300x250 eautos 1

  • ΑΡΧΙΚΗ
    • ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
    • ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ - ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΑΠΟΡΡΗΤΟΥ - ΔΗΛΩΣΗ ΣΥΜΜΟΡΦΩΣΗΣ
    • ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
  • ΡΟΗ
  • ΠΑΡΟΣ - ΑΝΤΙΠΑΡΟΣ
    • ΚΟΙΝΩΝΙΑ
    • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
    • ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
    • ΓΑΣΤΡΟΝΟΜΙΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ
    • ΔΙΑΔΡΑΣΤΙΚΟΣ ΧΑΡΤΗΣ
    • ΧΑΡΤΗΣ ΠΛΟΙΩΝ
    • ΧΑΡΤΗΣ ΑΕΡΟΠΛΑΝΩΝ
    • ΚΑΙΡΟΣ - ΠΡΟΓΝΩΣΗ
  • ΚΥΚΛΑΔΕΣ - ΑΙΓΑΙΟ
    • ΚΟΙΝΩΝΙΑ
    • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
    • ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
  • ΕΛΛΑΔΑ
    • ΚΟΙΝΩΝΙΑ
    • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
    • ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
    • LIFESTYLE
  • ΚΟΣΜΟΣ
    • ΚΟΙΝΩΝΙΑ
    • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
    • ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ
  • ΑΘΛΗΤΙΚΑ
    • ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ
    • ΜΠΑΣΚΕΤ
    • ΝΑΥΤΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
    • ΑΛΛΑ ΑΘΛΗΜΑΤΑ
    • ΣΤΟΙΧΗΜΑ
  • WEB TV
    • ΚΟΙΝΩΝΙΑ
    • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
    • ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
    • ΑΘΛΗΤΙΚΑ

Ποδαρικό με αυξήσεις στον καφέ κάνει το 2025

11 Δεκεμβρίου 2024 10:21
ΚΟΙΝΩΝΙΑ
  • ΚΑΦΕΣ
  • ΑΥΞΗΣΕΙΣ
Ποδαρικό με αυξήσεις στον καφέ κάνει το 2025

test2

skandalis77

Newsroom Newsroom

Η Nestle, στην οποία ανήκουν κορυφαία εμπορικά σήματα όπως ο Nescafe και η Nespresso, δήλωσε ότι θα αυξήσει τις τιμές και θα συρρικνώσει τις συσκευασίες της σε μια προσπάθεια να αντισταθμίσει τις υψηλότερες τιμές των κόκκων.

Ακριβότερα θα κοστίζει από το 2025 η πρωινή δόση καφεΐνης, καθώς η τιμή του καφέ στις διεθνείς αγορές έφθασε στο υψηλότερο επίπεδο που έχει καταγραφεί ποτέ και σε συνδυασμό με την αυξημένη ζήτηση και τις προβλέψεις των μεγαλύτερων παραγωγών στον κόσμο (Βραζιλία, Βιετνάμ) για μικρότερες σοδειές λόγω κακών καιρικών συνθηκών, δημιουργούνται οι κατάλληλες συνθήκες για ανατιμήσεις.

Την Τρίτη, η τιμή για τους κόκκους Arabica, την πιο δημοφιλή ποικιλία στον κόσμο, ξεπέρασε τα 3,44 δολάρια ανά λίβρα, έχοντας κάνει άλμα πάνω από 80% φέτος. Η τιμή για τους κόκκους Robusta, που χρησιμοποιούνται στον στιγμιαίο καφέ, έχει σχεδόν διπλασιαστεί φέτος, φθάνοντας τον Σεπτέμβριο σε νέο υψηλό επίπεδο.

Ενας εμπειρογνώμονας δήλωσε στο BBC ότι οι εταιρείες σκέφτονται να αυξήσουν τις τιμές από το νέο έτος.

«Μάρκες όπως η JDE Peet (ιδιοκτήτρια της Douwe Egberts), η Nestle και άλλες μέχρι τώρα προσπαθούσαν να απορροφήσουν τις ανατιμήσεις στις πρώτες ύλες», δήλωσε ο Vinh Nguyen, διευθύνων σύμβουλος της Tuan Loc Commodities.

«Τώρα όμως βρίσκονται σχεδόν σε σημείο καμπής. Πολλοί από αυτούς σκέφτονται να αυξήσουν το πρώτο τρίμηνο του 2025 τις τιμές στα σούπερ μάρκετ», πρόσθεσε.

Προς ανατιμήσεις Nescafe, Nespresso, Lavazza
Σύμφωνα με τον Guardian, τον περασμένο μήνα η Nestle, στην οποία ανήκουν κορυφαία εμπορικά σήματα όπως ο Nescafe και η Nespresso, δήλωσε ότι θα αυξήσει τις τιμές και θα συρρικνώσει τις συσκευασίες της σε μια προσπάθεια να αντισταθμίσει τις υψηλότερες τιμές των κόκκων. Η τιμή του στιγμιαίου καφέ Nescafe Original είναι αυξημένη κατά 15% σε ετήσια βάση στα βρετανικά σούπερ μάρκετ.

«Εχουμε δει σημαντικές αυξήσεις στο κόστος του καφέ, καθιστώντας πολύ πιο ακριβή την παραγωγή των προϊόντων μας», δήλωσε τότε η Nestle. «Συνεχίζουμε να είμαστε πιο αποτελεσματικοί και να απορροφούμε το αυξανόμενο κόστος όπου είναι δυνατόν».

Το καλοκαίρι η ιταλική εταιρεία καφέ Lavazza προειδοποίησε ότι η τιμή του καφέ θα παραμείνει «πολύ υψηλή» και πως είναι απίθανο να πέσει μέχρι τα μέσα του 2025, εν μέσω έντονης πίεσης στις αλυσίδες εφοδιασμού.

«Ποτέ δεν έχουμε δει τέτοια άνοδο της τιμής», δήλωσε ο Giuseppe Lavazza, ο οποίος προεδρεύει της εταιρείας. «Η αλυσίδα εφοδιασμού καφέ βρίσκεται υπό δραματική πίεση».

Ξηρασία και έντονες βροχοπτώσεις
Το τελευταίο υψηλό ρεκόρ για τον καφέ σημειώθηκε το 1977 μετά από χιονοπτώσεις που κατέστρεψαν φυτείες στη Βραζιλία. Αυτή τη φορά ο μεγαλύτερος παραγωγός arabica στον κόσμο μετράει τις ζημιές από τη χειρότερη ξηρασία των τελευταίων 70 ετών τον Αύγουστο και τον Σεπτέμβριο, ακολουθούμενη από έντονες βροχοπτώσεις τον Οκτώβριο. Οι επιπτώσεις στη σοδειά είναι αναπόφευκτες.

kafes d3396

«Οι ανησυχίες για τη σοδειά του 2025 στη Βραζιλία είναι ο κύριος μοχλός», δήλωσε στο BBC ο Ole Hansen, επικεφαλής στρατηγικής εμπορευμάτων στη Saxo Bank.

Η σοδειά των κόκκων Robusta πρόκειται επίσης να συρρικνωθεί, αφού οι φυτείες στο Βιετνάμ, ο μεγαλύτερος παραγωγός αυτής της ποικιλίας, αντιμετώπισαν ξηρασία και έντονες βροχοπτώσεις.

Ο καφές είναι το δεύτερο πιο εμπορεύσιμο προϊόν στον κόσμο - μετά το αργό πετρέλαιο - και η δημοτικότητά του αυξάνεται. Για παράδειγμα, η κατανάλωση στην Κίνα έχει υπερδιπλασιαστεί την τελευταία δεκαετία.

«Η ζήτηση για το εμπόρευμα παραμένει υψηλή, ενώ τα αποθέματα που διατηρούν οι παραγωγοί βρίσκονται σε χαμηλά επίπεδα», δήλωσε η Fernanda Okada, αναλύτρια τιμών καφέ στην S&P Global Commodity Insights.

«Η ανοδική τάση στις τιμές του καφέ αναμένεται να διατηρηθεί για κάποιο χρονικό διάστημα», πρόσθεσε, σύμφωνα με το BBC.

dnews.gr

 

Ακολούθησε το parianostypos.gr στο Google News!
24ωρη ενημέρωση με τη σφραγίδα του parianostypos.gr
  • μέγεθος γραμματοσειράς μείωση του μεγέθους γραμματοσειράς μείωση του μεγέθους γραμματοσειράς αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Εκτύπωση
  • E-mail
Tweet

Σχετικά Άρθρα

  • Αυξήσεις έως 200 ευρώ στους μισθούς
  • Οι πρώτες καθολικές αυξήσεις σε 2,6 εκατομμύρια συνταξιούχους μετά από 10 χρόνια
  • Έρχονται οι αυξήσεις στις ασφαλιστικές εισφορές για ελεύθερους επαγγελματίες από το 2026
  • Φόβοι για αυξήσεις στο ρεύμα αν ο χειμώνας είναι βαρύς
  • Δημόσιο: Οι νέοι μισθοί - Αυξήσεις για όλους κάθε χρόνο με βάση τον κατώτατο μισθό
  • Πρεμιέρα για το νέο κατώτατο μισθό: Πέμπτη αύξηση από το 2019 (Βίντεο)
Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία:
« Στους δρόμους αύριο οι συνταξι...
Φρίκη στη δομή της Μαλακάσας:... »
επιστροφή στην κορυφή

kdepap xristougenna 2020

gerolykoi poster 300x250

kdepap xristougenna 2020

dauwin mobile 1

agnantio new 23

dauwin mobile2

epimelitirio3

kdepap xristougenna 2020

regional 23 regional 21 regional 19  

Ημερολόγιο άρθρων

« Ιανουάριος 2026 »
Δευ Τρί Τετ Πέμ Παρ Σάβ Κυρ
      1 2 3 4
5 6 7 8 9 10 11
12 13 14 15 16 17 18
19 20 21 22 23 24 25
26 27 28 29 30 31  

logo2

Ειδησεογραφικός, Ενημερωτικός, Ιστότοπος με σεβασμό στην αμερόληπτη ευρεία παρουσίαση των γεγονότων. Έγκυρη και έγκαιρη καθημερινή ενημέρωση!

 

 

 

Δημοφιλή Νέα

Αναβαθμίζονται 21 λιμάνια: Κατάπολα Αμοργού, Αιγιάλη Αμοργού, Φολέγανδρος μέσα σε αυτά

Αναβαθμίζονται 21 λιμάνια: Κατάπολα...

23 Ιανουαρίου 2026
Πάρος: Ανεξαρτητοποιήθηκε κοινοτική σύμβουλος (Βίντεο)

Πάρος: Ανεξαρτητοποιήθηκε κοινοτική...

23 Ιανουαρίου 2026
Δήμος Πάρου: Εγκατάσταση Ηλεκτρονικών Σειρήνων Αναγγελιών και Έγκαιρης Ειδοποίησης για την Πολιτική Προστασία

Δήμος Πάρου: Εγκατάσταση Ηλεκτρονικ...

22 Ιανουαρίου 2026

Τελευταία Νέα

Λύση στο πρόβλημα μεταφοράς των μαθητών του Ειδικού Νηπιαγωγείου Πάρου

Λύση στο πρόβλημα μεταφοράς των μαθ...

27 Ιανουαρίου 2026
Κατερίνα Μονογυιού: Χρέος μας η διαρκής εγρήγορση ενάντια στη μισαλλοδοξία – Τιμούμε τα θύματα του Ολοκαυτώματος

Κατερίνα Μονογυιού: Χρέος μας η δια...

27 Ιανουαρίου 2026
Σύσκεψη για την ευλογιά στο Μαξίμου: Κρίσιμο το επόμενο τρίμηνο – Τα μέτρα που αποφασίστηκαν

Σύσκεψη για την ευλογιά στο Μαξίμου...

27 Ιανουαρίου 2026

MHT

 

 

 

ΤΑΥΤΟΤΗΤΑ

Επωνυμία: Αναστάσιος Σκαραμαγκάς
Τίτλος: Parianostypos.gr
Έδρα: Καμάρες Πάρου
Νομική Μορφή: Ατομική Επιχείρηση
ΑΦΜ: 073773093 – ΔΟΥ: Πάρου
Τηλ: 6945436561
Email:  [email protected] - [email protected]
Ιδιοκτήτης : Αναστάσιος Σκαραμαγκάς
Νόμιμος Εκπρόσωπος: Αναστάσιος Σκαραμαγκάς
Διευθυντής: Αναστάσιος Σκαραμαγκάς
Διευθυντής Σύνταξης: Ανδρέας Μπελεγρής
Διαχειριστής: Αναστάσιος Σκαραμαγκάς
Δικαιούχος Domain Name:  Αναστάσιος Σκαραμαγκάς

Goto Top
  • Διαφήμιση
  • Όροι Χρήσης / Πολιτική Απορρήτου / Δ.Σ
  • Επικοινωνία

 


Copyright © 2009 - 2026  AskNet.
Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος.
Το περιεχόμενο των σελίδων αποτελεί πνευματική ιδιοκτησία της Asknet και απαγορεύεται η αναδημοσίευσή του.

  • ΑΡΧΙΚΗ
    • ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
    • ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ - ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΑΠΟΡΡΗΤΟΥ - ΔΗΛΩΣΗ ΣΥΜΜΟΡΦΩΣΗΣ
    • ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
  • ΡΟΗ
  • ΠΑΡΟΣ - ΑΝΤΙΠΑΡΟΣ
    • ΚΟΙΝΩΝΙΑ
    • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
    • ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
    • ΓΑΣΤΡΟΝΟΜΙΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ
    • ΔΙΑΔΡΑΣΤΙΚΟΣ ΧΑΡΤΗΣ
    • ΧΑΡΤΗΣ ΠΛΟΙΩΝ
    • ΧΑΡΤΗΣ ΑΕΡΟΠΛΑΝΩΝ
    • ΚΑΙΡΟΣ - ΠΡΟΓΝΩΣΗ
  • ΚΥΚΛΑΔΕΣ - ΑΙΓΑΙΟ
    • ΚΟΙΝΩΝΙΑ
    • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
    • ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
  • ΕΛΛΑΔΑ
    • ΚΟΙΝΩΝΙΑ
    • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
    • ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
    • LIFESTYLE
  • ΚΟΣΜΟΣ
    • ΚΟΙΝΩΝΙΑ
    • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
    • ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ
  • ΑΘΛΗΤΙΚΑ
    • ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ
    • ΜΠΑΣΚΕΤ
    • ΝΑΥΤΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
    • ΑΛΛΑ ΑΘΛΗΜΑΤΑ
    • ΣΤΟΙΧΗΜΑ
  • WEB TV
    • ΚΟΙΝΩΝΙΑ
    • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
    • ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
    • ΑΘΛΗΤΙΚΑ