Διαμόρφωση πύλης εισόδου στον Πειραιά για επισκέπτες της κρουαζιέρας

Προχωρούν οι διαδικασίες από τον δήμο Πειραιά για τη χρηματοδοτική ενίσχυση του έργου διαμόρφωσης πύλης εισόδου στον Πειραιά για επισκέπτες της κρουαζιέρας και ανάδειξης κεντρικής και πολιτιστικής διαδρομής.

Η πράξη αφορά στην ανάπλαση και διασύνδεση τριών κεντρικών οδικών αξόνων, οδός Χαρ. Τρικούπη, Ηρώων Πολυτεχνείου και οδός IIας Μεραρχίας και τριών τοποθεσιών ειδικού αρχαιολογικού και πολιτιστικού ενδιαφέροντος Αρχαιολογικό Μουσείο Πειραιά, Αρχαιολογικός Χώρος της πλατείας Ροντήρη και Αρχαιολογικός χώρος της πλατείας Τερψιθέας, του κέντρου του Πειραιά.

Οι χώροι αυτοί διαμορφώνονται κατά κύριο λόγο σε σχέση με τους πεζούς και επισκέπτες του Πειραιά, ιδιαίτερα δε αυτούς που κινούνται μεταξύ του τουριστικού λιμανιού (Ζέα) και του κεντρικού Λιμένα και συγκεκριμένα του τμήματος πρόσδεσης των κρουαζιερόπλοιων.

Οι παρεμβάσεις στο οδικό δίκτυο αφορούν στις οδούς Χαρ. Τρικούπη και Ηρώων Πολυτεχνείου, καθώς και σε εναλλακτικές διαδρομές που πιθανώς επιλεγούν κατά την εκπόνηση της κυκλοφοριακής μελέτης. οδός IIας Μεραρχίας, έχει αναπλαστεί στο πλαίσιο εργολαβίας του δήμου Πειραιά χρηματοδοτούμενης από το ΕΣΠΑ και ως εκ τούτου η επέμβαση επ'αυτής θα είναι περιορισμένη, χωρίς καθαιρέσεις υφισταμένων κατασκευών και διαμορφώσεων, αλλά μόνο με εμπλουτισμό αυτής με αστικό εξοπλισμό που θα συνάδει με των προαναφερθεισών οδών και σήμανση που θα οδηγεί προς τους αρχαιολογικούς χώρους, προσδίδοντάς της το χαρακτήρα εναλλακτικής της Χαριλάου Τρικούπη διαδρομής, συνδεδεμένης στην ενιαία αρχιτεκτονική ενότητα.

Στόχος της παρέμβασης είναι η ανάδειξη της υφιστάμενης οδού σύνδεσης (οδός Χαρ. Τρικούπη) των δύο προαναφερθέντων λιμένων του Πειραιά σε κεντρικό αρχιτεκτονικό άξονα και ταυτόχρονα, η δημιουργία μιας πολιτιστικής διαδρομής η οποία περιλαμβάνει τους τρεις προαναφερθέντες αρχαιολογικούς χώρους. Σκοπός της δράσης είναι η ανάδειξη των σημαντικότερων αρχαίων μνημείων του Πειραιά, την ένταξή τους στη ζωή της πόλης και στις τουριστικές διαδρομές της, καθώς και η ανάπλαση και αναβάθμιση του περιβάλλοντός τους, προκειμένου να αναδειχθεί η ιστορική φυσιογνωμία της πόλης, ως αρχαίου λιμανιού και αστικού κέντρου της Μεσογείου.

tornosnews.gr


Ειδησεογραφικός, Ενημερωτικός, Ιστότοπος με σεβασμό στην αμερόληπτη ευρεία παρουσίαση των γεγονότων. Έγκυρη και έγκαιρη καθημερινή ενημέρωση!

 

 online mediaΜέλος του μητρώου
 ONLINE MEDIA
  Επικοινωνία

 

Διαγωνισμός

diagonismoi prosexos