Αμαλιάδα: Και πέμπτο βρέφος νεκρό - Μαρτυρίες «φωτιά» για την 24χρονη Ειρήνη

23 Οκτωβρίου 2024 16:23

Μορφή «χιονοστιβάδας» έχουν οι αποκαλύψεις και οι μαρτυρίες για τα τέσσερα νεκρά μωρά στην Αμαλιάδα ενώ στο κάδρο των ερευνών προστίθεται και ο αιφνίδιος θάνατος ενός πέμπτου μωρού παρουσία και σε αυτή την περίπτωση της Ειρήνης.

Στον απόηχο της παρέμβαση του προϊσταμένου της Εισαγγελίας Εφετών Πατρών που έχει ζητήσει τ​​​​η διενέργεια κατεπείγουσας προκαταρκτικής εξέτασης για τους αιφνίδιους θανάτους των βρεφών σε Αμαλιάδα και Κάτω Αχαΐα, τα στόματα ανοίγουν και τα όσα εξιστορούν μάρτυρες συγκλονίζουν και δημιουργούν επιπλέον ερωτηματικά για το τι πραγματικά έχει συμβεί σε αυτή την υπόθεση θρίλερ.

Το πέμπτο νεκρό μωρό είναι το ανήλικο αδερφάκι της. Συγκεκριμένα, πριν από 10 χρόνια σε ηλικία 14 ετών η Ειρήνη Μουρτζούκου είχε χάσει την αδερφή της που ήταν βρέφος και μάλιστα κάτω από αδιευκρίνιστες συνθήκες.

Αμαλιάδα: «Περιέφερε το νεκρό παιδί σε πανηγύρι»
Ανατριχιαστικά είναι όσα περιγράφονται από συγγενείς του μικρού Παναγιωτάκη, του 15 μηνών αγοριού που πέθανε τον Αύγουστο του 2024 στην Αμαλιάδα, για τη συμπεριφορά της 24χρονης, η οποία τον πρόσεχε τη μοιραία νύχτα.

Η εισαγγελική έρευνα τόσο για τον θάνατο του Παναγιώτη, όσο και για τους θανάτους των δύο παιδιών της 24χρονης που παραμένουν αδιευκρίνιστοι συνεχίζεται. Την ίδια ώρα και τέταρτη μητέρα αποκάλυψε ότι το 2021 έχασε το έξι μηνών μωρό της, ενώ το πρόσεχε η 24χρονη, ενώ και πριν από δέκα χρόνια είχε πεθάνει μυστηριωδώς η ολίγων μηνών αδελφή της.

Ο παππούς του Παναγιώτη μίλησε στον ΑΝΤ1 και αποκάλυψε πως το βράδυ που πέθανε ο εγγονός του η 24χρονη τον περιέφερε νεκρό σε πανηγύρι που γινόταν στην Κάτω Αχαϊά.

«Μου είπαν άνθρωποι που την ήξεραν ότι το βράδυ που πέθανε ο Παναγιωτάκης, τον πήρε νεκρό στην αγκαλιά και πήγε σε πανηγύρι που γινόταν τότε στην Κάτω Αχαϊά. Τον είχε σκεπασμένο με μια κουβερτούλα και κάποιοι της είπαν να τον πάει σπίτι γιατί θα κρύωνε. Εκείνη επέστρεψε και τότε πήρε τηλέφωνο τους γονείς και τους είπε ότι το παιδί δεν ήταν καλά, ενώ ήταν νεκρό», είπε ο παππούς.

Εκείνο το βράδυ η 24χρονη πρόσεχε το αγοράκι ενώ οι γονείς του είχαν πάει μια βόλτα. Κάποια στιγμή τους τηλεφώνησε και τους είπε ότι το παιδί δεν μπορούσε να αναπνεύσει. Η ίδια ισχυρίζεται ότι μετέφερε το αγοράκι στο νοσοκομείο ζωντανό, ενώ οι γιατροί κατέθεσαν ότι όταν έφτασε το παιδί ήταν ήδη νεκρό.

Ο παππούς του Παναγιώτη σημείωσε ακόμα πως μετά την κηδεία του παιδιού η 24χρονη μαζί με τη μητέρα του και άλλες δύο γυναίκες πήγαν στα μπουζούκια να διασκεδάσουν.

«Η συγκεκριμένη κυρία μαζί με τη μητέρα και με δύο άλλες, που δεν μπορώ να κατονομάσω, είχαν πάει σε νυχτερινό κέντρο διασκέδασης και διασκέδαζαν, μία μέρα μετά την κηδεία του Παναγιωτάκη», υποστήριξε μεταξύ άλλων ο παππούς του άτυχου μωρού.

Για αλλοπρόσαλλη συμπεριφορά της 24χρονης έκανε λόγο και μια θεία του μικρού Παναγιώτη.

«Την είδα πρώτη φορά στην κηδεία του παιδιού. Δε τη γνώριζα, αλλά είχα μάθει τι είχε γίνει με τα παιδιά της και ότι ο Παναγιώτης πέθανε στα χέρια της και της έκανα φασαρία. Της είπα “δεν έχεις καμιά δουλειά εδώ στο αγγελούδι μας”. Την έδιωξα κι εκείνη γελούσε. Τόσο ψυχρή ήταν, σαν να μην είχε συμβεί τίποτα», είπε η θεία στο ANT1.

Αμαλιάδα: Ερωτήματα για τη στάση των Αρχών από το Χαμόγελο του Παιδιού
Την ίδια ώρα ερωτήματα εγείρονται για τη στάση των αρχών και υπηρεσιών για το θέμα, μετά από ανακοίνωση του Χαμόγελου του Παιδιού.

Όπως αναφέρει η ανακοίνωση αυτή, υπήρχε αναφορά για την 24χρονη μητέρα, που έχασε μέσα σε ένα χρόνο τα δύο κοριτσάκια της, 20 ημερών και δύο μηνών, και ερευνάται για ενδεχόμενη εμπλοκή της στους αιφνίδιους θανάτους δύο ακόμα βρεφών, για τις συνθήκες διαβίωσης της οικογένειας της μητέρας, οι οποίες υποδείκνυαν σαφώς την ευάλωτη θέση της. Μάλιστα οι αναφορές έγιναν κατά το χρονικό διάστημα από το 2017 έως και το 2020 και ήταν ενήμερες τόσο οι αστυνομικές όσο και οι εισαγγελικές αρχές όπως και οι κοινωνικές υπηρεσίες.

Το «Χαμόγελο του Παιδιού» στην ανακοίνωσή του, αφήνει σαφείς αιχμές για την κινητοποίηση και τον συντονισμό αστυνομίας, εισαγγελίας και κοινωνικών υπηρεσιών επισημαίνοντας ότι:

«Στην συγκεκριμένη περίπτωση, είχαν δημιουργηθεί ερωτηματικά αναφορικά με τον συντονισμό των αρμόδιων Αστυνομικών και Εισαγγελικών Αρχών αλλά και των Κοινωνικών υπηρεσιών που ασχολήθηκαν με τη διερεύνηση των συνθηκών διαβίωσης της οικογένειας της 24χρονης μητέρας, καθώς η μητέρα ήταν εμφανές πως βρισκόταν σε ευάλωτο οικογενειακό περιβάλλον, από την παιδική της κιόλας ηλικία, καθώς και για την υποστήριξη που έλαβε στο ρόλο της ως νέα μητέρα».

«Η Ειρήνη μεγάλωσε σε παθογενές περιβάλλον» παραδέχεται ο Κώστας Γιαννόπουλος από το Χαμόγελο του Παιδιού
Όπως είπε η δικηγόρος της Ειρήνης στον ΑΝΤ1, «η 24χρονη μεγάλωσε σε πολύ παθογενές περιβάλλον και είχε προβλήματα με τη μητέρα της», ενώ μιλώντας στην ίδια εκπομπή ο πρόεδρος του «Χαμόγελου», Κώστας Γιαννόπουλος, τόνισε ότι και οι Αρχές ήταν ενήμερες για τις συνθήκες, πλην όμως ήταν υποστελεχωμένες και άρα «λίγες» μπροστά στο πρόβλημα, αφού δεν συνέδραμαν πριν τον θάνατο κάποιου από τα παιδιά, αλλά κατόπιν αυτών.

dnews.gr

Ειδησεογραφικός, Ενημερωτικός, Ιστότοπος με σεβασμό στην αμερόληπτη ευρεία παρουσίαση των γεγονότων. Έγκυρη και έγκαιρη καθημερινή ενημέρωση!

 

 online mediaΜέλος του μητρώου
 ONLINE MEDIA
  Επικοινωνία

 

Διαγωνισμός

diagonismoi prosexos