη διάρκεια της συνέντευξης Τύπου στη ΔΕΘ, απάντησε σε ερώτηση για το ζήτημα της ασφάλειας και της παραβατικότητας και έκανε αναφορά στην τοποθέτηση και λειτουργία 1.000 καμερών για να ελέγχεται η παραβατικότητα του ΚΟΚ.

«Οδική ασφάλεια, παραβατικότητα του Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας, τα μέτρα τα οποία μπορούμε να πάρουμε σε αυτή την κατεύθυνση, πώς μπορούμε να αξιοποιήσουμε την τεχνολογία. Ναι, έχω ζητήσει από τα συναρμόδια υπουργεία, από το υπουργείο Προστασίας του Πολίτη και το υπουργείο Ψηφιακής Πολιτικής, άμεσα, μια πρόταση για το πώς θα βάλουμε 1.000 κάμερες στην Αθήνα, οι οποίες θα ελέγχουν την παραβατική συμπεριφορά στον δρόμο -κράνη, κόκκινα, ταχύτητα- και θα πηγαίνει απευθείας η κλήση στον παραβάτη».

Ειδησεογραφικός, Ενημερωτικός, Ιστότοπος με σεβασμό στην αμερόληπτη ευρεία παρουσίαση των γεγονότων. Έγκυρη και έγκαιρη καθημερινή ενημέρωση!

 

 online mediaΜέλος του μητρώου
 ONLINE MEDIA
  Επικοινωνία

 

Διαγωνισμός

diagonismoi prosexos