Πόσο κοστίζει το απίστευτο σκάφος του Δημήτρη Μελισσανίδη;

Το πολυτελές σκάφος μήκους 73,5 μέτρων με την ονομασία Lady Vera του Ελληνα επιχειρηματία…

Ο πρώην πρόεδρος της ομάδας ποδοσφαίρου της ΑΕΚ, Δημήτρης Μελισσανίδης, έχει ιδιαίτερη αγάπη για τα αυτοκίνητα. Είναι γνωστό ότι ο ίδιος διαθέτει μία φοβερή συλλογή που περιλαμβάνει τόσο ιστορικά όσο και σύγχρονα οχήματα.

Εκτός όμως από αυτά έχει και σκάφη, καθώς τρέφει ιδιαίτερη αγάπη και για την θάλασσα. Το μεγαλύτερο από αυτά είναι ένα σκάφος Nobiskrug (κατασκευάζεται στην Γερμανία), το μήκος του οποίου αγγίζει τα 73,5 μέτρα. Το συγκεκριμένο είναι χρονολογίας 2011, ωστόσο ο «Τίγρης» το ανακατασκεύασε το 2023 και πλέον είναι σαν… καινούργιο. Το συγκεκριμένο έχει 6 καμπίνες, πλήρωμα 16 άτομα και μπορεί να φιλοξενήσει 12 επισκέπτες.

240514232014 Lady Vera Melissanidis side Saribal Boat

Διαθέτει και ελικοδρόμιο

Η πολυτέλεια ξεπερνά κάθε φαντασία, καθώς διαθέτει, cinema, spa, ελικοδρόμιο, σάουνα και… beach club. Εννοείται πως για την διασκέδαση των φιλοξενουμένων υπάρχει σωρεία παιχνιδιών και gadget, όπως, Jet Ski, SUP, Flyboard, seabob, θαλάσσιο σκι κ.ά. Επιπλέον και για τις ανάγκες εύκολης μετακινήσεις των επιβατών υπάρχουν δύο επιπλέον σκάφη (tender), μήκους 6.15 και 12.70 μέτρων το καθένα.

Από εκεί και πέρα, οι κινητήρες που δίνουν ώθηση είναι δύο με συνολική ισχύς τους 4.720 ίππους. Σύμφωνα με την εταιρεία η μέγιστη ταχύτητα που μπορεί να κινηθεί το σκάφος είναι οι 17 κόμβοι (31.5 χλμ./ώρα), ενώ η ταχύτητα ταξιδιού είναι οι 15 κόμβοι.

240514232018 Lady Vera Melissanidis rear Saribal Boat

Πόσο… καίει και πόσο κοστίζει

Το πετρέλαιο είναι το καύσιμο που χρησιμοποιεί και η κατανάλωσή του την ώρα μεταφράζεται σε 900-1.000 λίτρα πετρέλαιο. Συνολικά η χωρητικότητα στα ντεπόζιτα φτάνουν τα 192.000 λίτρα!

Η τιμή του σκάφους κυμαίνεται κοντά στα 50 εκατομμύρια ευρώ, ενώ όπως γνωρίζουμε το εν λόγω μισθώνεται ανά εβδομάδα με τιμές που ξεκινούν από τα 700.000 ευρώ και ξεπερνούν το ένα εκατομμύριο.

newsauto.gr

 

 

 

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία:

Ειδησεογραφικός, Ενημερωτικός, Ιστότοπος με σεβασμό στην αμερόληπτη ευρεία παρουσίαση των γεγονότων. Έγκυρη και έγκαιρη καθημερινή ενημέρωση!

 

 online mediaΜέλος του μητρώου
 ONLINE MEDIA
  Επικοινωνία

 

Διαγωνισμός

diagonismoi prosexos