300x250 eautos 1

  • ΑΡΧΙΚΗ
    • ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
    • ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ - ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΑΠΟΡΡΗΤΟΥ
    • ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
  • ΡΟΗ
  • ΠΑΡΟΣ - ΑΝΤΙΠΑΡΟΣ
    • ΚΟΙΝΩΝΙΑ
    • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
    • ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
    • ΓΑΣΤΡΟΝΟΜΙΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ
    • ΔΙΑΔΡΑΣΤΙΚΟΣ ΧΑΡΤΗΣ
    • ΧΑΡΤΗΣ ΠΛΟΙΩΝ
    • ΧΑΡΤΗΣ ΑΕΡΟΠΛΑΝΩΝ
    • ΚΑΙΡΟΣ - ΠΡΟΓΝΩΣΗ
  • ΚΥΚΛΑΔΕΣ - ΑΙΓΑΙΟ
    • ΚΟΙΝΩΝΙΑ
    • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
    • ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
  • ΕΛΛΑΔΑ
    • ΚΟΙΝΩΝΙΑ
    • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
    • ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
    • LIFESTYLE
  • ΚΟΣΜΟΣ
    • ΚΟΙΝΩΝΙΑ
    • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
    • ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ
  • ΑΘΛΗΤΙΚΑ
    • ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ
    • ΜΠΑΣΚΕΤ
    • ΝΑΥΤΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
    • ΑΛΛΑ ΑΘΛΗΜΑΤΑ
    • ΣΤΟΙΧΗΜΑ
  • WEB TV
    • ΚΟΙΝΩΝΙΑ
    • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
    • ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
    • ΑΘΛΗΤΙΚΑ

18 εκατ. τουρίστες από το εξωτερικό στο 7μηνο

24 Σεπτεμβρίου 2024 00:31
ΚΟΙΝΩΝΙΑ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ
18 εκατ. τουρίστες από το εξωτερικό στο 7μηνο

test2

react2 2025

skandalis77

Newsroom Newsroom

Η Γερμανία πρώτη αγορά για τον ελληνικό τουρισμό

Η εισερχόμενη ταξιδιωτική κίνηση για το διάστημα Ιανουαρίου – Ιουλίου στη χώρα μας κατέγραψε άνοδο κατά 11,2% και διαμορφώθηκε σχεδόν σε 18 εκατ. ταξιδιώτες, έναντι 16,17 εκατ. ταξιδιωτών την αντίστοιχη περίοδο του 2023, σύμφωνα με αναλυτικά στοιχεία για τον ελληνικό τουρισμό τα οποία δημοσιοποίησε σήμερα η Τράπεζα της Ελλάδος.

Ειδικότερα, η ταξιδιωτική κίνηση μέσω αεροδρομίων αυξήθηκε κατά 12% και αυτή μέσω οδικών συνοριακών σταθμών κατά 9,9%. Κατά την επισκοπούμενη περίοδο, η ταξιδιωτική κίνηση από τις χώρες της ΕΕ-27 διαμορφώθηκε σε 10,82 εκατ. ταξιδιώτες, παρουσιάζοντας άνοδο κατά 11,3% σε σύγκριση με την αντίστοιχη περίοδο του 2023, ενώ η ταξιδιωτική κίνηση από τις λοιπές χώρες αυξήθηκε κατά 11,1% και διαμορφώθηκε σε 7,17 εκατ. ταξιδιώτες. Η ταξιδιωτική κίνηση από τις χώρες της ζώνης του ευρώ αυξήθηκε κατά 13,6%, όπως και η ταξιδιωτική κίνηση από τις χώρες της ΕΕ-27 εκτός της ζώνης του ευρώ, κατά 6,8%.

Ειδικότερα, η ταξιδιωτική κίνηση από τη Γερμανία παρουσίασε αύξηση κατά 13,2% και διαμορφώθηκε σε 2,6 εκατ. ταξιδιώτες, καθώς και αυτή από τη Γαλλία, που αυξήθηκε κατά 5,2% και διαμορφώθηκε σε 1,06 εκατ. ταξιδιώτες. Άνοδο κατά 13,8% σημείωσε επίσης η ταξιδιωτική κίνηση από την Ιταλία, η οποία διαμορφώθηκε σε 990,7 χιλ. ταξιδιώτες. Αναφορικά με τις λοιπές χώρες, η ταξιδιωτική κίνηση από το Ηνωμένο Βασίλειο αυξήθηκε κατά 8,1% και διαμορφώθηκε σε 2,27 εκατ. ταξιδιώτες, όπως και αυτή από τις ΗΠΑ, που αυξήθηκε κατά 6,9% σε 788,6 χιλ. ταξιδιώτες.

Η εισερχόμενη ταξιδιωτική κίνηση τον Ιούλιο διαμορφώθηκε σε 6,36 εκατ. ταξιδιώτες, αυξημένη κατά 4,1% σε σύγκριση με τον αντίστοιχο μήνα του 2023. Ειδικότερα, η ταξιδιωτική κίνηση μέσω αεροδρομίων αυξήθηκε κατά 4,7% σε σύγκριση με τον Ιούλιο του 2023 και αυτή μέσω οδικών συνοριακών σταθμών κατά 3,1%. Η άνοδος της εισερχόμενης ταξιδιωτικής κίνησης προήλθε από την άνοδο της ταξιδιωτικής κίνησης τόσο από τις χώρες της ΕΕ-27 κατά 2,2% όσο και από τις λοιπές χώρες κατά 7,3%. Αναλυτικότερα, η ταξιδιωτική κίνηση από τις χώρες της ζώνης του ευρώ διαμορφώθηκε σε 2,42 εκατ. ταξιδιώτες, αυξημένη κατά 5,7%, ενώ η ταξιδιωτική κίνηση από τις χώρες της ΕΕ-27 εκτός της ζώνης του ευρώ εμφάνισε μείωση κατά 2,8% και διαμορφώθηκε σε 1,54 εκατ. ταξιδιώτες.

Διεθνής Αερολιμένας Αθηνών Ελευθέριος Βενιζέλος/Photo: Shutterstock
Ειδικότερα, η ταξιδιωτική κίνηση από τη Γερμανία παρουσίασε αύξηση κατά 12,3% και διαμορφώθηκε σε 838,3 χιλ. ταξιδιώτες, όπως και αυτή από τη Γαλλία, που αυξήθηκε κατά 4,3% σε 388,5 χιλ. ταξιδιώτες. Μείωση κατά 10,1% εμφάνισε η ταξιδιωτική κίνηση από την Ιταλία, η οποία διαμορφώθηκε σε 402,1 χιλ. ταξιδιώτες. Αναφορικά με τις λοιπές χώρες, η ταξιδιωτική κίνηση από το Ηνωμένο Βασίλειο αυξήθηκε κατά 11,5% και διαμορφώθηκε σε 894,5 χιλ. ταξιδιώτες και αυτή από τις ΗΠΑ κατά 0,5% σε 210,2 χιλ. ταξιδιώτες.

Εξάλλου, την περίοδο Ιανουαρίου-Ιουλίου, οι ταξιδιωτικές εισπράξεις κατέγραψαν άνοδο κατά 5,6% σε σύγκριση με την αντίστοιχη περίοδο του 2023 και διαμορφώθηκαν στα 10,95 δισ. ευρώ. Η εξέλιξη αυτή οφείλεται στην αύξηση των εισπράξεων από κατοίκους των χωρών της ΕΕ-27 κατά 7,6%, οι οποίες διαμορφώθηκαν στα 6,03 δισ. ευρώ, καθώς και στην αύξηση των εισπράξεων από κατοίκους των λοιπών χωρών κατά 1,5% στα 4,47 δισ. ευρώ. Αναλυτικότερα, οι εισπράξεις από κατοίκους των χωρών της ζώνης του ευρώ διαμορφώθηκαν στα 4,72 δισ. ευρώ, αυξημένες κατά 4%, όπως και οι εισπράξεις από κατοίκους των χωρών της ΕΕ-27 εκτός της ζώνης του ευρώ, που σημείωσαν άνοδο κατά 23,2% και διαμορφώθηκαν στα 1,3 δισ. ευρώ.

Ειδικότερα, οι εισπράξεις από τη Γερμανία αυξήθηκαν κατά 1,4% στα 1,76 δισ. ευρώ, ενώ αυτές από τη Γαλλία μειώθηκαν κατά 13,8% στα 675,3 εκατ. ευρώ. Αυξημένες κατά 20,7% ήταν οι εισπράξεις από την Ιταλία, οι οποίες διαμορφώθηκαν στα 605,3 εκατ. ευρώ. Από τις λοιπές χώρες, άνοδο κατά 11,3% παρουσίασαν οι εισπράξεις από το Ηνωμένο Βασίλειο, οι οποίες διαμορφώθηκαν στα 1,73 δισ. ευρώ, ενώ οι εισπράξεις από τις ΗΠΑ μειώθηκαν κατά 3% στα 759,6 εκατ. ευρώ.

Τον Ιούλιο οι ταξιδιωτικές εισπράξεις μειώθηκαν κατά 4,2% σε σύγκριση με τον αντίστοιχο μήνα του 2023. Αναλυτικότερα, μείωση κατά 2,9% κατέγραψαν οι εισπράξεις από κατοίκους των χωρών της ΕΕ-27, οι οποίες διαμορφώθηκαν στα 2,21 δισ. ευρώ, έναντι 2,28 δισ. ευρώ τον αντίστοιχο μήνα του 2023, όπως και οι εισπράξεις από κατοίκους των λοιπών χωρών κατά 8,6% (Ιούλιος 2024: 1,65 δισ. ευρώ, Ιούλιος 2023: 1,8 δισ. ευρώ). Η μείωση των εισπράξεων από κατοίκους των χωρών της ΕΕ-27 ήταν αποτέλεσμα της μείωσης των εισπράξεων από κατοίκους των χωρών της ζώνης του ευρώ κατά 8,3% (Ιούλιος 2024: 1,62 δισ. ευρώ, Ιούλιος 2023: 1,77 δισ. ευρώ), καθώς οι εισπράξεις από κατοίκους των χωρών της ΕΕ-27 εκτός της ζώνης του ευρώ αυξήθηκαν κατά 15,8% και διαμορφώθηκαν στα 592,4 εκατ. ευρώ, έναντι 511,8 εκατ. ευρώ τον αντίστοιχο μήνα του 2023.

Ειδικότερα, όσον αφορά τις σημαντικότερες χώρες προέλευσης ταξιδιωτών από τη ζώνη του ευρώ, οι εισπράξεις από τη Γερμανία μειώθηκαν κατά 9,9% και διαμορφώθηκαν στα 539,9 εκατ. ευρώ, ενώ οι εισπράξεις από τη Γαλλία μειώθηκαν κατά 34,2% και διαμορφώθηκαν στα 229,6 εκατ. ευρώ. Μείωση παρουσίασαν και οι εισπράξεις από την Ιταλία κατά 1,5%, οι οποίες διαμορφώθηκαν στα 276,3 εκατ. ευρώ. Από τις λοιπές χώρες, αύξηση κατά 1,2% παρουσίασαν οι εισπράξεις από το Ηνωμένο Βασίλειο, οι οποίες διαμορφώθηκαν στα 720,1 εκατ. ευρώ, ενώ οι εισπράξεις από τις ΗΠΑ μειώθηκαν κατά 11,7% και διαμορφώθηκαν στα 219,4 εκατ. ευρώ.

travel.gr

Ακολούθησε το psts.gr στο Google News!
24ωρη ενημέρωση με τη σφραγίδα του www.psts.gr
  • μέγεθος γραμματοσειράς μείωση του μεγέθους γραμματοσειράς μείωση του μεγέθους γραμματοσειράς αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Εκτύπωση
  • E-mail
Tweet

Σχετικά Άρθρα

  • Έρχονται τα πορτοκαλί τιμολόγια: Τι αλλάζει με τη μεταρρύθμιση στη δυναμική τιμολόγηση ρεύματος
  • Κλιματική αλλαγή: Πώς αναδιαμορφώνει τον τουρισμό στην Ελλάδα και διεθνώς
  • Ημέρα των Ενόπλων Δυνάμεων: Η διπλή γιορτή της 21ης Νοεμβρίου και το μήνυμά της
  • «Τουρισμός για όλους 2025»: Νέοι δικαιούχοι, θα ενημερωθούν μέσω sms - Oι διoρίες
  • Η Σίφνος Αλλάζει: Ο αντίκτυπος του τουρισμού μέσα από τα μάτια των κατοίκων (βίντεο)
  • Εξαρθρώθηκε πολυμελής εγκληματική οργάνωση, τα μέλη της οποίας δραστηριοποιούνταν στην διάπραξη απατών μέσω τηλεφωνικών κλήσεων, καθώς και στη διάπραξη διακεκριμένων κλοπών σε διάφορες περιοχές της επικράτειας
Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία:
« Γλυφάδα: Ομαδικός ξυλοδαρμός 1...
Ημιβυθισμένο στη Σικελία το «Α... »
επιστροφή στην κορυφή

kdepap xristougenna 2020

gerolykoi poster 300x250

agnantio new 23

banneraki

Epimelitirio

kdepap xristougenna 2020

regional 23 regional 21 regional 19  

Ημερολόγιο άρθρων

« Δεκέμβριος 2025 »
Δευ Τρί Τετ Πέμ Παρ Σάβ Κυρ
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30 31        

logo2

Ειδησεογραφικός, Ενημερωτικός, Ιστότοπος με σεβασμό στην αμερόληπτη ευρεία παρουσίαση των γεγονότων. Έγκυρη και έγκαιρη καθημερινή ενημέρωση!

 

 

 

Δημοφιλή Νέα

Συνελήφθη στην Πάρο 59χρονος διωκόμενος για βιασμό, ενδοοικογενειακή βία και οπλοφορία

Συνελήφθη στην Πάρο 59χρονος διωκόμ...

28 Νοεμβρίου 2025
Κυκλάδες, Πάρος: «Έρχονται» βροχοπτώσεις διαρκείας - 4ήμερη καιρική αστάθεια (Bίντεο)

Κυκλάδες, Πάρος: «Έρχονται» βροχοπτ...

30 Νοεμβρίου 2025
Σοκαριστικό τροχαίο στη Λούτσα με 24χρονο να σκοτώνεται μπροστά στα μάτια της μητέρας και της γιαγιάς του (βίντεο)

Σοκαριστικό τροχαίο στη Λούτσα με 2...

30 Νοεμβρίου 2025

Τελευταία Νέα

Το Ισραήλ θα συμμετάσχει στη Eurovision, αποχωρούν Ισπανία, Ολλανδία, Ιρλανδία και Σλοβενία

Το Ισραήλ θα συμμετάσχει στη Eurovi...

04 Δεκεμβρίου 2025
Κυκλάδες, Πάρος: Μόλις ήχησε το 112 – Προειδοποίηση για έντονα καιρικά φαινόμενα (Βίντεο)

Κυκλάδες, Πάρος: Μόλις ήχησε το 112...

04 Δεκεμβρίου 2025
Ποια χώρα της ΕΕ μιλάει καλύτερα τα αγγλικά ως δεύτερη γλώσσα; (Βίντεο)

Ποια χώρα της ΕΕ μιλάει καλύτερα τα...

04 Δεκεμβρίου 2025

MHT

 

 

 

ΤΑΥΤΟΤΗΤΑ

Επωνυμία: Αναστάσιος Σκαραμαγκάς
Τίτλος: Parianostypos.gr
Έδρα: Καμάρες Πάρου
Νομική Μορφή: Ατομική Επιχείρηση
ΑΦΜ: 073773093 – ΔΟΥ: Πάρου
Τηλ: 6945436561
Email:  [email protected] - [email protected]
Ιδιοκτήτης : Αναστάσιος Σκαραμαγκάς
Νόμιμος Εκπρόσωπος: Αναστάσιος Σκαραμαγκάς
Διευθυντής: Αναστάσιος Σκαραμαγκάς
Διευθυντής Σύνταξης: Ανδρέας Μπελεγρής
Διαχειριστής: Αναστάσιος Σκαραμαγκάς
Δικαιούχος Domain Name:  Αναστάσιος Σκαραμαγκάς

Goto Top
  • Διαφήμιση
  • Όροι Χρήσης / Πολιτική Απορρήτου
  • Επικοινωνία

 


Copyright © 2009 - 2025  AskNet.
Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος.
Το περιεχόμενο των σελίδων αποτελεί πνευματική ιδιοκτησία της Asknet και απαγορεύεται η αναδημοσίευσή του.

  • ΑΡΧΙΚΗ
    • ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
    • ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ - ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΑΠΟΡΡΗΤΟΥ
    • ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
  • ΡΟΗ
  • ΠΑΡΟΣ - ΑΝΤΙΠΑΡΟΣ
    • ΚΟΙΝΩΝΙΑ
    • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
    • ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
    • ΓΑΣΤΡΟΝΟΜΙΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ
    • ΔΙΑΔΡΑΣΤΙΚΟΣ ΧΑΡΤΗΣ
    • ΧΑΡΤΗΣ ΠΛΟΙΩΝ
    • ΧΑΡΤΗΣ ΑΕΡΟΠΛΑΝΩΝ
    • ΚΑΙΡΟΣ - ΠΡΟΓΝΩΣΗ
  • ΚΥΚΛΑΔΕΣ - ΑΙΓΑΙΟ
    • ΚΟΙΝΩΝΙΑ
    • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
    • ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
  • ΕΛΛΑΔΑ
    • ΚΟΙΝΩΝΙΑ
    • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
    • ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
    • LIFESTYLE
  • ΚΟΣΜΟΣ
    • ΚΟΙΝΩΝΙΑ
    • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
    • ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ
  • ΑΘΛΗΤΙΚΑ
    • ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ
    • ΜΠΑΣΚΕΤ
    • ΝΑΥΤΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
    • ΑΛΛΑ ΑΘΛΗΜΑΤΑ
    • ΣΤΟΙΧΗΜΑ
  • WEB TV
    • ΚΟΙΝΩΝΙΑ
    • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
    • ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
    • ΑΘΛΗΤΙΚΑ