Louis Vuitton: Αύξησε κατά 385% τον τζίρο της στην Ελλάδα μετά την πανδημία – Νέα καταστήματα σε Μύκονο και Αθηναϊκή Ριβιέρα

Η σημαντική ενίσχυση κερδών και τζίρου τα τελευταία χρόνια, η αύξηση του κόστους λειτουργίας το 2024, η αισιοδοξία για την συνέχεια, τα νέα καταστήματα σε Μύκονο και Αθηναϊκή Ριβιέρα και τα μερίσματα ύψους 19 εκατ. ευρω

Συνεχίζει να κινείται σε ανοδική τροχιά η Louis Vuitton στην Ελλάδα, που κατόρθωσε και το 2023 να ενισχύσει τα μεγέθη της. Αναλυτικότερα όπως προκύπτει από τις οικονομικές καταστάσεις της εταιρείας o κύκλος εργασιών του 2023 ανέρχεται στο ποσό των 64,84 εκατ. ευρώ και παρουσιάζει αύξηση 19,3% σε σχέση με τις πωλήσεις του 2022. Επιπρόσθετα η εταιρεία παρουσιάζει κέρδη προ φόρων ύψους 18,66 εκατ. ευρώ και η διαθέσιμη ρευστότητα είναι ιδιαίτερα αυξημένη, όπως τονίζεται στην οικονομική έκθεση. Αναλυτικότερα το μικτό αποτέλεσμα αυξήθηκε κατά 10,32% στα 29,15 εκατ. ευρώ. Τα κέρδη προ φόρων ανήλθαν σε 18,66 εκατ. ευρώ και τα κέρδη μετά φόρων σε 14,5 εκατ. ευρώ, αμφότερα μειωμένα κατά περίπου 4,4%,

Συνολική αύξηση τζίρου 385% μετά την πανδημία

Oι επιδόσεις αυτές σημαίνουν πως η εταιρεία σε σχέση με τα μεγέθη της το προ-πανδημικό 2019 έχει κατορθώσει να αυξήσει σε μια τετραετία τις πωλήσεις της κατά 81,71%, τα μικτά κέρδη της κατά 64,31%, τα κέρδη προ φόρων κατά 53,89% και τα κέρδη μετά από φόρους κατά 58,36%. Αυτό μάλιστα συνέβη αν και το 2020 ο κύκλος εργασιών της μειώθηκε κατά περίπου 63% σε 13,37 εκατ. ευρώ, με τα αποτελέσματα προ φόρων να διολισθαίνουν στα 2,62 εκατ. ευρώ και τα κέρδη μετά από φόρους στα 1,97 εκατ. ευρώ. Αν τα μεγέθη του 2024 συγκριθούν με εκείνα του 2020, η εταιρεία καταγράφει αύξηση τζίρου 385%, ενίσχυση μεικτών κατά 330% ενώ τα κέρδη της γνωρίζουν ακόμη μεγαλύτερη άνοδο. Συγκεκριμένα τα κέρδη προ φόρων αυξήθηκαν κατά 607% και τα κέρδη προ φόρων κατά 632,5% σε σχέση με το 2020.

Σημαντική αύξηση του κόστους

Επιστρέφοντας στα μεγέθη του 2024, θα πρέπει να σημειωθεί πως οι πραναφερθείσες επιδόσεις κατεγράφησαν αν και τ έξοδα λειτουργίας διάθεσης αυξήθηκαν κατά 44,93% και τα έξοδα διοικητικής λειτουργίας κατά 45,71% σε σχέση με το 2022. Η αύξηση των εξόδων λειτουργίας διάθεσης αποδίδεται στο αυξημένο κόστος προσωπικού κατά 1,4 εκατ. ευρώ (στο τέλους του 2023 απασχολούσε 64 άτομα με το κόστος μισθοδοσίας να ανέρχεται σε 4,36 εκατ. ευρω ενώ το 2022 απασχολούσε 46 εργαζομένους με κόστος μισθοδοσίας 3 εκατ. ευρω) , στο αυξημένο κόστος λειτουργίας της επιχείρησης κατά 200 χιλιάδες ευρώ λόγω των εγκαινίων του νέου καταστήματος στις εγκαταστάσεις του εστιατορίου Zuma καθώς και στο κόστος κατασκευής του εν λόγω καταστήματος που ανήλθε σε 600 χιλιάδες ευρώ. Η αύξηση των γενικών και διοικητικών εξόδων αποδίδεται στα υψηλότερα εξοδα διοικητικής λειτουργίας κατά 300 χιλιάδες ευρώ, που χρεώθηκαν από την μητρική LVM, σύμφωνα με τις συμβατικές υποχρεώσεις της εταιρείας. Οι δαπάνες αυτές υπολογίζονται αναλογικά με τον κύκλο εργασιών της εταιρείας και αφορούν το merchandising, τα logistics, το μάρκετινγκ, τη χρηματοδότηση και την μηχανογραφική υποστήριξη. Σημειώνεται , πάντως, πως στην οικονομική έκθεση σημειώνεται πως η ελληνική εταιρεία "στο πλαίσιο εκτέλεσης σχετικής σύμβασης με την μητρική ανέλαβε για λογαριασμό της τελευταίας την οργάνωση εκδήλωσης για την προώθηση της νέας συλλογής κοσμημάτων στην Ελλάδα. Το συνολικό κόστος διοργάνωσης καλύφθηκε εξολοκλήρου απο την μητρική εταιρεία».

Ακόμη καλύτερο το 2024

Στην οικονομική της έκθεση η διοίκηση της εταιρείας εκτιμά πως η Λουις Βουιττόν Ελλάς θα συνεχίσει να είναι κερδοφόρα, αυξάνοντας τα ταμειακά υπόλοιπα της που της προσφέρουν ισχυρή ρευστότητα. Επίσης όσον αφορά την συνέχεια στις καταστάσεις αναφέρονται τα εξής: « Η εικόνα των μελλοντικών διεθνών μετακινήσεων και του εισερχόμενου τουρισμού είναι θετική.. Εφόσον τα θετικά σενάρια επιβεβαιωθούν, και σε συνδυασμό με την υπάρχουσα προσπάθεια εκμετάλλευσης της εσωτερικής αγοράς, αναμένουμε να υπάρξει μια ακόμη αύξηση της ζήτησης». Ακόμη επισημαίνεται πως «σε όλο αυτό το περιβάλλον αβεβαιότητας παγκοσμίως, τις συνεχιζόμενες πολεμικές εντάσεις στην Ουκρανία και το ξέσπασμα της ισραηλο-παλαινιστιακής σύγκρουσης, η οποία δυσχεραίνει την ασφάλεια και επαυξάνει το κόστος μεταφοράς αγαθών κατά μήκος διεθνών εμπορικών οδών ιδιαίτερα στην περιοχή της Ερυθράς Θάλασσας η Louis Vuitton αποδεικνύεται ανθεκτική ώστε όχι μόνο να επιβιώνει αλλά και να παραμένει με κερδοφόρο αποτέλεσμα παρά τις συνθήκες».

Νέα καταστήματα σε Μύκονο και Αθηναϊκή Ριβιέρα

Το κεντρικό κατάστημα της Louis Vuitton στην Ελλάδα βρίσκεται στην Βουκουρεστίου ενώ η μάρκα έχει παρουσία και στην Μύκονο, με εποχικά καταστήματα. Συγκεκριμένα σταθερά τα τελευταία χρόνια συνέχισε να υφίσταται εποχικό κατάστημα στην Θέση "Τρία Πηγάδια" στο νησί ενώ παράλληλα κατά την φετινή καλοκαιρινή περίοδο λειτούργησαν καταστήματα στο Nammos Village και στις εγκαταστάσεις, όπως σημειώθηκε, του εστιατορίου Zuma. Επίσης ξεκίνησε η λειτουργία του νέου καταστήματος της εταιρείας στο εμπορικό κέντρο Astir Marina στην Αθηναϊκή Ριβιέρα.

Μερίσματα ύψους 19 εκατ. ευρω

Η εταιρεία με απόφαση Τακτικής Γενικής Συνέλευσης στις 22 Μαΐου 2023 ενέκρινε την διανομή μερισμάτων ύψους 4,36 εκατ. ευρώ απο τα κέρδη του 2022. Συγκεκριμένα στα τέλη του περασμένου Ιουνίου η εταιρεία Louis Vuitton Malletier, μέτοχος της ελληνικής εταιρείας με ποσοστό 99,98%, έλαβε μέρισμα ύψους 4,36 εκατ. ευρώ ενώ η Societe Des Magasins Louis Vuitton στην οποία ανήκει το υπόλοιπο 0,02% έλαβε 830 περίπου ευρώ. Ακόμη το Διοικητικό Συμβούλιο της εταιρείας σε συνεδρίαση του που πραγματοποιήθηκε στις 15 Δεκεμβρίου 2023 ενέκρινε την διανομή προμερίσματος ύψους 10 εκατ. ευρώ απο την χρήση 2023. Στις 22 Φεβρουαρίου η Louis Vuitton Malletier έλαβε 9,99 εκατ. ευρώ απο αυτό το προμέρισμα και η Societe Des Magasins Louis Vuitton 1900 ευρώ. Στους μετόχους αναμένεται επίσης να διανεμηθεί επιπλέον μέρισμα 4,5 εκατ. ευρώ απο την χρήση 2023.

businessnews.gr

Ειδησεογραφικός, Ενημερωτικός, Ιστότοπος με σεβασμό στην αμερόληπτη ευρεία παρουσίαση των γεγονότων. Έγκυρη και έγκαιρη καθημερινή ενημέρωση!

 

 online mediaΜέλος του μητρώου
 ONLINE MEDIA
  Επικοινωνία

 

Διαγωνισμός

diagonismoi prosexos