ΠΕΠΕΝ: Οι Έλληνες Πλοίαρχοι έχουν επανειλημμένα αποδείξει τον ανθρωπισμό τους

Την καίρια και καθοριστική παρέμβαση του πληρώματος του Ε/Γ-Ο/Γ πλοίου Blue Star Paros, χάρη στην οποία κατέστη δυνατόν να αποτραπεί η ναυτική τραγωδία που ήταν σε εξέλιξη το βράδυ της περασμένης Τετάρτης 18 Σεπτεμβρίου, στην Πάρο χαιρέτισε με ανακοίνωσή της η ΠΕΠΕΝ.

«Γιατί όλοι διαπίστωσαν ότι εξαιτίας των άμεσων και αποτελεσματικών ενεργειών των Πλοιάρχων και των άλλων Ναυτικών επί του πλοίου, διασώθηκαν στη κυριολεξία την τελευταία στιγμή οι έξι επιβαίνοντες στο ταχύπλοο που κινδύνευε, το οποίο αμέσως μετά βυθίστηκε», τονίζει στην ανακοίνωσή της η ΠΕΠΕΝ.

Οι δύο Πλοίαρχοι με τις γνώσεις, την εμπειρία, τον επαγγελματισμό και πάνω απ’ όλα το φιλότιμό τους έσωσαν έξι ζωές κάτω από ιδιαίτερα αντίξοες συνθήκες, συνεχίζει η ανακοίνωση.

«Το περιστατικό αυτό δεν είναι μοναδικό και δεν μας εκπλήσσει. Οι Έλληνες Πλοίαρχοι έχουν επανειλημμένα αποδείξει με τον Ανθρωπισμό που τους διακρίνει, τη σημασία που αποδίδουν στην ανθρώπινη ζωή και αυτός είναι ο λόγος για τον οποίον έχουν διασώσει αμέτρητο αριθμό συνανθρώπων μας, όχι μόνο στην Ελλάδα αλλά και σε όλες τις Θάλασσες, σε όλους τους Ωκεανούς. Γι΄ αυτό έχουν επανειλημμένα τιμηθεί από τον Ο.Η.Ε., τον Ερυθρό Σταυρό και από πολλούς άλλους Διεθνείς Οργανισμούς.

»Καπετάν Μιχάλη, Καπετάν Σταμάτη, αυτοί είστε!

Γιατί αυτοί είναι οι Έλληνες Πλοίαρχοι»!

Η ΠΕΠΕΝ καταλήγει σημειώνοντας με καυστικό τρόπο ότι οι δύο Πλοίαρχοι με τις πράξεις τους «έδωσαν αποστομωτική απάντηση σε όλους εκείνους που ανακαλύπτουν στο πρόσωπο του Πλοιάρχου το εξιλαστήριο θύμα».

 

Ειδησεογραφικός, Ενημερωτικός, Ιστότοπος με σεβασμό στην αμερόληπτη ευρεία παρουσίαση των γεγονότων. Έγκυρη και έγκαιρη καθημερινή ενημέρωση!

 

 online mediaΜέλος του μητρώου
 ONLINE MEDIA
  Επικοινωνία

 

Διαγωνισμός

diagonismoi prosexos