Προχωρά το νέο μεγάλο τούνελ της Αθήνας -Πού κατασκευάζεται, πότε θα είναι έτοιμο;

23 Σεπτεμβρίου 2024 10:08

Σε εξέλιξη βρίσκονται οι εργασίες κατασκευής της σήραγγας που θα καταργήσει 6 φανάρια στη Λεωφ. Ποσειδώνος και θα εξομαλύνει τις μετακινήσεις των οδηγών.

Μία από τις πιο σύγχρονες σήραγγες στην Ευρώπη κατασκευάζεται στα Νότια Προάστια της Αθήνας με στόχο να μειωθεί να διασφαλιστεί η ταχύτερη διέλευση των οχημάτων, ενώνοντας το παραλιακό μέτωπο με το πάρκο του Ελληνικού και την πόλη.

Πρόκειται για το έργο υπογειοποίησης τμήματος της Λεωφ. Ποσειδώνος, το οποίο θα έχει μήκος περίπου 1,3 χλμ. ξεκινώντας από την παραλία του Αλίμου και καταλήγοντας στη Μαρίνα του Αγίου Κοσμά.

ipogiopoiisi posidonos 113

Σύμφωνα με την τελευταία ενημέρωση της Lamda Development, μέχρι και σήμερα έχει υλοποιηθεί το 80% των εσκαφών, έχει ολοκληρωθεί το 70% της σκυροδέτησης τοιχίων και το 80% της σκυροδέτησης πλάκας βάσης, ενώ σε προχωρημένο στάδιο βρίσκεται και η κατασκευή της οροφής της σήραγγας. Oι εργασίες ξεκίνησαν τον Μάιο του 2022 και αναμένεται να ολοκληρωθούν το 2025.

Η σήραγγα θα σηματοδοτήσει την κατάργηση 6 φωτεινών σηματοδοτών, συνδράμοντας καθοριστικά στη μείωση της κυκλοφοριακής συμφόρησης. Θα έχει 6 λωρίδες κυκλοφορίας ανά κατεύθυνση (3 ανά ρεύμα) και το όριο ταχύτητας θα ανέρχεται σε 70 χλμ./ώρα.

ipogeiopoisi posidonos 14 1 1 1 2 1
Για την κατασκευή της σήραγγας έχει επιλεχθεί η τεχνική “cut & cover”, δηλαδή, «εσκαφή και επανεπίχωση», καθώς αυτή επιτυγχάνει τη μη αλλοίωση του επιφανειακού ανάγλυφου.

Το έργο της υπογειοποίησης της Λεωφ. Ποσειδώνος υλοποιείται στο πλαίσιο του The Ellinikon, μιας μεγάλης πρωτοβουλία αστικής ανάπλασης στην ιστορική έκταση του πρώην Ανατολικού Αεροδρομίου.

Με το The Ellinikon, στόχος είναι να επαναπροσδιορίσει το αστικό τοπίο, και να δημιουργηθεί μια πόλη του μέλλοντος βασισμένη στην καινοτομία, τη βιωσιμότητα και τον πολιτισμό.

carandmotor.gr

 

Ειδησεογραφικός, Ενημερωτικός, Ιστότοπος με σεβασμό στην αμερόληπτη ευρεία παρουσίαση των γεγονότων. Έγκυρη και έγκαιρη καθημερινή ενημέρωση!

 

 online mediaΜέλος του μητρώου
 ONLINE MEDIA
  Επικοινωνία

 

Διαγωνισμός

diagonismoi prosexos