Καιρός-Κολυδάς: Έρχεται το «ινδιάνικο καλοκαίρι» μέσα στον Οκτώβριο -Σε τι διαφέρει από το «γαϊδουροκαλόκαιρο»

Ζεστός και ηλιόλουστος αναμένεται να είναι ο καιρός μέσα στον Οκτώβριο, σύμφωνα με τον μετεωρολόγο Θοδωρή Κολυδά.

Ο διευθυντής της Εθνικής Μετεωρολογικής Υπηρεσίας κάνει λόγο για «ινδιάνικο καλοκαίρι» ή όπως είναι περισσότερο γνωστό στην Ελλάδα «καλοκαιράκι του Αγίου Δημητρίου», το οποίο θα φέρει ζεστό κι άνομβρο καιρό.

Η ανάρτηση του Θοδωρή Κολυδά για τον καιρό μέσα στον Οκτώβριο:
«Έχουμε πολλές φορές αναφέρει ότι ο Οκτώβριος είναι ένας μήνας μεταβατικός ή ακόμη και προθάλαμος για τον επερχόμενο χειμώνα. Όμως σε πολλές περιπτώσεις τυχαίνει τόσο στην Αμερική όσο και στην Ευρώπη πολλές ημέρες του Οκτωβρίου να κυλούν με ζεστό και άνομβρο καιρό.

Αυτές οι ημέρες είναι γνωστές ως Ινδιάνικο Καλοκαίρι (Indian Summer) ή καλοκαιράκι του Αγίου Δημητρίου και τέτοιες προβλέπονται το επόμενο χρονικό διάστημα σε πολλές περιοχές της Ευρώπης αλλά και στη χώρα μας.

Κάποιες φορές οι ηλιόλουστες μέρες, όπως φέτος, έρχονται νωρίτερα, καθώς η περίοδος του ξηρού και άνομβρου καιρού εξαρτάται από τη θέση του βαρομετρικού υψηλού (αντικυκλώνα) που καλύπτει την περιοχή μας».

Η εκτίμηση Καντερέ για θερμοκρασίες άνω των 30 βαθμών Κελσίου
Από την πλευρά του, ο πρώην διευθυντής της Εθνικής Μετεωρολογικής Υπηρεσίας, Νίκος Καντερές, εξήγησε στο iefimerida.gr ότι η ανάλυση των μετεωρολογικών δεδομένων δείχνει πράγματι ότι η θερμοκρασία τις επόμενες ημέρες θα είναι πάνω από τα κανονικά για την εποχή επίπεδα.

Σύμφωνα με τον ίδιο, ο υδράργυρος σε ορισμένες περιοχές θα ξεπεράσει ακόμη και τους 30 βαθμούς Κελσίου!

«Πράγματι, αυτή η εβδομάδα θα κυλήσει με θερμοκρασίες που θα αγγίξουν, ίσως και να ξεπεράσουν τους 30 βαθμούς Κελσίου, κυρίως προς το τέλος της εβδομάδας», σημειώνει χαρακτηριστικά.

Βέβαια, ο κ. Καντερές επισημαίνει ότι τα δεδομένα δείχνουν ότι σύντομα θα πρέπει να περιμένουμε μια νέα ψυχρή εισβολή, που θα μας επαναφέρει στο φθινόπωρο.

«Τα στοιχεία δείχνουν ότι προς το τρίτο δεκαήμερο του Οκτωβρίου θα έρθουμε αντιμέτωποι με μια νέα ψυχρή εισβολή που θα μας κάνει να προσγειωθούμε θερμοκρασιακά στα κανονικά για την εποχή επίπεδα, ωστόσο πιο σαφή εικόνα θα έχουμε σε λίγες ημέρες από σήμερα» καταλήγει, μιλώντας στο iefimerida.gr, o Νίκος Καντερές.

 

Ειδησεογραφικός, Ενημερωτικός, Ιστότοπος με σεβασμό στην αμερόληπτη ευρεία παρουσίαση των γεγονότων. Έγκυρη και έγκαιρη καθημερινή ενημέρωση!

 

 online mediaΜέλος του μητρώου
 ONLINE MEDIA
  Επικοινωνία

 

Διαγωνισμός

diagonismoi prosexos