Εθνικό Αστεροσκοπείο Αθηνών: Νέος παλιρροιογράφος στη Σαντορίνη για την παρακολούθηση τσουνάμι

Λόγω της αυξημένης σεισμικής δραστηριότητας μεταξύ Σαντορίνης και Αμοργού, το Εθνικό Κέντρο Προειδοποίησης Τσουνάμι (ΕΚΠΤ) του Γεωδυναμικού Ινστιτούτου/Εθνικό Αστεροσκοπείο Αθηνών εγκατέστησε νέο παλιρροιογράφο στη βορειοανατολική ακτή της Σαντορίνης.

Η εγκατάσταση πραγματοποιήθηκε από κλιμάκιο του Γεωδυναμικού Ινστιτούτου αποτελούμενο από τους Δρ. Νίκο Καλλιγέρη, κύριο ερευνητή ΓΙ/ΕΑΑ, κ. Στέλιο Πολυμενάκο, ηλεκτρολόγο μηχανικό Ε.Μ.Π. και κ. Στράτο Λιαδόπουλο, ηλεκτρολόγο μηχανικό, σε συνεργασία με τον Δήμο Θήρας και με τη βοήθεια της τοπικής κοινότητας.
Ο σταθμός θα καταγράφει έγκαιρα τις μεταβολές στη στάθμη της θάλασσας, ενισχύοντας το δίκτυο παλιρροιογράφων που αριθμεί πλέον 16 σταθμούς. Μέχρι το 2026, θα προστεθούν 30 νέοι σταθμοί, ενισχύοντας την πρόληψη και την προστασία από τον κίνδυνο τσουνάμι στην Ελλάδα και την ανατολική Μεσόγειο.
✅ Ενίσχυση της ασφάλειας
✅ Έγκαιρη προειδοποίηση
✅ Προστασία των πολιτών

Ειδησεογραφικός, Ενημερωτικός, Ιστότοπος με σεβασμό στην αμερόληπτη ευρεία παρουσίαση των γεγονότων. Έγκυρη και έγκαιρη καθημερινή ενημέρωση!

 

 online mediaΜέλος του μητρώου
 ONLINE MEDIA
  Επικοινωνία

 

Διαγωνισμός

diagonismoi prosexos