Η μεγάλη υπογειοποίηση της Αθήνας -Δείτε πώς θα μεταμορφωθεί μια συνοικία της πρωτεύουσας

12 Σεπτεμβρίου 2024 14:30

Τελείως διαφορετικό πρόσωπο θα έχει μια περιοχή της Αθήνας μόλις ολοκληρωθεί το έργο που αναβαθμίζει τον σιδηρόδρομο.

Ένα σημαντικό έργο υλοποιείται στην περιοχή των Σεπολίων, με στόχο την αναβάθμιση του σιδηροδρομικού δικτύου και τη μεταμόρφωση της περιοχής. Πρόκειται για την κατασκευή τετραπλού σιδηροδρομικού διαδρόμου συνολικού μήκους 2,36 χλμ., εκ των οποίων περίπου τα 1,5 χλμ. θα είναι πλήρως υπογειοποιημένα.

Ένα από τα μεγάλα οφέλη του έργου θα είναι ότι πάνω από τη σήραγγα θα διαμορφωθεί ένας ενιαίος χώρος, με δέντρα και διάφορες δραστηριότητες για τους κατοίκους της περιοχής, ενώ θα αποκατασταθεί η επικοινωνία 9 κάθετων οδών που σήμερα διακόπτονται ή διέρχονται μέσω ιδόπεδων διαβάσεων.

siragga sepolion 1
Τον Νοέμβριο του 2018, λίγο μετά την υπογραφή της σύμβασης, η αναθέτουσα αρχή, ΕΡΓΟΣΕ, είχε δώσει στο φως ένα βίντεο με τρισδιάστατη απεικόνιση της μορφής που θα έχει η περιοχή μόλις ολοκληρωθεί το έργο.

Παδικές χάρες, δέντρα, υπαίθριοι χώροι γυμναστικής, γήπεδα καλαθοσφαίρισης και χώροι για περπάτημα και τρέξιμο, συνθέτουν ένα πολύ όμορφο περιβάλλον που αναβαθμίζει την ποιότητα ζωής των κατοίκων.

{https://youtu.be/Ywy9SQqytS4}

Το έργο
O τετραπλός σιδηροδρομικός διάδρομος ξεκινά από την έξοδο του Σ.Σ. Αθηνών προς Θεσσαλονίκη (ΧΘ 10+821) και καταλήγει στις Τρεις Γέφυρες (ΧΘ 13+181) στη περιοχή Σεπολίων του Δήμου Αθηναίων όπου συναντά τον πρόσφατα κατασκευασμένο και σε λειτουργία νέο τετραπλό σιδηροδρομικό διάδρομο.

Ο νέος σιδηροδρομικός διάδρομος, κατασκευάζεται επί της υφιστάμενης ζώνης κυκλοφορίας και θα είναι διπλής διατομής. Η σήραγγα ξεκινά από την οδό Σεπολίων και καταλήγει στην οδό Σιώκου, με ενδιάμεση την οδό Αγίου Μελετίου.

siragga sepolion 12
Πρώτα θα ολοκληρωθεί (εντός Α’ εξαμήνου 2025) ο δυτικός διάδρομος που θα «φιλοξενεί» τους υπεραστικούς συρμούς και θα ακολουθήσει ο ανατολικός που θα εξυπηρετεί την κίνηση των προαστικών συρμών.

H ολοκλήρωση των εργασιών θα σηματοδοτήσει -μεταξύ άλλων- τη μείωση της όχλησης από τη διέλευση των τρένων και ταυτόχρονα τη βελτίωση της ποιότητας της ατμόσφαιρας.

πηγή : carandmotor.gr

 

 

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία:

Ειδησεογραφικός, Ενημερωτικός, Ιστότοπος με σεβασμό στην αμερόληπτη ευρεία παρουσίαση των γεγονότων. Έγκυρη και έγκαιρη καθημερινή ενημέρωση!

 

 online mediaΜέλος του μητρώου
 ONLINE MEDIA
  Επικοινωνία

 

Διαγωνισμός

diagonismoi prosexos