Πολυτελής τουρισμός: Μεγάλη στροφή των Αμερικανών στις "Coolcations" – Πώς επηρεάζεται η Ελλάδα

19 Σεπτεμβρίου 2024 09:46

Μεγάλη στροφή των Αμερικανών ταξιδιωτών στις «coοlcations», δηλαδή στις διακοπές σε προορισμούς με ψυχρότερο κλίμα, κατέγραψε αυτό το καλοκαίρι το Αμερικανικό δίκτυο πολυτελών διακοπών Virtuoso, με τη χώρα μας να επηρεάζεται ελαφρώς από την τάση αυτή.

Όπως δείχνουν τα στοιχεία που άντλησε η Virtuoso από τα δεδομένα συναλλαγών των ταξιδιωτικών γραφείων-μελών της, το καλοκαίρι του 2024 η Βόρεια Ευρώπη και ο Καναδάς είχαν την τιμητική τους στις προτιμήσεις των ταξιδιωτών, παρουσιάζοντας αύξηση 44% από πέρυσι, ενώ οι προτιμήσεις για διάσημους προορισμούς με θερμότερο κλίμα όπως η Ιταλία, η Ελλάδα και η Γαλλία, μειώθηκαν. Ειδικότερα, η Ελλάδα κατέγραψε μείωση 17%, η Ιταλία 2% και η Γαλλία 22%.

Επιπλέον, καταγράφεται αυξανόμενο ενδιαφέρον για ασυνήθιστους προορισμούς και ταξίδια σε περιόδους εκτός αιχμής, αντανακλώντας την τάση για πιο υπεύθυνα ταξίδια ως απάντηση στον υπερτουρισμό. Οι πωλήσεις για βιώσιμους συνεργάτες της Virtuoso έφτασαν τα 700 εκατομμύρια δολάρια το 2023, με τους συμβούλους της Virtuoso να επισημαίνουν τη Σλοβενία, την Πορτογαλία και την Κροατία ως προτιμώμενες εναλλακτικές σε σχέση με πιο δημοφιλείς περιοχές.

Στις πιο «καυτές» ταξιδιωτικές τάσεις που κατέγραψαν οι σύμβουλοι της Virtuoso, περιλαμβάνεται η συνεχιζόμενη ζήτηση για εμπειρίες αποκλειστικής χρήσης, όπως οι VIP μεταφορές, τα πολυτελή γιοτ και οι ιδιωτικές κατοικίες, καθώς και τα ταξίδια που απαιτούν αυξημένη συμμετοχή από τους ταξιδιώτες. Οι εμπειρίες αυτές παρουσιάζουν αύξηση στο 89% των συμβούλων της Virtuoso.

Οι κορυφαίες τάσεις στα πολυτελή ταξίδια περιλαμβάνουν επίσης κρουαζιέρες με μικρά πλοία, εξωτικούς προορισμούς (όπως τα Φίτζι, οι Μαλδίβες και η Ταϊλάνδη) και τα αφρικανικά σαφάρι. Τα κορυφαία κίνητρα για υπερπολυτελή ταξίδια είναι οι εορτασμοί, εμπειρίες που προσφέρουν αθλήματα, τέχνες, πολιτισμός, συναυλίες και φεστιβάλ και ταξίδια που γίνονται μια φορά στη ζωή των ανθρώπων.

Το βασικό στοιχείο που προκύπτει από τα δεδομένα της Virtuoso είναι ότι τα ταξίδια παραμένουν σε ισχυρά επίπεδα παρά τις προκλήσεις που αναδύονται. Οι πωλήσεις από την αρχή του έτους μέχρι σήμερα έχουν ξεπεράσει τα επίπεδα του 2023, για το ίδιο χρονικό διάστημα Ιανουαρίου-Ιουνίου, κατά 14% και εκτοξεύτηκαν κατά 211% έναντι του 2019, με τις μελλοντικές πωλήσεις 2025-2026 να είναι ήδη αυξημένες κατά 38% σε σχέση με το προηγούμενο έτος. Επίσης, η ζήτηση για ταξιδιωτικούς συμβούλους παραμένει υψηλή, με τους ταξιδιώτες που αναζήτησαν φέτος ταξιδιωτικούς συμβούλους μέσω του ιστότοπου του δικτύου, virtuoso.com, να παρουσιάζουν αύξηση 76%.

tornosnews.gr

 

Ειδησεογραφικός, Ενημερωτικός, Ιστότοπος με σεβασμό στην αμερόληπτη ευρεία παρουσίαση των γεγονότων. Έγκυρη και έγκαιρη καθημερινή ενημέρωση!

 

 online mediaΜέλος του μητρώου
 ONLINE MEDIA
  Επικοινωνία

 

Διαγωνισμός

diagonismoi prosexos