Reuters: Ξεπέρασε τις 6 φορές η υπερκάλυψη για το placement της Εθνικής – Από €7,30 έως €7,95 το εύρος τιμής διάθεσης

30 Σεπτεμβρίου 2024 17:04

Η υψηλή ζήτηση οδηγεί σε αναπροσαρμογή του κατώτατου ορίου διάθεσης - Πώς θα γίνει η κατανομή για Ελληνες και ξένους επενδυτές - Τι ανακοίνωσε το ΤΧΣ

Ανοιξε το βιβλίο προσφορών για τις μετοχές της Εθνικής Τράπεζας της Ελλάδος (10%) εκ του ποσοστού που κατέχει το ΤΧΣ μετά την ολοκλήρωση της συνεδρίασης του Ταμείου.

Σύμφωνα με πληροφορίες του πρακτορείου Reuters η έκδοση της Εθνικής έχει υπερκαλυφθεί πάνω από έξι φορές. Σύμφωνα με πηγές που γνωρίζουν τη διαδικασία, είναι λογικό να αναμένουμε να αλλάξει το κάτω όριο της τιμής του εύρους προς υψηλότερα επίπεδα Όπως αναφέρει το τηλεγράφημα του Reuters «oι προσφορές για την πώληση μεριδίου 10% της εθνικής τράπεζας της Ελλάδας υπερκαλύφθηκαν λίγα λεπτά μετά το άνοιγμα της προσφοράς, υποδηλώνοντας ισχυρή ζήτηση από τους επενδυτές, σύμφωνα με δύο πηγές με γνώση του θέματος».Οι εγγραφές ολοκληρώνονται στις 2 Οκτωβρίου.

Η διάθεση των μετοχών θα πραγματοποιείται στο εύρος 7,30 ευρώ έως 7,95 ευρώ ανά μετοχή.Θα διατεθεί, όπως αναφέρθηκε, το 10% του μετοχικού κεφαλαίου ή περί τα 91 εκατομμύρια μετοχές. Με βάση το εύρος, τα έσοδα από το placement αναμένεται να διαμορφωθούν μεταξύ 662 και 727 εκατ. ευρώ. Η κατανομή των Προσφερόμενων Μετοχών έχει αρχικά κατανεμηθεί μεταξύ της Ελληνικής Δημόσιας Προσφοράς και της Διεθνούς Προσφοράς ως εξής:(i) 15%, που αντιστοιχεί σε 13.720.727 των Προσφερόμενων Μετοχών, θα κατανεμηθεί σε επενδυτές που συμμετέχουν στην Ελληνική Δημόσια Προσφορά με δυνατότητα, κατά την αποκλειστική και απόλυτη κρίση του Πωλητή Μετόχου, να αυξήσει το ποσοστό αυτό έως 20%, που αντιστοιχεί σε 4.573.576 επιπλέον Προσφερόμενες Μετοχές (και αντιστοιχεί συνολικά σε 18.294.303 Προσφερόμενες Μετοχές), σε επενδυτές που συμμετέχουν στην Ελληνική Δημόσια Προσφορά, και

(ii) 85%, που αντιστοιχεί σε 77.750.788 των Προσφερόμενων Μετοχών, θα κατανεμηθεί σε επενδυτές που έχουν εγγραφεί στη Διεθνή Προσφορά (υπό την επιφύλαξη οποιασδήποτε απαραίτητης προσαρμογής στην περίπτωση που η Ελληνική Δημόσια Προσφορά αυξηθεί κατά τα ανωτέρω). Ο Πωλητής Μέτοχος έχει το δικαίωμα να τροποποιήσει την εν λόγω κατανομή κατά την αποκλειστική και απόλυτη κρίση τουΤο χρονοδιάγραμμα της έκδοσης έχει ως εξής:

ethniki-pinakas

protothema.gr

Ειδησεογραφικός, Ενημερωτικός, Ιστότοπος με σεβασμό στην αμερόληπτη ευρεία παρουσίαση των γεγονότων. Έγκυρη και έγκαιρη καθημερινή ενημέρωση!

 

 online mediaΜέλος του μητρώου
 ONLINE MEDIA
  Επικοινωνία

 

Διαγωνισμός

diagonismoi prosexos