Στη φυλακή ο 46χρονος οδηγός που παρέσυρε γονείς και παιδί στη Θέρμη

14 Σεπτεμβρίου 2024 15:10

Προσωρινά κρατούμενος κρίθηκε, μετά την απολογία του στην 3η τακτική ανακρίτρια, ο 46χρονος που την περασμένη Τετάρτη παρέσυρε με το αυτοκίνητό ένα ζευγάρι με το δύο ετών παιδί τους, στην περιοχή της Θέρμης, στην ανατολική Θεσσαλονίκη.

Ύστερα και από τον «χαμό» του έμβρυο που κυοφορούσε στον πέμπτο μήνα η 34χρονη γυναίκα, ο κατηγορούμενος αντιμετωπίζει κακουργηματική δίωξη για «επικίνδυνη οδήγηση στους δρόμους από άτομο που οδηγεί όχημα, μολονότι δεν είναι σε θέση να το πράξει με ασφάλεια, εξαιτίας της κατανάλωσης οινοπνεύματος, με αποτέλεσμα τη βαριά σωματική βλάβη τριών ατόμων» (σε βαθμό κακουργήματος) όπως επίσης για «σωματική βλάβη από αμέλεια κατά συρροή».

Μετά την απολογία του και όσα υποστήριξε στον ανακριτή ο κατηγορούμενος πήρε τον δρόμο για τη φυλακή. Σύμφωνα με πληροφορίες, φέρεται να υποστηρίζει ότι είχε πιει ένα ποτήρι τσίπουρο, μαζί με φαγητό, δε γνώριζε την επικινδυνότητα του δρόμου, ενώ ανέφερε ότι εργάζεται με τη μητέρα του σε συνεργείο καθαρισμού και είχε τελειώσει από την εργασία του τα ξημερώματα. Σημειώνεται ότι από τις δύο μετρήσεις στις οποίες υπεβλήθη (με τη μέθοδο της αιμοληψίας) «έδειξαν» ότι στο αίμα του βρέθηκε αλκοόλ που υπερέβη τα επιτρεπτά όρια και συγκεκριμένα φέρεται να ήταν 0,64 και 0,75 mg/l, αντίστοιχα.

Ο 46χρονος μεταφέρθηκε στις φυλακές Λάρισας.

Φεύγει από τον ανακριτή ο 46χρονος που παρέσυρε γονείς και παιδί στη Θέρμη

Είχε παρασύρει ξανά άτομο υπό την επήρεια αλκοόλ

Σύμφωνα με πληροφορίες του protothema.gr, ο 46χρονος είχε παρασύρει ξανά άτομο με αποτέλεσμα να το τραυματίσει. Συγκεκριμένα, τον Φεβρουάριο του 2020 παρέσυρε με το αυτοκίνητο του μια 77χρονη στην περιοχή της Καλαμαριάς και έμεινε στο σημείο μέχρι να φτάσει η αστυνομία. Όπως διαπιστώθηκε, ήταν υπό την επήρεια αλκοόλ.

Ωστόσο, αυτή δεν ήταν η πρώτη φορά που ο 46χρονος οδηγούσε αφού πρώτα είχε καταναλώσει αλκοόλ.

Συγκεκριμένα, τα τελευταία χρόνια, είχε εντοπιστεί από την ΕΛ.ΑΣ. τουλάχιστον πέντε φορές να οδηγεί υπό την επήρεια μέθης. Μάλιστα, πηγές αναφέρουν ότι στις τέσσερις από τις πέντε φορές έχει γίνει και προσωρινή αφαίρεση της άδειας ικανότητας οδήγησης.

Το παραπάνω επιβεβαίωσε το βράδυ της Παρασκευής με ανακοίνωσή της και η Ελληνική Αστυνομία. Όπως αναφέρεται, ο 46χρονος συλληφθείς οδηγός του ΙΧ είχε προβεί και παλαιότερα σε παραβάσεις που σχετίζονται με την οδήγηση υπό την επήρεια αλκοόλ.

Έχασε το έμβρυο που κυοφορούσε η 34χρονη

Εν τω μεταξύ, το πρωί της Παρασκευής, έγινε γνωστό ότι η 34χρονη έχασε το έμβρυο που κυοφορούσε στον πέμπτο μήνα.

Σύμφωνα με πηγές από το νοσοκομείο, η γυναίκα, η οποία ήταν στον πέμπτο μήνα κύησης και νοσηλεύεται στο Παπαγεωργίου, υποβλήθηκε σε χειρουργική επέμβαση η οποία ολοκληρώθηκε αργά το μεσημέρι. Το χειρουργείο κρίθηκε απαραίτητο καθώς είχε διαπιστωθεί ότι ήταν νεκρό το έμβρυο που κυοφορούσε και αποφασίστηκε η επέμβαση για τον τερματισμό της κύησης και την αφαίρεση του εμβρύου απο τη μήτρα.

Η γυναίκα εξακολουθεί να νοσηλεύεται διασωληνωμενη στη μονάδα εντατικής θεραπείας του νοσοκομείου, όπως και ο 37χρονος σύζυγός της, ενώ το ανήλικο παιδί τους βρίσκεται στην παιδοχειρουργική κλινική, εκτός κινδύνου ζωής.

Ειδησεογραφικός, Ενημερωτικός, Ιστότοπος με σεβασμό στην αμερόληπτη ευρεία παρουσίαση των γεγονότων. Έγκυρη και έγκαιρη καθημερινή ενημέρωση!

 

 online mediaΜέλος του μητρώου
 ONLINE MEDIA
  Επικοινωνία

 

Διαγωνισμός

diagonismoi prosexos